Var det allt Ulf?

Så har det då kommit, ett förslag från Högern, på hur man ska försöka tysta kritiken mot Ättestupan i Sjukförsäkringen. I sedvanlig ordning när det gäller förslag och beslut från Högeralliansregeringen så publiceras dessa till allmänheten genom ett s.k. debattinlägg i Regeringspublikationen Dagens Nyheter. Och då infaller sig en intressant fråga. Låt oss säga att redaktören på DN mot förmodan bestämmer sig för att inte ta in Högerregeringens debattinlägg. Han kanske inte tycker att inlägget är bra skrivet. Han kanske inte har plats förrän om flera veckor. Vad händer då med Regeringens förslag? Hade det inte blivit några inköp av 15 Black Hawk helikoptrar? Hade det inte blivit några förslag om förändringar i Sjukförsäkringen? Men visst är det något fel på demokratin om de politiska besluten är beroende av om debattinlägget kommer in eller inte! Tänk om det har funnits andra förslag som föll till intet eftersom debattinlägget inte kom in? Men det finns kanske en överenskommelse mellan DN och Regeringen Reinfeldt. Om DN skriver snällt om Reinfeldt (och det gör dom ju alltid) så ska Regeringen alltid vända sig till DN.

Den nya moderata FörsäkringskassanOm vi sen ska gå till det konkreta förslaget så är det kortfattade betyget: För sent och för lite. Förändringar som skulle varit genomförda för länge sedan om det funnits någon anständighet kommer att dröja till nästa år. Det är nämligen först i samband med budgeten som förändringarna kommer att läggas fram och då blir det inte gällande förrän efter årsskiftet. Ytterligare tusentals människor kommer alltså att slängas ut över Ättestupan en tid till. Anledningen till att det dröjer är att Regeringen inte vågar lägga fram förslaget nu. Risken är nämligen stor att det då förlorar en omröstning i Riksdagen till ett mycket bättre förslag som läggs fram av Oppositionen. Väntar man med att lägga fram förslaget till i samband med budgeten är chansen större att det går igenom utan förändringar. Så är nämligen reglerna utformade.

Dessutom är förslaget alldeles för lite. Men där är man tydligen inte riktigt eniga inom Högeralliansen. Hr Socialutförsäkringsminister Ulf Kristersson (m) tror nämligen att det bara ska beröra ett litet antal personer medan jag hörde ett av röstboskapen från stödpartierna uttala att det nog kunde beröra en hel del personer. Tyvärr hörde jag Socialdemokraternas nya gruppledare i Riksdagen i Aktuellt nyligen förvirra begreppen ytterligare genom att bara svara luddigt på vad Sossarnas alternativ egentligen går ut på.

Frankrikes flaggaI Frankrike har eftergifterna till rasisterna nu resulterat i ett förbud mot att gå klädd i heltäckande slöja på allmän plats. Jag har inte lyckats utröna om det också är förbjudet att bära en halsduk över ansiktet när det blåser kallt eller att bära en svart heltäckande hjälm på huvudet när man kör motorcykel. Motivet till förbudet ska ju vara att man ska kunna identifieras och inte ska kunna dölja ansiktet. Lagen riktar sig mot de cirka 2.000 kvinnor i Frankrike som använder heltäckande slöja. Dom är inte fler. Dessutom såg jag en uppgift om att en mycket stor andel av dessa cirka 2.000 är vanliga franska kvinnor som konverterat till Islam och alltså valt att spöka ut sig. Dom har inte tvingats av någon make till detta. Jag kan inte förstå hur samhället med lag kan lägga sig i hur dess innevånare klär sig. Vill man spöka ut sig med ringar i näsan, sminka sig till ett lik, hänga en skynke över ansiktet eller gå utomhus i vitt nattlinne så tycker jag detta är upp till var och en. Det hela är inget annat än en eftergift till rasister. Jag ser att redan första dagen har ett par kvinnor bötfällts för ”brottet”. Och det handlar visst om helt vanliga franska kvinnor som i protest spökat ut sig i burka.

De fem pensionärsorganisationerna Pensionärernas Riksorganisation (PRO), Riksförbundet Pensionärsgemenskap (RPG), Svenska Kommunalpensionärernas Förbund (SKPF), Sveriges Pensionärsförbund (SPF) och Sveriges Pensionärers Riksförbund (SPRF) går i dag gemensamt ut och kräver en förändring av pensionssystemet. Bland annat kräver man att PPM-systemet skrotas. Som man skriver, ett system som har fler förlorare än vinnare och som bara 2% engagerar sig i förtjänar inte att finnas kvar. Det är intressant att se att 1,8 miljoner pensionärer har en större intelligens än några hundra professionella politiker. Dom stora vinnarna på PPM-systemet är en grupp slipsnissar inom finansvärlden som får en massa miljarder att leka med samtidigt som dom kan ta ut rejäla avgifter från pensionsspararna för att göra just det, dvs leka med pengarna.

Slutligen har väl alla noterat att islänningarna i folkomröstningen har sagt ifrån att dom inte är villiga att kollektivt ta ansvar för vad några kriminella slipsnissar inom finansvärlden ställt till med.

1 kommentar

Under Okategoriserade

Ett svar till “Var det allt Ulf?

  1. HEMIMAMMA

    ”To little, to late”Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s