Mer foto än politik

Som jag sade i går så var jag i går på kvällen på redovisningen av den Fotomara som jag deltog i den 14 maj. Arrangerad av Höganäs fotoklubb för klubbarna i Åstorp och i Örkelljunga. Jag hade inte så stora förväntningar, så därför var den 5:e plats jag fick totalt (av 15 deltagare) en mycket positiv överraskning. Jag tyckte inte att det kändes som att jag fått ihop några särskilt bra bilder. Men, sex av de tolv bilderna blev placerade (bland de 7 bästa). Dock ingen vinnarbild. Men tre stycken andraplatser. Här är de 6 bilder som blivit placerade.

Fyrkantigt
2:a plats

På väg
2:a plats

Badkruka
2:a plats

Himmel o hav
4:e plats

På ”sne”
4:e plats

Vårtecken
5:e plats

Vill ni titta på alla 12 bilderna så finns dessa i lite större format på Facebook och kan nås av alla via denna länk.

Reglerna var att vi som deltog fick en film att stoppa i våra analoga kameror när tävlingen började. Och sedan en lapp med 7 olika motton att fotografera efter. Inom en viss tid gällde det sedan att ta en bild på varje motto, i rätt ordning, uppe vid Kullens fyr på Kullaberg. Efter lunch förflyttades vi till Ransvik och fick 5 motton till. Och det gick ju ganska bra trots allt.

Dagens skrattpris går till de båda moderata riksdagspolitikerna Andreas Norlén och Hans Wallmark som under rubriken Monarkin står stark lyckas prestera en hyllningsartikel till monarkin i dagens HD som är så pinsam att jag undrar om det är äkta eller skrivet som parodi. Finns det verkligen utbildade och psykiskt friska individer som har en så underdånig uppfattning om Knugafamiljen.

Om vi ska fortsätta och hålla oss till den stora politiken så ser jag att den politiska opinionen i stort förändras i rätt riktning. Enligt DN:s undersökning är Sossarna större än Moderaterna, Kristdemokraterna åker ut och Sverigedemokraterna krymper rejält.

Och vi fortsätter med rikspolitik. Thomas Bodströms sladderbok fortsätter att engagera. Och från en del supportrar till f.d. politikern, f.d. fotbollsspelaren, juristen och författaren så klagas det på att Thomas Bodström inte verkar ha rätt att framföra kritik mot den nya Socialdemokratiska ledningen. Och det är självklart att han har rätt att framföra kritik. Vi bor i ett demokratiskt land med yttrandefrihet. Men det innebär att man också har rätt att kritisera Thomas Bodström för att han var en usel Justitieminister, en riksdagsledamot med rekordhög frånvaro, en fegis som stack till USA och en usel författare. Kanske var han allra bäst som fotbollsspelare?

Slutligen noterar jag att min gamla arbetskamrat Bengt Hertzman mycket välförtjänt fått Helsingborgs stads Miljöpris för 2011. Grattis Bengt, jag läser med stor glädje dina krönikor i Helsingborgs Dagblad.

3 kommentarer

Under Foto, Miljö, Republik, Svensk politik

3 svar till “Mer foto än politik

  1. Det var han som skrev under lagen som gör att militären får skjuta arbetare igen… (Bodström alltså)

    Hemikram ♥

  2. Jag hade valt ut en nästan identisk bild från Kullaberg som din ”på sne” bild att publicera i min bildblogg på måndag.Men när jag såg din blid så fick jag välja en annan. Dock kommer det ett fyrtema i bloggen framöver.
    Välkommen att gissa på måndag 20.40.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s