Reklamkampanj för JAS

FredBombhögern verkar inte ha fått som dom ville. Men krigshetsarna fick ju i varje fall lite framgång. Det står nu klart att Sverige ska skicka JAS-plan, spaningsplan och Herculesplan för att hjälpa till i Libyen. Och krigsromantikerna är lyckliga. Men, dom fick inte riktigt som dom ville. Sverige ska, precis som en del andra länder, bara använda sin insats för att upprätthålla FN:s beslut om flygförbud. Dom ska inte användas för att aktivt bomba ut den libyska militären. Något som togs emot med besvikelse av krigsromantikerna. Dessa, som tror att krig är ett vackert precisionsarbete. Tryck på en knapp och något overkligt metallföremål försvinner från kartan. Krig är i själva verket något grymt och blodigt. De som dödas är fäder till barn. Hustrur förlorar sin älskade, barn förlorar en förälder. Levande människor lämlästas och plågas. Detta sker oberoende av om dom kommenderats ut av det vi bestämt är det goda eller det onda. Dessutom finns det ingen sådan precision att garantier kan lämnas för att inte helt oskyldiga drabbas. Våld kan ibland vara ett nödvändigt ont. Men det är fortfarande med betoning på ONT. Det finns inget romantiskt skimmer över krigsinsatser. Även om Major Jan Björklund och hans kumpaner tror något sådant.

Kristdemokraterna tillhör de som insett att Moderaternas Ättestupa i sjukförsäkringen gör att Högeralliansen förlorar stöd. Alltså har man efter många om och men kommit fram till att man måste begära förändringar. Kd har nu därför lagt fram förslag om att redan sjukskrivna ska inte kunna bli helt utan ersättning, samarbetet mellan Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen måste förbättras och reglerna för förtidspensionen ska ses över. Fast jag förstår inte riktigt vad man menar när man skriver att man kräver snabba förändringar. För jag ser att man vill att ändringarna ska genomföras från 2013! Två år till med de värsta absurditeterna kvar. Och detta sedan det absurda påpekats av kritikerna i flera år.

SocialdemokraternaSedan har det kommit vad jag upplever som ganska dåliga nyheter. Trots spekulationer om det, så blev det inte Leif Pagrotsky som Håkan Juholt utsett till ekonomisk talesman för Socialdemokraterna. Istället blev det Tommy Waidelich! Ett val som jag tycker är ett klart sämre val än Pagrotsky. Men, man kan ju inte alltid få som man vill.

Jag noterar förresten att Finland har kommit lite längre när det gäller att göra sig av med det radioaktiva avfallet från kärnkraften. Där har man redan börjat gräva för att gömma undan skiten i underjorden så att vi slipper se den. Här ska den sedan förvaras i 100.000 år. Ett tidsperspektiv som är så långt att det inte går att fantisera om. Troligt är att mänskligheten inte finns kvar i den form som vi föreställer oss. Kanske har någon annan civilisation tagit över. Det är ju 30.000 år sedan Neanderthalarna dog ut. Det är 60.000 år sedan de första Homo Sapiens vandrade in i Europa från Afrika. Det är 10.000 år sedan våra länder senast täcktes av inlandsis. Och det är mycket troligt att en ny istid har täckt det hela med ny is innan dess. Jag läste att jobbarna som jobbar med bygget av förvaret (gömstället) skämtar om att dom kanske hittar avfallet från en tidigare civilisation nedgrävt där.

Annars såg jag att tunnelbanan i Stockholm drabbats av strömavbrott. Det var ju tur att det inte var kärnkraftverket i Forsmark som drabbades av strömavbrott igen. Förra gången fungerade ju inte reservkraften heller. Det var mer eller mindre ren tur att det inte blev en värre katastrof den gången.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Reklamkampanj för JAS

  1. Bloggaren Magnus

    Bäste Sven,Precis som du, blev jag lite besviken över att det inte blev ”Paggan” som blev ekonomisk talesperson för såssarna. Jag har alltid gillar honom. Han är skolad och rapp i repliken och han kunde möjligen givit Borg en match. Den här Tommy hade jag inte riktigt koll på utan jag var tvungen att googla honom. Det visar sej att han är brevbärare och har universitetsstudier. Det ska bli riktigt kul att se hur han kan mäta sej med Borg i kommande debatter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s