Pengar slösas både här och där

Aftonbladet har i ett par dagar granskat hur först och främst Region Skåne (men även Göteborg och Stockholm) är mycket generösa med satsningar på marknadsföring och PR samtidigt som man drar ner kraftigt på vården. 40 skånska politiker och högt betalda tjänstemän åkte till världsutställningen i Shanghai för 10 miljoner kronor. En annan gång åker ansvariga från Region Skåne till Berth Miltons porrklubb i Barcelona för att göra PR för Skåne. När dom slipsklädda gubbarna i kavaj behöver ytterligare ett antal miljoner för nya marknadsföringsprojekt är det inga problem, det går ju alltid att skära ner någon avdelning på nå’t sjukhus. De högsta ansvariga politikerna som moderaterna Jerker Swanstein och Pia Kinhult borde ha en stor spark i röven. Fast Jerker fick faktiskt sparken av moderaterna förra året…

Medan barnfattigdomen har ökat. Medan andelen svenskar som är beroende av försörjningsstöd snabbt ökar. Så ser jag att försäljningen av lyxbilar sätter nya rekord. Vår Högerregering under den Allsmäktige Fredrik Reinfeldt och hans profet Anders Borg har lyckats med vad man hade som mål – att öka klyftorna i samhället.

Italienarna har i en folkomröstning i helgen sagt Nej till kärnkraften. Italien har i en tidigare folkomröstning 1987 beslutat att avveckla de fyra reaktorer man då hade. Och sedan dess har italienarna klarat sig utan kärnkraft. Men nu ville Silvio Berlusconi åter att Italien skulle satsa på kärnkraftsutbyggnad. Men italienarna sade Nej och kastade planerna i papperskorgen.

Annars ser jag att en av de driftsäkra kärnkraftsreaktorerna i Oskarshamn faktiskt stått stilla hela helgen. Det är visst problem med krafttillförseln. Det var ju tur att man fick så mycket elström att man kunde stanna reaktorn i varje fall.

Och för att hålla oss inom kärnkraftsområdet så ser jag att utsläppen från Fukushima förmodligen var dubbelt så stora som vad man tidigare uppgett. Den japanska kärnkraftsmyndigheten Nisa har nu räknat upp utsläppen från Fukushima till det dubbla under de första dagarna av katastrofen. Nu räknar man med att så mycket som 770 000 terabecquerel släpptes ut. Myndigheten indikerar också att krisen utvecklades mycket snabbare än vad operatören, Tepco, tidigare medgett.

Efter den amerikanska ockupationen av Irak var det mycket viktigt för George W. (B)usch att muta det irakiska folket med högre levnadsstandard. Alltså pumpade man in pengar i landet. I praktiken flögs flygplan efter flygplan fullastade med dollarsedlar från USA till Irak. Så här i efterhand saknas 6,6 miljarder dollar, dvs ungefär 42 miljarder kronor. Det motsvarar så där tre fullastade Herculesplan med sedlar. En hel del har med största sannolikhet försvunnit i mutor och allmänt bedrägeri. Men man tror att en hel del helt enkelt stulits. Världens genom tidernas största kontantstöld.

Slutligen tar jag ännu ett par nya rader från Anna Månvik stulet ur ETC:

Alla barnen köpte biljett utom Carmen
– hennes mamma har cancer i tarmen.

Alla barnen har fotbollsskor utom Hassan
– hans pappa får inget från sjukkassan.

Lämna en kommentar

Under Irak, Italien, Kärnkraft, Moderaterna, Samhällsklyftor, Slipsnissar, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s