Girigbukarna fortsätter att roffa åt sig utan skam

För drygt ett år sedan infördes en ersättningsreglering för finansiella företag. Och Finansinspektionen har därför granskat hur 42 finansiella företag följer de regler som satts upp när det gäller bonusutbetalningar. De som granskats innefattar de fyra storbankerna och sex fondbolag. Granskningen visar att mer än hälften av de granskade bolagen inte följer de regler som fastställts. – ”Det här är ett uppseendeväckande dåligt resultat”, kommenterade generaldirektören Martin Andersson resultatet av granskningen. Mycket tyder på att många av de finansiella aktörerna på finansmarknaden inte gillade de regler som sattes upp, så dom har helt enkelt struntat i dom. Girigbukar är vi allihopa, allihopa, allihopa. Girigbukar är vi allihopa…

Libyens flaggaProtesterna i Nordafrika och Mellanöstern fortsätter. Just nu koncentreras intresset till främst Libyen men också Bahrain där regimens insatser de senaste dagarna mot demonstranterna varit ytterst blodiga. Men västvärlden har svårt för att ta ställning för de demonstrerande. I Bahrain eftersom det där finns en mycket stor amerikansk flottbas som är strategiskt mycket viktig. I Libyen eftersom man inom EU är livrädda för en flyktingvåg från landet. Dessutom har Berlusconis Italien mycket goda förbindelser med Libyens Gadaffi. De senaste dagarna har varit mycket blodiga i båda länderna, främst i det mycket större Libyen. En förklaring kan vara att båda länderna har stora inslag av utländska legosoldater i sin sold. Och det är kanske lättare för dessa att skjuta ihjäl sina ”landsmän”.

Jag ser förresten att flera republikanska politiker i Texas i USA kommer på en mycket effektiv metod för att få stopp på de skolmassakrer som flera gånger drabbat USA på senare tid. När elever (eller forna elever) öppnat eld och skjutit ihjäl flera skolkamrater. Dessa republikaners lösning är att tillåta alla, lärare och elever, att bära vapen. Då kan nämligen andra elever snabbt skjuta ner den som börjar öppna eld. Och simsalabim så blir inte så många ihjälskjutna. Detta får mig att fundera på om det kan vara något i det amerikaner äter som gör att hjärnan inte fungerar på ett tillfredsställande sätt hos vissa. Vissa amerikaner är totalt blåsta innanför pannbenet.

För övrigt ser jag att en ny omgång av Big Brother haft premiär på slaskkanalen TV11 (fd skitkanalen TV400). Låt oss alla gemensamt dra ner ridån och förpassa denna kanal dit den hör hemma – i gödselkurran. Jag läste på flera ställen att huvudsponsorn 118 800 hoppades på mycket knullande. Jag tycker vi slänger 118 800 i gödselkurran på samma gång. Men egentligen är det en förolämpning mot allt det nyttiga som hamnar i gödselkurran. Gödsel är nyttigt, att slänga TV11 och 118 800 där vore att förorena nyttigheterna.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s