Fiasko för skoltalibanen Jan Björklund?

Ett av skoltalibanen Jan Björklunds (fp) reformer är den nya Gymnasieskolan. Bland annat innehåller denna mer praktiska ämnen och färre teoretiska ämnen på de praktiska yrkesutbildningarna. Effekten av detta är att de som går dessa praktiska utbildningar i den nya gymnasieskolan inte får behörighet till fortsatta studier på Högskola och Universitet. Enda chansen till detta är att extrastudera de teoretiska basämnena samtidigt vid sidan om. Möjligheterna till att komplettera i efterhand försämras också. Effekten av Jan Björklunds ”reform” visar sig nu. Det är ett ras i sökande till de praktiska yrkesutbildningarna! Skälet är naturligtvis att en mycket stor del av arbetsmarknaden kan man inte få jobb inom om man inte har en Högskoleutbildning. Och möjligheterna krymper för varje år. Och detta har våra intelligenta 9:or insett i motsats till högsta ansvariga ministern, folkpartikeln Jan ”skoltalibanen” Björklund.

Zorns Flickan på loftetDen amerikanska dubbelmoralen fortsätter att skapa sina offer. En dansk konstnär som på sin Facebook publicerade en bild på Anders Zorns tavla Flickan på loftet fick denna bortplockad av Facebooks censur. Och han fick också besked om att några andra liknande tavlor fick inte heller publiceras. Det får inte finnas naket på Facebook! Orginaltavlan Flickan på loftet finns på Finlands nationella konstmuseum, Ateneum, i Helsingfors. Och visst är tavlan grovt pornografisk? Vi får väl se om någon censurerar Sven Tycker också?

Ett annat exempel på amerikansk moralcensur är Apples vilja att godkänna appar till Ipad. Där får inte finnas något naket eller kritik av kristendomen eller liknande som kan reta upp den skenheliga amerikanska högern. Men när man däremot godkände en app från den kristna organisationen Exodus International som skulle bota homosexuella så blev protesterna mot dubbelmoralen rejäla. Närmare 150.000 protester nådde Apple för dumheterna innan man bestämde sig – för att förbjuda även denna app.

Jag såg förresten en artikel som berättade att religionen är på väg att helt utrotas i nio länder enligt en amerikansk studie. Men Sverige var inte med på den listan!

För övrigt är ilskan över krånglande dator nu ännu värre. Det krånglar mer än det fungerar. Just nu vågar jag inte stänga ner datorn eftersom jag är osäker på om jag får igång skiten igen. Eller om jag ens kan stänga ner möget på korrekt sätt. Vad är det som gör att vi accepterar att datorer krånglar. Allt annat hade vi slängt på sophögen för länge sedan om det vållat lika mycket huvudbry.

Vårjogging 2011: Förmiddagens vackra vårväder använde jag för en 9,9 km joggingrunda. Och det kändes skönare än vad jag tyckt tidigare. Det var nästan lite väl bra påklätt. Jag får nog ta tunnare kläder och tunnare mössa på knoppen nästa gång om vi inte får ett rejält bakslag på vårens ankomst. Det blev alltså ganska svettigt och naturligtvis är flåset rejält efter omkring en mil. Och visst är jag trött i benen. Men dagens tid, 56.40, var ju en märkbar förbättring i varje fall.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Fiasko för skoltalibanen Jan Björklund?

  1. HEMIMAMMA

    Bra att niondeklassarna är vakna… frågan är om Jan taliban ens klarar att klå en vaken femteklassare???Tumme och hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s