Grisen Berlusconi inför rätta

Silvio och SilviaI vår EU-kollega Italien kommer nu landets premiärminister Silvio Berlusconi att ställas inför domstolsskranket anklagad för att ha köpt sex av en minderårig. Och senare försökt att utnyttja sin maktställning för att få samma tjej frisläppt från polisen sedan hon tagits på bar gärning för snatteri. Och detta med motiveringen att hon skulle vara dotter till Egyptens nu avpolletterade diktator Hosni Mubarak. I ett annat domstolsärende står han anklagad för korruption. Mycket tyder på att italienska folket börjar tröttna på Silvio Berlusconi. I helgen genomfördes i mängder av italienska städer kvinnliga demonstrationer mot hans kvinnosyn. Nu verkar inte ens hans nästan totala kontroll över italiensk massmedia hjälpa honom att smita undan sitt ansvar. Men, sista poletten är inte instoppad än. Men visst är det skamligt att ett land som vi befinner oss i union med ska styras på det här sättet. På bilden syns Silvio med sin (nästan) namne Silvia. Både med samma intresse för besök hos ansiktsbyggarna. 

Annars noterar jag att den Socialdemokratiska kriskommissionen lagt fram sin rapport. Vad den leder till har vi dock ingen aning om. Jag tycker det är modigt att påpeka att det faktiskt kan bli nödvändigt att höja skatter. Den nuvarande Högerregeringen har lyckats ganska bra med att inbilla folk att dom kan få ett samhälle som håller en hög servicenivå utan att medborgarna behöver betala för detta. Annars reagerar jag mest på de som anser att de politiska partierna måste ändra sin politik för att locka väljare. Ett parti som byter politik för att locka nya väljare är ju falskt och inget man kan lita på. Nästa år byter dom troligen igen för att följa med väljarnas nycker. Men då är man ju inget politiskt parti utan bara någon form av opinionsinstitut som kallar sig politiskt parti. Ett parti ska naturligtvis tro på sina idéer just därför att man tror på idéerna. Inte för att man tror att väljarna den veckan lockas av just dessa idéer. Självklart måste ett politiskt parti anpassa sig efter hur samhället förändras. Olika tider har olika krav. Men att likt en vindflöjel byta åsikt som andra byter kalsonger bara för att följa med opinionen är falskt – mycket falskt. Tror man inte mer på sina egna idéer kan man lägga av.

Högerregeringen sprider (med god hjälp av dess trogna mediamegafoner) myten om Sverige som den stora tigerekonomin. Och detta beror naturligtvis på att Anders och Fredrik varit så enormt duktiga. Att Sverige hållit sig utanför Euron och haft stor hjälp av detta glömmer man bort. Att det var Göran Persson som sanerade den svenska ekonomin efter förra Högerregeringen glömmer man också bort. Och dessutom blir jag lite undrande över hur enorm tigerekonomi vi egentligen har. I en artikel i Veckans Affärer ser jag att de svenska bolagen inte har rosat börsen, inte om man jämför med danska och norska bolag. Listan över börsbolag som haft en dålig utveckling domineras totalt av svenska bolag, samtidigt som listan över börsbolag som rosat marknaden domineras av danska och norska bolag. Troligtvis är det något fel på statistiken…

Annars noterar vi att Riksbanken höjt räntan ytterligare ett steg. En utmärkt chans för våra banker att ytterligare öka gapet mellan utlåningsräntan och inlåningsräntan och därmed tjäna ytterligare några miljarder.

BlondinbellaEn del av oss såg kanske inslaget på TV:n i går om den senaste modenycken bland det fina folket i Stockholm – en mössa med en tofs av blåräv. Sedan en pälsaffär skänkt ett antal mössor till flera av de stora modebloggarna (som Blondinbella) så spred sig modet snabbt. Naturligtvis har Silvia, Vickan och Madde och Filippa Reinfeldt införskaffat en dylik tofsmössa. Och sedan bloggfjantarna (jag utgår ifrån att dom tar upp gåvan i sin deklaration) och Knugligheterna gjort reklam så ska alla dom fina på Östermalm skaffa sig pälstofsen av blåräv. I dag är det i stort sett bara Finland som tillåter uppfödning av blåräv. I andra länder har man satt stopp sedan man insett att det inte går att hålla blåräv i burar på ett anständigt sätt. Men alla dessa fina stockholmare bryr sig naturligtvis inte om sådana petitesser. För övrigt kan man faktiskt på ett mycket anständigare sätt själv göra en tofs av garn och sätta på mössan. Den kan göras i många fina färger och mönster. Det är väl något som de flesta av oss gjort någon gång. Vet nu förresten hur man avrättar blårävarna? Jo man för in en elstav i ändtarmen på räven och en annan i munnen och sedan slår man på strömmen. Jag skulle vilja se Blondinbella, Filippa, Silvia, Madde eller Vickan själva avliva en blåräv på det sättet innan dom skaffar nästa tofsmössa. Bilden visar faktiskt Blondinbella, fast här visar hon inte tofsen…

2 kommentarer

Under Okategoriserade

2 svar till “Grisen Berlusconi inför rätta

  1. Bloggaren Magnus

    Det ska bli kul att se hur Silvio ska försöka glida undan och dribbla bort rättvisan denna gång. Jag tror att Silvio försöker förklara för Silvia på bilden att det där med kaffeflickor inte är så farligt.Jag tror att såssarnas rapport snart är bortglömd. Man kommer istället att försöka bli ”2:nd best” och kopiera alliansen och det kommer att gå åt skogen 3:e söndagen i september 2014.

    • Sven Tycker

      Silvio: Eftersom han fortfarande har en enorm kontroll över media (främst TV) så finns det fortfarande risker.Sossarna: Ja, om man väljer att kopiera Högeralliansen så tror jag också att det går åt skogen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s