Dåligt humör blir sämre

Libyens nya gamla flaggaEfter att ha fått igång upprätthållandet av flygförbudet över Libyen är nu oenigheten stor över vem som ska leda hela aktionen. Från USA:s sida vill man snarast överlämna ledarskapet till NATO. Från USA:s sida tycker man att det räcker med Irak och Afghanistan. Men, delar av NATO (främst Tyskland och Turkiet) inser det självklara i att NATO har ett i dag så dåligt rykte inom arabvärlden (se Irak, Afghanistan osv) att låta NATO leda aktionen kommer att leda till ett stort motstånd inom arabvärlden. Ett motstånd som kommer att växa allt eftersom tiden går. Arabförbundet, som från början var positiva till flygförbudet, har redan börjat ha invändningar mot allt för stor amerikansk inblandning. Tyskland, Turkiet och andra normalt tänkande varelser inser att om aktionen i Libyen ska behålla förtroendet från befolkningen inom arabvärlden så måste denna ledas officiellt (och i praktiken) av FN själva. Sven Tycker att om Sverige ska delta är detta en självklarhet.

Palestinas flaggaEtt annat område där FN borde proklamera flygförbud är över Israel / Gaza / Palestina. Israeliska flyganfall mot det tättbefolkade Gaza dödade under dagen 8 människor. Det är dags för FN att ge NATO i uppdrag att få stopp på den israeliska regimens urskiljningslösa mördande av palestinier genom flygbombningar.

Det kan löna sig att driva järnvägsbolag. Arlanda Express som ägs av det australiska investmentbolaget Macquarie är en lönsam investering. Fast det ska dom delvis tacka skattebetalarna för. Bolaget har nämligen fått låna 1 miljard kronor – räntefritt – av svenska Staten (dvs svenska folket). Investmentbolaget Macquarie har själva också lånat ut ett par hundra miljoner till Arlanda Express – till en ränta på 13%!

Botswanas flaggaAftonbladet har ägnat en hel ”Extra” sida åt att berätta den stora skandalnyheten att vår drottning är sjuk och kan inte åka till Botswana. Naturligtvis är detta en mycket stor nyhet, mycket viktig att ägna en helsida åt i tidningen. Drottning Silvia har drabbats av feber och influensa! Våra tankar går naturligtvis till vår älskade drottning, jag hoppas att hon inte behöver lida allt för mycket av denna svåra sjukdom. Vi hoppas hela folket att hon snarast tillfrisknar.

Själv har jag mått dåligt av migrän under dagen. Dövat av smärtstillande direkt på morgonen eftersom jag skulle ägna en del av dagen åt ett besök i Malmö. Tyvärr märker andra det mest på dåligt humör. Inte blev humöret bättre när vi kom hem och jag upptäckte att datorn lagt av. En självdiagnos talade om för mig att grafikkortet gått till de sälla jaktmarkerna. Och efter en akutinvestering i ett nytt sådant fungerar nu datorn igen. Själv är det tveksamt hur jag fungerar, jag är i alla fall på ännu sämre humör och plånboken är ännu tommare.

God Natt!

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Dåligt humör blir sämre

  1. Bloggaren Magnus

    När det gäller ARN express så ska man inte glömma bort att det inte var speciellt många som trodde på idén(vill minnas att det var -95 eller -96) när projektet drog igång. Dom flesta menade att det aldrig skulle gå att få lönsamhet i verksamheten och det var av den anledningen som ägaren fick det räntefria lånet. Men återbetalningen borde ju såklart varit kopplad till framtida vinster. Möjligen kan man säga att det räntefria lånet har varit en form av miljöinvestering. Det är bra att folk åker tåg och det hade varit ännu bättre om det hade gått att åka tåg fram och tillbaka Sthlm – N.V.Skåne över dagen, men det är i princip omöjligt som du vet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s