Avståndstagande under galgen

Som jag skrev i går så kämpar Europas främlingsfientliga partier frenetiskt med att distansera sig från Anders Behring Breivik. Men det är ett distanserande som sker under galgen. Jag vill återigen poängtera att precis som vi ju inte kan kalla alla muslimer för terrorister bara för att några vilseförda fundamentala islamister begår terrorhandlingar, så kan vi inte kalla alla med högerextrema åsikter för terrorister bara för att någon eller några av dom med sjuka tankar i hjärnan begår terrorhandlingar. MEN, precis som fundamentala islamister som predikar hat mot de som tycker annorlunda har ett ansvar för att vissa sjuka hjärnor spårar ur så har dessa främlingsfientliga politiker ett ansvar för att deras spridande av islamofobiska tankar får sjuka individer på den sidan att spåra ur totalt. Förhoppningsvis inser stora grupper som gått på deras falska propaganda nu att något är fel.

Så här när läget för den amerikanska ekonomin börjar bli allt mer kritiskt så hittar jag dagens citat i en recension av en bok om USA. När USA:s förre försvarsminister Robert Gates nyligen avgick höll han ett avskedstal inför kadetterna vid West Point och sade då att: ”den framtida försvarsminister som ger presidenten rådet att sända marktrupp till Asien eller Mellanöstern bör få sitt huvud undersökt!” Och det är ju faktiskt ett intelligent yttrande. Den stora grunden till USA:s enorma ekonomiska problem är en kombination av George W Bushs enorma ofinansierade skattesänkningar och samtidigt militära engagemang i ”kampen mot terrorismen” som kostar ofantliga summor pengar. I dag bråkar politikerna i USA om lösningen är en kombination av sänkta utgifter och skattehöjningar (demokraterna) eller endast ännu kraftigare utgiftsminskningar men absolut inga skattehöjningar (republikanerna). Lyckas man inte inom en vecka komma överens om att i varje fall höja det tak som finns för hur stor statsskulden får vara så har man nästa vecka inte pengar för att betala ut löner, pensioner osv. Redan i dag har tusentals anställda blivit uppsagda eller permitterats därför att offentliga verksamheter saknar pengar. Sker detta i ännu större omfattning blir det totalstopp i ekonomin och skatteinkomsterna sjunker rejält.

Regeringens största klantaschle har slagit till igen. Jag är medveten om att kampen om titeln är hård, men frågan är om inte folkpartiledaren Major Jan ”skoltalibanen” Björklund ligger bäst till. Senaste exemplet på att mannen som är expert på att prata strunt och satsa på populism men inte förmår fundera igenom innan han handlar är den nya Särskolan. Jag har tidigare kommenterat att man lyckats avskaffa det 10:e frivilliga år som fanns för särskoleeleverna och som många särskoleelever valde att utnyttja. Något motiv till detta har jag aldrig sett. Nu ser jag att man klantat till det så totalt att effekten har blivit att de som går på den nya Gymnasiesärskolan nu till hösten varken har rätt till Förlängt Barnbidrag eller Studiemedel från CSN. Dom blir helt enkelt utan pengar i motsats till de som går i den vanliga Gymnasieskolan. En del hävdar att det hela är medvetet, som den Allsmäktige Fredrik Reinfeldt sjäv säger: ”Vid systemförändringar kommer alltid någon i kläm.” Och i dagens högersamhälle är denna ”någon” alltid den svage. Men, nu tror jag faktiskt inte att det är ett medvetet beslut utan istället är det skoltalibanen Jan ”snackemostern” Björklund som slagit till igen. Man har helt enkelt fattat beslut utan att utreda konsekvenserna. På Utbildningsdepartementet kommenterar man: Vi ska tillsätta en utredning…..” Senare under dagen har Försäkringskassan deklarerat att dom inte kommer att följa lagen som den faktiskt är skriven eftersom det är så uppenbart att Jan ”snackemostern” Björklund skrivit fel i lagtexten! En stor eloge till Försäkringskassan. Det är skönt att det finns myndigheter som tänker längre än näsan räcker när lagstiftaren inte kan korrekturläsa texten.

1 kommentar

Under Björklund, Högerextremism, Norge, Särskolan, Sverigedemokraterna, USA

Ett svar till “Avståndstagande under galgen

  1. Klockren hemitumme!! =0)

    Hemikramar ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s