Det är du som blir bedragen

Expressen, Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och många andra rapporterar om AMF Pensions ordförande Bertil Villards avancerade skatteplanering. Genom att via Luxemburg osv föra över 23 miljoner kronor i inkomster till Peru och sedan betala 4% skatt där för att sedan ta hem pengarna igen har han sluppit betala drygt 10 miljoner i skatt till Sverige. Hela syftet med det avancerade trixande är just att få ner skatten. Det finns inget annat skäl till de avancerade transaktionerna. Bertil Villard förstår inte alls kritiken. Det han gjort har ju bara många andra också gjort (en del har dömts för skattefiffel, andra inte). Det handlar om att vi andra ärliga skattebetalare blivit lurade på miljardbelopp för att snikna höginkomsttagare och företagare ska slippa betala skatter som dom hade haft råd att betala. Hade alla skatter betalts in som det är tänkt så hade skattenivåerna kunnat sänkas för alla. Så vad Bertil Villard och hans vänner gör är att lura alla oss andra på pengar. Vidriga och giriga svin är vad ni är!

I tisdags berättade jag att det var på gång nya direktiv från Utrikesutskottet när det gäller vapenexporten. Men precis som jag misstänkte så är det krav som Utrikesutskottets majoritet kommit överens om ytterst urvattnat. Och sedan är det upp till Regeringen att göra som dom vill. Det kommer alltså INTE att bli något stopp för att svenska vapen säljs till olika diktaturer runt om i världen. Det kommer i praktiken att bli fortsatt möjligt för de svenska vapenfabrikerna att förse diverse diktaturer med vapen – så länge det är västvänliga diktaturer.

BlommaSom tidigare lovat så ska jag publicera någon bild från varje film jag fått framkallad. Den här ullbollen plåtade jag den 29 april uppe på vallen vid Makadamen. Filmen är tagen under slutet av april och början av maj med min ganska nyligen inköpta Canon A-1. En ganska spännande kamera med gott om möjligheter när man lärt sig använda den – någon gång. Just nu sitter det en film instoppad i en Canon T70 kamera istället.

Den danska Mitten / Högerregeringen fortsätter att sitta i det invandrarfientliga Dansk Folkepartis knä. Det senaste beslutet som DF drivit igenom och där den danska regeringen tackat och bugat är skärpta tullregler vid gränsen till Tyskland och Sverige. I fortsättningen kommer den som ser lite annorlunda ut att få vara beredd på att bli genomsökt varje gång man passerar gränsen. Schengenavtalets regler och pass- och tullfrihet är bara en fasad. Du behöver inte visa passet föra att passera gränsen, men du måste ändå ha det med eftersom du kan riskera att tvingas visa upp det lite då och då ändå – allra helst om du inte ser blond ut. Det finns redan flera exempel på skåningar (med utländsk utseende) som fått problem vid besök i Danmark. Sån’t gällde inte förr i tiden.

Och så några rader till om Skoltalibanen Jan Björklunds symbolpolitik inom skolvärlden. Trots motstånd från i princip alla remissinstanser har Jan Björklund självsvåldigt bestämt att skolket ska skrivas in i skolbetygen. – ”Ingenstans i vuxenvärlden där man kan komma och gå som man vill” motiverar han det med. Jag har annars ett exempel på ett område i vuxenvärlden där närvaron är mycket sämre än i skolan. Ta en titt i Riksdagssalen när det debatteras. Hade det varit lika tomt i skolsalarna hade det verkligen varit kris i skolan. Att skriva in skolket är bara en symbol för något, men det ger ingen effekt. Det är bara att ytterligare straffa elever med trassliga hemförhållanden, som inte vågar gå till skolan av risk för mobbing eller misshandel eller som helt enkelt inte klarar av skolan och inte får den hjälp dom behöver. Skolk kan bero på så mycket, det är inte bara ren lathet. Byt ut Major Jan ”skoltalibanen” Björklund (fp)! Mitt krav är att skolket från riksdagsdebatterna skrivs in på valsedlarna när våra riksdagsledamöter vill bli omvalda.

Lämna en kommentar

Under Danmark, Foto, Militär, Skatter och ekonomi, Skolan, Slipsnissar, Svensk politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s