Mauds stora fiasko

Situationen för Saab verkar nu vara rejält kritisk. Helt plötsligt när lönerna ska betalas ut finns det inte pengar att betala lönerna med. Nog tycker jag att det låter lite skumt att detta problem kan uppstå helt plötsligt. Och en del av skulden ligger helt uppenbart hos Högerregeringen / Näringsdepartementet / Maud Olofsson. Det har funnits ett mycket litet intresse därifrån för att rädda verksamheten. I början pratade Maud och andra om att man väl fick tillverka något annat än bilar. Och sedan har det varit mycket tyst, och i många fall har det framförts kritik mot att man från Näringsdepartementet helt enkelt bromsat lösningar. Vi kan göra en jämförelse med USA där faktiskt amerikanska staten räddade bilindustrin genom att gå in (tillfälligt) med stora summor pengar och i princip förstatliga delar av bilindustrin. Nyligen sålde amerikanska staten den sista delen av sitt ägande i Chrysler till Fiat. Jag tror inte att Saab har någon framtid. Och skulden för detta har Maud Olofsson en stor del i.

USA ska ta hem 33.000 soldater från Afghanistan fram till nästa sommar. Hur många tänker Sverige ta hem?

Högeralliansens fiasko med den ”nya” Försäkringskassan växer. Enligt Försäkringskassans statistik var 23% fler sjukskrivna nu än för ett år sedan. De långa sjukskrivningarna ökade med 4%. Inte ens Ättestupan fungerar.

När nyliberala ekonomer yttrar sig om olika länders ekonomi är det Lettland som får de stora hyllningarna. Lettland framhålls ofta som ett verkligt föredöme från det hållet. Så där stor succe är dock inte den lettiska ekonomin. Enligt en undersökning gjord av Stockholms Handelsskola är den svarta ekonomin i Lettland rekordhög, mycket högre än i grannländerna. Hela 40% av den lettiska ekonomin är svart.

För övrigt är eder favoritbloggare bara på dåligt humör och ska nu uppsöka sängen och sova bort ett migränanfall som förstört stora delar av dagen. Vi ses i morgon – hoppas jag.

3 kommentarer

Under Afghanistan, Centern, Försäkringskassan, Lettland, Näringsliv, Privat, USA

3 svar till “Mauds stora fiasko

 1. Broder,

  Innan jag går in på detaljerna – Jag känner en oerhörd sympati och medmänskilghet för dom som jobbar på SAAB. Att inte få sin lön och se högen med räkningar växa, kan inte vara kul.

  Men jag ser det ur det större perspektiv. Saab tillverkar väldigt bra bilar, kanske dom bästa bilarn som går att köra faktiskta Jag har sträckkört Saab, Volvo, Audi, VW och Toyoya mellan mälardalen och Skåne massor av gånger och SAAB är helt enkelt BÄST när det gäller komfort. Det finns ingen skönare bil.Men tyvärr kan inte SAAB erbjuda en vettig miljbil . Tåget har helt enkelt rullat ifrån SAAB.

  Men varöför ska Maud och staten kasta pengar efter SAAB? Jag förstår det helt enkelt inte. Jag förstår det helt enkelt inte……Företag måste kunna säkerställa sin egen överlevnad. Vad dom gör i Frankrike eller USA är ointressant.

  • Nej, jag är inte heller övertygad om att Staten ska rädda Saab med eget kapital. Jag är för lite insatt för att veta att det är en bra lösning. Att jag närmer exempel från USA är bara för att visa att det inte är SJÄLVKLART att Staten inte ska stötta. Däremot finns det tyvärr allt för många exempel på att Maud Olofsson (och högerregeringen i allmänhet) inte har visat tillräckligt stort intresse för att rädda Saab. Man har snarare bromsat andras försök att rädda verksamheten. Och DET är jag övertygad om att det är ett felaktigt handlande.

 2. Vill önska dig en Glad Midsommar!!

  Hemikramar ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s