Megafon som tystnat?

Vår Högeralliansregering är i chocktillstånd. Den tidigare alltid så lydiga Alliansmegafonen Dagens Nyheter har dristat sig till att intervjua vår moderata Statsminister Fredrik Reinfeldt. Men dom har inte som dom brukar skrivit artikeln på det sätt som Moderaterna hade förväntat sig, och hyllat Fredrik Reinfeldts storhet. Istället framgår det av artikeln, som jag berättade om i måndags, att vår moderata statsminister inte tror på vanliga hyresrätter i centrala Stockholm. Det är bara att ge upp och fortsätta utvecklingen mot att sälja ut hyresrätterna och omvandla dom till bostadsrätter. Det fungerar bättre – för dom rika. Men, vid närmare eftertanke så insåg man tydligen på det moderata regeringskansliet att det lät ju inte bra från de ”Nya” Moderaterna. Alltså gällde det att ge Dagens Nyheter en minnesbeta. ”Så sade inte Fredrik Reinfeldt”! Alltså krävde man en dementi, men DN vägrade för en gångs skull att gå i de moderata ledbanden. Till slut kände sig moderaterna föranledda att publicera utvalda delar av den inspelade intervjun – på Regeringens hemsida! Dagens Nyheters svar blev att publicera HELA den inspelade intervjun på DN:s hemsida. Själv kan jag inte begripa varför det moderata partiet använder den officiella Regeringssidan för att debattera med en tidning? Men, som jag förstår det så har det hela redan anmälts till KU. Det är synd om Moderaterna. En stor del av partiets framgång beror ju på den välvilliga behandlingen i alla Alliansmegafoner, där Dagens Nyheter enligt vetenskapliga undersökningar varit den mest framträdande. Är man oroliga för att äktenskapet håller på att spricka och det är därför man blåser upp några tidningsrubriker på detta viset?

Annars har det varit utrikespolitisk debatt i Riksdagen. Jag lyssnade mest på radion, men såg en del på TV:n. Och det var deprimerande att se att det var fler internationella åhörare på åhörarläktaren än det var Riksdagsledamöter närvarande i plenisalen. Jag är medveten om att de flesta riksdagsledamöterna sitter på sina rum och lyssnar, men det ser för jävligt ut med alla tomma bänkar i salen.

Vem bestämmer i Sverige - Sverige eller EUAnnars kunde vi konstatera att Calle Str… f’låt Bildt faktiskt var hemma i Sverige och hälsade på och höll ett livs levande tal i Riksdagen. Visserligen hade han lite svårt att hålla tiden, han satte väl årsbästa i att överskrida den tilldelade tiden. Och han hade sedan svårt att hålla tyst i salen också, han fick åthutas av presidiet. Annars gjorde han klart att Sverige inte längre har någon egen utrikespolitik. – ”De Europeiska ländernas utrikespolitik är Sveriges utrikespolitik” påpekade han. Jag skäms över att få vår utrikespolitik bestämd av en (mans)gris som Italiens premiärminister Silvio Berlusconi eller Frankrikes utrikesminister Michèle Alliot-Marie som ju gick ut och lovade polis- och militärhjälp till Tunisien när oroligheterna bröt ut där. Det är tragiskt, men Sveriges utrikespolitik består av ett kalkerpapper och en blogg.

Och sedan ett liten inrikespolitisk fundering. Officiellt heter det att den svenska Arbetslöshetskassan är 80% av inkomsten (minus straffbeskattning). Enligt en rapport från Arbetslöshetskassornas samarbetsorganisation så är det i dag bara 4% av de arbetslösa som får ut 80% av sin tidigare inkomst. Huvudskälet är att Högerregeringen medvetet försämrat A-kassorna. Taket i A-kassan ligger så lågt att i stort sett ingen heltidsarbetande kan få ut 80%. Och detta är en helt medveten politik från Högern. Arbetslösa är helt enkelt bara lata drumlar, och dom ska med piskans hjälp ta sig i kragen och skaffa sig ett jobb. Att det finns så många fler arbetslösa än lediga jobb har inte med saken att göra. Arbetslösa är lata, så är det.

Verkligheten är att det svenska samhället har allt snabbare växande klyftor, och detta är en helt medveten politik från Högern. Fast det vill inte moderata politiker begripa. Den moderata Riksdagsledamoten Fredrik Schulte skriver i ett pressmeddelande: – ”Påståendet om ökade klassklyftor i Sverige saknar substans.” Fast samtidigt medger den unge moderutten från Täby att fattigare fått lägre inkomster. Och att fattiga fått lägre inkomster och att rika fått rejält höjda inkomster har inte alls inneburit att klyftorna har ökat!?! Sven Tycker undrar hur denna Fredrik från Täbys mattebetyg ser ut?

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Megafon som tystnat?

  1. HEMIMAMMA

    det undrar hemimamma också =0)Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s