När pengarna styr går vettet ut

PengarSOS Alarm har som företag varit under debatt en hel del på sistone. Detta bland annat efter att ett antal misstag har gjorts av bolagets operatörer. Misstag som inneburit att sjuka dött eftersom det inte skickats ut någon ambulans i tid. Men varje gång har det varit de enskilda operatörerna bakom telefonen som fått skulden. Men frågan är var ansvaret egentligen ligger? Nu berättas att företagets styrelse beslutat att vinstmarginalen måste öka. Det är alltså så att den organisation som ansvarar för SOS alarmen har vinsten som främsta mål. Inte att ge service åt sjuka människor. Det är uppenbart att de många misstag som fått mediapublicitet på sista tiden i själva verket i allmänhet beror på den kommersialisering och utförsäljning av offentlig service som är högsta ledstjärna för dagens politiker. Ansvaret för de misstag som gjorts ligger inte främst hos den enskilda operatören, det ligger högst upp hos styrelseordföranden, den moderata politikerna Johnny Magnusson. Som alltså nu drivit igenom att vinsten ska ökas och personalen skäras ner. Sven Tycker att det i allra högsta grad är dags att säga Nej till Moderaternas utförsäljning av offentlig service. Det blir inte bättre, snarare sämre. Läs mer här och här bland annat.

I dag var det allra sista Lunkenpromenaden för våren, dvs tipspromenaden arrangerad av Friluftsfrämjandet. Så det blev alltså sedvanlig söndagspromenad upp i skogen. Och då var det fortfarande riktigt skönt väder, solen sken och det fläktade lite skönt. Tyvärr så var väl våra gissningskunskaper inte de bästa. 6 eller 7 rätt fick vi ihop. Bland annat stöp vi på ett Stop. Vi hade alltså ingen aning om hur stort ett Stop var. En annan fråga vi stöp på var varför Carlsberg heter just Carlsberg. Vi gissade friskt, men det visade sig vara det alternativ ingen av oss gissade på. Nu var det slut för den här säsongen, men vi får väl försöka ta en skogspromenad hela familjen ändå lite då och då.

Som sagt redan i går, så någon Jordens undergång blev det inte i går. Det närmaste världen kom den där undergången var väl ett vulkanutbrott på Island som sprider ut en hel del aska. Än så länge är det bara Island som drabbats av totalt flygstopp. Men det finns väl risk för att det kan bli värre om utbrottet fortsätter. Eyjafjallajökull stoppade ju flyget rejält i ett stort område. Och det är väl inte helt omöjligt, om man får tro skräckskildringarna, att även Grimsvötn stoppar flyg i stora delar av Europa.

Och vi drabbades här i Skåne sent på eftermiddagen i dag av ett rejält skyfall med åska. Inte så att Noa behövde bygga någon skuta. För det var väl bland annat tidpunkten för Noas båtbygge som fick pastor Harold Camping att förutspå Domedagen just i lördags. Jag ser med spänning fram emot en ursäkt från Family Radio och pastor Harold Camping.

För övrigt ser jag att medan Vickan och Danne är ute och ler tillsammans så sitter nog Tjabo och Silvia hemma och tittar surt på varandra. I varje fall tittar nog Silvia surt på Tjabo medan hon funderar på varför gubbfan inte kunnat hålla sig lugn när han varit ute och svirat. Hovets PR-avdelning har börjat jobba för att försöka eliminera det värsta. Kanske funderar till och med Tjabo på om det inte hade varit bättre om Sverige varit en republik, för du hade han sluppit ta ansvar för vad han sysslar med inför någon annan än Silvia. Men, nu är han kung, och som sådan ska han vara ett föredöme för andra. Och ett föredöme går inte ut med kompisarna och svirar med lättklädda damer på krogar ägda av kriminella.

Slutligen så noterar jag att inte ens inom NATO-fanatikerna i Folkpartiet så anser en majoritet att Sverige ska gå med i Nato. I torsdags berättade jag om en undersökning av svenska folkets syn på NATO-medlemskap. I dag såg jag att undersökningen visade att till och med bland folkpartikelsympatisörer så anser en majoritet att vi gör bäst att hålla oss utanför. Men dom är ju inte så många så felmarginalen är hög.

2 kommentarer

Under Lunken, Religion, Republik, Skatter och ekonomi, Svensk politik

2 svar till “När pengarna styr går vettet ut

  1. bloggsvar:

    VISST KAN DET VARA KRASST EKONOMISKT OCKSÅ…

    Men jag tror nog att det tjänar syftet för liberala Aftonbladet, vars Lena Mellin sliter djur för att behålla den borgerliga regeringen…

    Jag är glad att du hittade mig igen trots mina ”svårigheter”

    Hemikram och vi ses när vågorna lägger sig!! ♥

  2. Min själ darrade inte ens inför undergången… =0)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s