Korkpriset till svarttaxiresenär

Dagens Korkpris vill jag förära den svarttaxiresenär i Helsingborg som blev rånad. Jag läser i bladet att han gjort en polisanmälan efter att ha blivit rånad av en svarttaxiförare. Han valde att åka svarttaxi när han skulle från Helsingborg till ett samhälle utanför staden. Inne i bilen vill föraren ha betalt i förskott så han lämnade över sitt kontokort till chauffören. Framme vid resmålet ber tydligen chauffören honom att gå ut och kolla däcket. När han klivit ur bilen kör svarttaxin iväg – med hans kontokort. Att han ens har mage att göra en polisanmälan utan att skämmas öronen av sig för att vara så korkad övergår mitt förstånd. Den som utnyttjar svartjobbare (dvs bedragare) förtjänar faktiskt att bli just bedragna. Det sker ofta, och jag är ganska övertygad om att många skäms för mycket för att göra anmälan. Tycker man att det är rätt att lura alla andra ärliga människor (vilket svartjobb innebär) så får man vara beredd på att själv också bli lurad.

När Sigtuna kommun i underlagen när man begärde in anbud för matleveranser bland annat krävde att kött och fläsk skulle komma från djur som hade behandlats på ett värdigt sätt och vara närproducerat så passade detta inte en av de verkligt stora i branschen, Servera. Dom överklagade kraven och frågan ska nu upp i domstolen. Tidigare har andra kommuner som t.ex. krävt att t.ex. kött ska vara svenskproducerat fått Nej till sådana krav. Enligt EU är det ett brott mot den fria konkurrensen! Det är nämligen här allt importerat kött hamnar. Det importeras tonvis med kött från alla håll i världen. Men om man tittar i affärerna så finns det inte så mycket. Där vi som konsumenter kan se var köttet är producerat, där säljs det mest svenskt kött. Men så fort vi konsumenter inte har en chans att välja, dvs på restauranger, skolor, vårdinrättningar och i färdigrätter, där dominerar det billiga importköttet. Ofta producerat på ett sätt som inte är accepterat i Sverige. Därför kan det produceras billigare. De omoraliska produkterna finns där vi inte har en chans att välja. Det är en skandal om inte kommuner har rätt att kräva att de matvaror man köper produceras på ett etiskt acceptabelt sätt.

Nej till kärnkraftPå allt fler håll i världen drar man de korrekta slutsatserna av kärnkraftsolyckan i Fukushima i Japan. Dvs att kärnkraftsindustrin INTE kan garantera säkerheten. Myndigheterna i Japan hade maximal tur vid olyckan. De radioaktiva utsläpp som skedde har nästan helt drivit ut mot havet efter olyckan. Vindarna har helt enkelt varit maximalt gynnsamma. Trots detta har alltså alla i en radie av 3 mil fått evakueras. Skulle vindarna istället varit maximalt ogynnsamma och fått det radioaktiva att blåsa rakt mot Tokyo hade man kunnat tvingas utrymma hela staden. Och som sagt på allt fler håll i världen drar man slutsatserna. Kärnkraftsföretagen kan INTE garantera den totala säkerheten. Varje gång en lycka händer skyller man på att det var maximal otur och speciella omständigheter som förorsakade olyckan. Och visst var det en jordbävning och tsunami som denna gången förorsakade olyckan. Men dessa händelser förorsakade elavbrottet, och det är elavbrottet som sedan skapade den stora olyckan. Och elavbrott kan förorsakas av många skäl. Forsmark var ju för en tid sedan nära en rejäl olycka när strömmen bröts och reservkraften inte fungerade. Osannolika olyckor händer. Inte ofta, men då och då händer det osannolika som inte får hända. Kärnkraften är en återvändsgränd som vi inte borde ha växlat in på, och som vi måste växla ut från.

Påskuppropet mot utförsäkringarna av sjukaGlöm inte Påskuppropet mot utförsäkringarna av sjuka. I morgon arrangeras demonstrationer mot Ättestupan i sjukförsäkringen på många håll i landet. Gå in på länken och kolla var det är närmast för dig. Och gå sedan ut i det underbara vår/sommar vädret och visa vad du tycker. Själv tar jag tåget till Helsingborg i morgon.

Springtimeuppladdning 2011: Sommarvärmen fortsätter alltså. Det känns nästan oroande om det ska fortsätta på det här viset. Temperaturer klart över 20 grader varje dag redan i slutet av april stämmer inte riktigt med mina preferenser. 20-22 grader är i och för sig inte FÖR varmt. Men det får inte bli så mycket varmare nu. Och fortsätter det på det här viset blir det ganska olidligt framåt den riktiga sommaren. Hur som helst tog jag mig tid för en löparrunda på eftermiddagen. Det är bara några veckor kvar till Springtimeloppet, loppet är den 14 maj. Så nu är vi inne i den sista slutspurten av träning. Alltså valde jag att även i dag ta en runda på 10,2 km, samma runda som i torsdags. Men, det kändes tyngre än förra gången. Och jag var övertygad om att tiden skulle bli sämre. Jag blev därför något överraskad när jag kollade in klockan, 58.30. Detta är en förbättring med hela 20 sekunder från i torsdags… Och tiden är ungefär densamma som jag låg på strax före förra årets Springtimelopp.

Ni har väl inte missat att britterna är drabbade av rojalistisk yra. William ska ju gifta sig med Kate. Och kungliga bröllop, kungliga födslar och kungliga dop är något som måste ske regelbundet för att hålla liv i det annars otidsenliga systemet. De stackars britterna överöses nu med rojalistiska minnessouvenirer. Den ena löjliga är den andra. Men den allra bästa av dom alla tycker jag att den spypåse som säljs under namnet Throne Up är. Den kan behövas när det blir som värst.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s