Valsensation i USA

Demokraten Kathy Hochul vann ett fyllnadsval till amerikanska kongressen i staten New York i går. Det sensationella i detta är att valkretsen var ett traditionellt säkert republikanskt fäste. Jag hörde en svensk kommentator beskriva det som om socialdemokraterna plötsligt skulle vinna i Danderyd. Bakgrunden till sensationen är debatten i USA om Medicare, dvs den fria sjukvården till äldre. Republikanerna vill göra kraftiga nedskärningar i Medicare för att spara pengar i budgeten vilket Demokraterna säger nej till. Och det fällde republikanerna i vad som bedömdes som ett säkert fäste. I USA finns fortfarande något mått av solidaritet kvar.

Jag läste en liten kort intervju i gratistidningen City med Blondinbella, Isabella Löwengrip. Och den innehåller en par intressanta citat: – ”Våra bloggar är som vilken affärsidé som helst”. Och hon fortsätter med: – ”Du är inte blåst om du kan dra in 150.000 kronor på en månad.” Det här är helt uppenbart en dam som räknar framgång i pengar, som hyllar den inbitna egoismen, och som uppenbarligen ser hela livet som en affärsidé. Jag börjar fundera på hon ser hela sitt medlemskap i Moderaterna och sin politiska ”karriär” också som enbart en affärsidé.

Fotbollsmatchen och seriefinalen mellan MFF och HIF tog slut med en stor suck. En renrakad idiot som tydligen kallar sig MFF-fantast uppförde sig på ett sätt så att MFF nu skäms öronen av sig och kommer att få betala detta med ränta. Att idioten var renrakad på huvudet bevisar återigen det faktum att när håret åker av så åker vettet tydligen ut också. Fram för längre hår!

Den 28 april skrev jag några nostalgiska rader om att den allra sista skrivmaskinen hade tillverkats. Nu ser jag att detta inte alls är korrekt. Hoppet är inte ute. Det finns fortfarande fabriker som tillverkar gamla hederliga skrivmaskiner, bland annat i Kina och Indonesien,

Det ska påpekas att det i dag blivit en lite begränsad blogg pga datorproblem. Jag har lite problem med Internetuppkopplingen från min huvuddator. Tappar den förbindelsen så tar det timmar att hitta den igen (någon gissade på en konflikt med IP-nummer). Alltså tvingas jag göra det mesta jobbet och kontakten med Internet via en liten 9 tums laptop som jobbar med Linux och som normalt inte används till denna typ av jobb.

Å andra sidan får jag väl vänja mig vid lite kortare tyckerier en tid eftersom jag ska jobba och pendla större delen av sommaren. Det blir inte mycket fritid kvar då.

3 kommentarer

Under Bloggar, Datorer, Idrott, USA

3 svar till “Valsensation i USA

 1. Bäste Sven,
  Jag vill inte påstå att jag är någon extrem sportfantast, men jag har ändå hygglig koll och är lite avkalenderbitare när det gäller vissa sporter. Att som du hävda att det var en seriefinal mellan MFF och HIF i tisdags anser jag fel. Vi befinner oss i omgång 10 och det är väl sisådär 2/3 kvar av säsongen. Möjligen kunde man kallat det för tidig seriefinal eftersom det var 1:an och 2:an inför matchen i tisdags som möttes. Även formuleringen ”repris på förra säsongens final” hade varit korrekt.

  Men vad menar du med att när håret åker av så åker vettet ur? Är det något som du har någon form av belägg för? Eller är det möjligen ännu en av dina osakliga generalliseringar? Det där med slipsnissar var ju en annan…

  • Jag kan aldrig riktigt förstå var du får det ifrån att jag generaliserar? Jag tycker att jag är riktigt duktig på att försöka se saker ur olika synvinkel och ge alla olika synpunkter en chans – eller…

   Men OK för ”tidig seriefinal”, den köper jag.

   När det gäller hårlängd så anser jag (utan att på något sätt generalisera…) att långhåriga övervintrande hippies har mer vett i huvudet än skinnskallar. Håller du inte med? Jag har mycket svårt för de som rakar av allt hår på huvudet och sedan tycker att dom ser tuffa ut då. Vi har fått hår av en viss anledning, och jag beklagar de som tappar det och därför ser ut som skinnskallar.

 2. Vi släpper det där med formuleringarna kring seriefinal.
  Men när det gäller hårlängd så tror jag att vi talar om olika saker. Våldsamma skinnskallar har jag inte mycket till övers för. Men om du ser dej omkring så ser du många 40-50åriga män som drabbats av hårbortfall ”uppepå” och därför har rakat av allt eller det mesta. Flera av dessa är kloka och smarta och vill troligen inte bli ihopblandade med skinskallarna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s