Kris i röstboskapen

Krisbearbetningen inom Moderata Kannibalpartiet röstboskap i Centern, Kristdemokraterna och i viss mån Folkpartiet börjar bli allt mer uppenbar. I dag har de båda först nämnda partiernas framtid debatterats på olika håll. Jag hörde t.ex. Kristdemokratiska Ungdomsförbundets avgående ledare Charlie Weimers på radion i morse propagera för att partiet måste ta ett rejält kliv åt höger till det utrymme som blivit ledigt sedan moderaterna, enligt Charlie Weimers, blivit ett mittenparti. Man kunde också höra Charlie Weimers med riktig avsmak i rösten beskriva Folkpartiet och Centern som socialliberala partier. Det var uppenbart att i Charlie Weimers värld är just socialliberal något riktigt vidrigt. På TV hörde jag Mats Odell deklarera att han tydligen stod till förfogande som partiledare om Göran Hägglund avgick. Och DET vore ju onekligen en föryngring av partiet?

Alliansfritt - hoppas viÄven Centerpartiet har funderingar över sin framtid. Partiet gjorde ju ett riktigt uselt val och i dag har partiets eftervalsanalys presenterats. Och precis som för Kd så handlar det om att partiet måste visa för väljarna att man är ett eget parti med egna åsikter och inte bara ett röstboskap till det Moderata Kannibalpartiets regering. Och även här finns det dom som vill dra partiet ytterligare åt höger. Stureplanscenterns galjonsfigur Fredrik Federley tycker i varje fall att Maud Olofsson har gjort sitt. Han skriver på sin blogg: – ”Exakt samma personer som lett oss hit kan svårligen i samma konstellation och på samma positioner ta oss till nästa steg.” Jag ser med spänning fram emot vad som händer med Maud Olofsson och Göran Hägglund när hyenorna inom partierna är färdiga. Det skulle faktiskt inte förvåna om båda partierna under året byter ledning. Men, att dra båda partierna ytterligare åt höger för att försöka plocka de högerväljare som Moderaterna lämnat efter sig tror jag är en återvändsgränd. Centerns räddning är att åter bli ett grönt parti för småfolket . Kristdemokraterna är förlorade tror jag. Partiet behövs inte, och att byta till Mats Odell är ju ett skämt. Men mig gör det inget.

Jag läser om 6-åringen som överfölls av en älg på väg till skolan. Flickan blev rejält blåslagen. Dom är farliga dom där vilda djuren. Sven Tycker att vi utrotar vilddjuren. Jag förslår att den svenska jägarkåren slår sig ihop med den svenska vargstammen och på några år utrotar alla älgarna. Och efter det så behöver ju inte heller jägarna vara så sura på vargarna för att dom stjäler deras jaktbyte – det finns inget jaktbyte kvar.

Och på tal om varg så har tydligen vår s.k. Miljöminister Andreas Carlgren gått ut och meddelat att man redan i år kan börja plantera ut vargvalpar från svenska djurparker för att ge nytt blod åt den svenska vilda vargstammen. Men, det är uppenbart att hela utspelet är ett akututspel för att mildra EU:s ilska över vargjakten. EU förbereder ju att gå till EU-Domstolen eftersom den svenska vargjakten bryter mot EU:s lagstiftning. Därav Andreas Carlgrens panikutspel om utplantering. Han har nämligen glömt att tala med de djurparker som berörs. Dom uppger att det är tveksamt om det finns några ungar lämpliga för utplantering! För övrigt tycker jag av ren princip att EU ska sluta lägga sig i svensk lagstiftning. Men även den som pinkar rent åt helvete kan ju pinka rätt någon gång.

Region Skåne - moderatstyrtHär i Skåne har Region Skåne låtit en revisionsfirma granska 2.000 räkningar från 38 privata vårdgivare. Och det visar sig att i 142 fall av dessa 2.000 så finns det i patientjournalen inte den minsta uppgift om att patienten gjort något läkarbesök. I ytterligare 158 fall är patientjournalen så dålig att det inte går att utläsa om det verkligen handlat om ett läkarbesök. I många fall debiterar privatläkarna för ”läkarbesök” trots att det bara handlat om telefonkonsultation. En fjärdedel av de 38 vårdgivare som kontrollerats missköter sina journaler och sin fakturering. Region Skåne köper vård från ca 800 privata vårdgivare för 2 miljarder om året. – ”Region Skåne har inte koll”, konstaterar revisorn Jan-Åke Leijon. – ”Tyvärr finns det alltid de som vill luras”, svarar ansvarigt regionråd, moderaten Jeanette Hillding. Jo, det fifflas en hel del tydligen. Här handlar det om en mycket större andel lurendrejare än när det handlar om traditionellt bidragsmissbruk. Så jag utgår ifrån att det blir en rejäl hetsjakt på privatläkarna – eller vad tror ni?

För övrigt så noterar jag att IKEA:s Ingvar Kamprad har en viss likhet med Knugafamiljen. Han och dom ska inte granskas. Det är ganska stor upprördhet i många grupper över att man granskat hur ärlig ikonen egenligen är. Att han ljugit om verkligheten har ingen betydelse. Han är ju så bra att han har rätt att ljuga – ungefär så låter det. Annars ser jag att Veckans Affärer utnämnt Ingvar Kamprad till världens rikaste man. Om man räknar med de ”upphittade” slantarna i Liechtenstein är Ingvar Kamprads förmögenhet cirka 600 miljarder. Och det placerar honom 250 miljarder över Carlos Slim Helús, den mexikanska telemiljardären.

Och om alla dessa gubbar som har alldeles för mycket pengar inte vet vad dom ska göra med pengarna så kan dom alltid köpa Ferraris nya Ferrari FF. För så där 2,4 miljoner får man 660 hkr, fyra sittplatser och en toppfart på 335 km/tim. Precis vad som behövs när man ska dra förbi ett par långtradare på E4:an. Den svenska tilldelningen på 6 bilar är redan slutsåld. Det är tydligen inte helt omöjligt att få några kronor över efter den svenska höga beskattningen. Resor, Bilar och Golf är förresten svenska miljonärers största intressen…

Slutligen noterar jag att Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder blivit av med körkortet efter en fortkörning. Fast han uppges inte vara nöjd med domen. Han progagerar ju för skärpt lagstiftning, så han tycker inte det räcker med indraget körkort utan menar att även högerhanden bör huggas av i samband med en offentlig ceremoni på Stora Torget i Kristianstad. Detta så att man garanterar att han inte kör bil igen.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s