Privatisera mera!

Jag läser att företaget Trafficare som lämnade billigaste anbudet för att städa SJ:s tåg nu har sagt upp avtalet och säger upp alla 400 anställda. Det lämnade budet var helt enkelt så lågt att det inte gick att få lönsamhet. Lägstbjudande kan ibland bli lite för lågt. Man kan ju förstå om det inte blev så bra städat när man t.ex. hittar vägglöss på tåget som man nyss gjort i en sovvagn.

Och när vi pratar om ”lägsta anbudet” så lämnade ju Hongkongbolaget MTR lägsta anbudet på Stockholms tunnelbana. Där är det nu strejk på gång. Där tycker spärrvakterna att dom ska kunna gå på toa vid behov och tågförarna vill ha möjlighet till matrast. Och till råga på allt vill dom ha reda på sitt arbetsschema flera dagar i förväg. Bortskämda latmaskar!

Annars så har en opinionsundersökning nyss gjorts om vad svenskarna tycker om ytterligare utförsäljning av statliga företag. Hälften säger Nej och en fjärdedel säger Ja. Och eftersom Moderaterna styr och ställer i landet och den fjärdedel som vill sälja ut är dom som begriper så ska det säljas ut mer.

På radion i morse uppmärksammas att trots vår påstått ökade miljömedvetenhet så ökar flygandet rejält. Det absolut miljömässigt sämsta sättet att förflytta sig på. Och till råga på allt är flyget dessutom ”skattesubventionerat” jämfört med andra färdmedel. I motsats till all annan bränsle är flygbränslet skattebefriat. Och endast en liten majoritet av de som köper flygbiljetter ”miljökompenserar” på något sätt i samband med köpet. Sven Tycker det är dags att flyget betalar för sin miljöpåverkan.

För övrigt noterar jag att en hel del av helgonglorian på min pappas gamla ”skolkamrat” Ingvar Kamprad har trillat rejält på sned. Min pappa växte upp i Älmhult precis som Ingvar Kamprad fast han var några år äldre. En granskning visar att Ingvar Kamprad mycket skickligt gömt undan omkring 100 miljarder kronor i en väl undangömd fond (från insyn och beskattning) placerad i paradiset för alla skumma pengar, i Liechtenstein. Det handlar om att cirka 100 miljoner i skatt varje år istället får betalas av andra svenskar. Och när han får frågor om dom undansmusslade pengarna faller den skickligt framställda fasaden om den snälla, gamla mannen. Han börjar svära åt reportern.

Men från IKEA har det kommit en officiell bortförklaring. Den innehåller den här meningen: – ”En optimerad skattestruktur ger oss möjlighet till flexibilitet i att använda tillgångar, som redan har beskattats på en marknad, på nya marknader för ytterligare utveckling av affärer utan den ytterligare bördan av dubbel taxering.” Läser man den meningen ett antal gånger så kan man konstatera att vad där egentligen står är att om vi slipper betala skatt så kan dom pengarna användas på annat sätt och så kan någon annan betala skatten.

Barack ObamaVidare läser jag att den amerikanska TV-kanalen Fox News (som står Republikanska partiet, Tea Party rörelsen och den extrema högern nära) redigerade bort skratt och applåder under Barack Obamas State of the union-tal. För att sedan kommentera det faktum att det inte var några skratt efter skämt och inga applåder. Fox News har gjort sig ganska ökända för att sprida felaktiga rykten om Obama och rent allmänt förtala honom.

Prinsessan Madde ska få motsvarande 3,5 miljoner kronor i skadestånd från ett antal tyska tidningar sedan dessa inte varit fullt sanningsenliga i sitt rojalistskvaller. Och det är ju bra, för då behöver inte vi skattebetalare längre betala hennes trevliga vistelse på innekrogarna i New York. Då har hon ju råd att betala detta själv.

Och så har tydligen Anna Anka deklarerat att hon ska sluta göra svensk TV. Kan man hoppas på att det är sant och inte bara ännu ett vilseledande rykte. Kan vi sen också slippa den där ”Montezuma” och hennes syrra i program och reklaminslag också så är lyckan nästan fullständig.

Slutligen hörde jag att forskare kunnat visa med siffror att ju längre vi tvingas pendla till jobbet, desto sämre mår vi. Och det är ju inte något som förvånar, utan det kan i stort sett vem som helst räkna ut med öronen. Men, det finns från myndigheterna inget intresse för att forska i ämnet eftersom det är en medveten policy att vi ska tvingas till allt längre resor till jobbet. Och då är det ju inte bra om vetenskapen säger att det gör att vi mår allt sämre.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s