FP + SD = sant!

Landskrona här i Skåne styrs av en treklöver bestående av Folkpartiet, Moderaterna och Miljöpartiet. En treklöver som är beroende av Sverigedemokraterna för att få majoritet. Och det folkpartistiska kommunalrådet Torkild Strandbergs goda vänskap med Sverigedemokraterna har jag kommenterat tidigare. Efter valet ville SD ha en egen kommunalrådspost. Torkild gick gärna med på detta, men Miljöpartiet sade stopp. Men till slut kom man på en lösning. De kommunala partibidragen ökades på med 1,4 miljoner kronor. Och då fick SD råd att anställa Stefan Olsson på heltid. Tänk så smart man kan vara när det gäller att försäkra sig om Sverigedemokraternas stöd.

Läget i det japanska kärnkraftverket i Fukushima är inte direkt lovande. Senaste nytt är att man uppmätt en enormt höjd strålning i verket. 10 miljoner gånger så hög strålning jämfört med normalt. Efter att från början talat om att det kunde ta flera veckor innan man fått kontroll på de havererade reaktorerna handlar det nu om att det kommer att ta månader innan man fått kontroll över utvecklingen. Och hur situationen då ser ut i omgivningen vet vi inte. Hur som helst är det tragiskt att se hur arbetare får riskera sina liv för att reda ut de problem som uppstått.

Finansminister Anders BorgEnligt en undersökning som Riksbanken gjort över vilka prognosinstitut som lyckats bäst med de ekonomiska prognoserna för 2010 så var Nordea allra bäst på att förutse hur den svenska ekonomin skulle utvecklas under 2010. På andra och tredje plats kom SEB och Riksbanken själva. Allra sämst av de 10 var Finansdepartementet! Usla var också Swedbank och Handelsbanken. Gissningsvis är det därför som Högeralliansen håller på att göra sig av med Nordea. Man kan ju inte äga en bank som är bättre än sina privata konkurrenter.

Från Tyskland berättas att valet i delstaten Baden-Württemberg ser ut att bli en katastrof för Angela Merkels högerparti CDU. Enligt vallokalundersökningarna förlorar CDU makten efter 58 år. Socialdemokraterna och De gröna ser ut att få 47% mot CDU och FPU:s 44%. Det hjälpte inte att helt plötsligt ifrågasätta kärnkraften för Angela Merkel. Katastrofen var ett faktum.

Och i Frankrike har lokalvalen blivit en framgång för Socialisterna och ett bakslag för högern. Men som vanligt när man har separata lokala val är valdeltagandet lågt.

Slutligen noterar vi att stridslyckan i Libyen vänt efter de FN-sanktionerade flygbombningarna. De mer demokratiska krafterna avancerar nu utefter kusten. Nu väntar vi bara på att FN och Västvärlden börjar stödja demokratikrafterna i Syren, Algeriet, Bahrain, Oman, Jemen, Saudiarabien osv. Och varför inte ett flygförbud över Gaza för att få slut på israeliska bombningar av civila i det tätt befolkade området.

6 kommentarer

Under Okategoriserade

6 svar till “FP + SD = sant!

  1. Mamriken

    Tack Sven! jag känner mig korrekt nyhetsuppdaterad för idag och som Nordeakund kan jag bar *le* lite åt den svenska ekonomiska framtidsprognosen.

  2. magganorkide

    Tack för en mycket bra raportering.Lätt att läsa, korta bra sammanfattningar. Tack för du rekomenderade din sida.magganorkidetumme 😉

  3. Agnetha

    Tumme !Intressant !Ha det gott !Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s