Rojalistiska tankar

Hyllningsartiklarna till Monarkins och Kungahusets försvar från de mera underdåniga fortsätter att ploppa upp i svensk media. De trogna och underdåniga undersåtarna känner sig manade till att träda upp till monarkins försvar. Svensk media har ju dristat sig till att vara direkt oförskämda och granska Knugahuset. Den kungliga familjen har ju helt plötsligt börjat behandlas som vanliga kändisar. Och detta är naturligtvis upprörande. I går kunde jag berätta om de båda moderaterna Andreas Norlén och Hans Wallmarks alster som publicerades i Helsingborgs Dagblad i går. I dag hittar jag ett debattinlägg från de båda kristdemokraterna Tuve Skånberg och Annelie Enochson som under rubriken Bra med monark som står över det politiska käbblet i Svenska Dagbladet bland annat skriver: – ”Republikanska föreningen vill ersätta vårt kungahus med färg- och historielösa presidenter i stil med vissa olyckligt lottade grannländer.” Och det är ju onekligen hemskt synd om våra Nordiska grannar på Island och i Finland. Men jag tycker nog att det mest är synd om dom eftersom dom snackar så man inte begriper något. Den stora gemensamma nämnaren i alla dessa monarkihyllande alster är att Kungahuset står över allt annat och därför inte får granskas. Dessutom gör Kungahuset aldrig något fel så att det finns någon anledning till granskning. Och skulle dom blåblodiga mot förmodan någon gång göra fel så är detta inte något direkt fel eftersom dom är blåblodiga och står högt över allt annat mänskligt. Gå med i Republikanska Föreningen!

Vi får väl återigen påminna om Wilhelm Mobergs tänkvärda ord:

”Kring konungen med Guds nåde och hans anförvanter har i alla tider uppblommat en rik flora av servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk.”
/Wilhelm Moberg/

För att visa att jag inte alls är så enkelspårig utan gärna ger även andra åsikter en chans så har jag två andra länkar att tipsa om. Rojalistiska Föreningen träffas varje söndag och knäböjer i riktning mot Sveriges Kungahus.

Just nu kämpar de svenska kvällstidningarna för att få lov att sälja reklamutrymme till utländska spelbolag. Och det är mycket pengar det handlar om. Spelbolagen gör uppenbarligen stora pengar, och annonseringen är en viktig inkomstkälla för pressen. För att ta Aftonbladet som exempel så innehåller den i dag närmare 15 sidor med reklam från olika spelbolag. Sportbilagan Sportbladet är troligtvis helt beroende av spelet om pengar. Det är många mänskliga tragedier som pressen har på sitt samvete för att göra en hacka. Där pengarna sedan hamnar på Malta eller Guernsey. Sedan får vi andra skattebetalare stå för samhällskostnaderna.

Slutligen var vi på bio på eftermiddagen. Pirates of the Caribbean. Både jag, Kevin och Angeli hade tillräckligt med poäng på våra Bioklubbkort så att vi kunde gå gratis, så det blev en billig utflykt. Om man inte hade köpt godis, popcorn osv… Hur som helst så är Pirates of the Caribbean klart sevärda filmer. Men hade det inte varit för Johnny Depps figur (Captain) Jack Sparrows humor så hade det inte varit på långa vägar lika bra. Utan Jack Sparrow hade det egentligen bara varit en medelmåttig äventyrsfilm med lite magiska inslag. Nu är Jack Sparrow på jakt efter Ungdomens källa, och det är den sedvanliga blandningen av förräderi, svek men ändå vänskap kryddat med Johnny Depps karakteristiska humor. Medan jag ger filmen 4 rejäla svärd så tror jag att Angeli ger den 5 och det är väl nästan så att även Kevin gör det. Gå gärna och se den. Dessutom var 3-D inslaget en naturlig del av filmen och inte bara påträngande effekter. Och det ger en extra poäng.

2 kommentarer

Under Film, Media, Republik

2 svar till “Rojalistiska tankar

  1. Kanske dags att göra slag i saken och gå med i RF?

    Hemikram ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s