När porr och sex blev rumsrent

I Fjollträsk drar nu Pride igång. Och uppriktigt sagt så har jag svårt att förstå vad som är så speciellt med homo-, bi- och transpersoner. I min världsbild är dom precis som alla andra. Det är väl inget speciellt med att vara homosexuell? Och jag trodde att det var just detta som HBT-folk vill att vi ska tänka om dom. Helt vanliga människor med helt vanliga behov och önskemål. Varför måste då arrangemang som görs av HBT-rörelsen vara så översexualiserat och bygga på att livet inte består av så mycket mer än sex, naket, sex och lite mer extrem sex?

I USA har det till slut nåtts en överenskommelse om budget och budgettak som i varje fall flyttar fram problemen lite till. Fanatiska republikanska skattefundamentalister har i en form av chicken-race riskerat USA:s och hela världens ekonomi genom att totalt vägra kompromissa i fråga om de enorma ofinansierade skattesänkningar som George W Bush genomförde. Till slut tvingades Barack Obama och demokraterna vara de som svängde undan och kompromissade för att rädda ekonomin. Taket för statsskulden höjs med 2.100 miljarder dollar och man har kommit överens om besparingar på 900 miljarder dollar. Men minst lika mycket till i besparingar måste genomföras och detta skjuts på framtiden. Att så enorma besparingar utan att göra något åt inkomstsidan kommer att få förödande konsekvenser för det amerikanska samhället vill man inte se.

Det finns uppenbarligen mer än en folkpartist kvar. I dagens Helsingborgs Dagblad presterar den folkpartistiske kommunpolitikern Eva Kullenberg en hyllningsartikel till skoltalibanen Jan Björklund. Under rubriken Vi sviker inte eleverna lyckas hon hylla alla Majorns misslyckanden som något positivt. Hon försöker bland annat att hylla förslaget om att skriva in skolk i betygen och verkar tro att det löser alla problem med skolk. Att ”skolk” kan bero på så mycket har ingen betydelse när Jan Björklund ska lösa svåra problem med enkla lösningar. På vilket sätt den som mobbas och vägrar gå till skolan är hjälpt av att ”skolket” skrivs in i betyget vet jag inte. På vilket sätt den som har föräldrar som inte bryr sig blir hjälpt av skolk i betyget förstår jag inte. Den som inte kommer till skolan utan giltigt skäl ska tas tag i av skolan omedelbart. Inte vänta med ”bestraffningen” tills betyget delas ut. Ett annat område där Eva fått det mesta om bakfoten är när hon argumenterar för ett förstatligande av skolan med: – ”Det är inte bra att skolan är en budgetpost bland vattenledningar och avloppsrör.” Kan Eva Kullenberg vara så vänlig och berätta på vilket sätt det blir bättre av att skolan blir en budgetpost bland stridsflygplan, pensionsbelopp och järnvägsinvesteringar? Jag tycker att Eva ska ta och tänka lite längre än näsan räcker även om hennes Partiledare inte förmår göra detta.

När Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna försöker distansera sig från vår norske kristna terrorist så kan det finnas anledning att påminna om hur han själv uttryckte sig för mindre än två år sedan. Under rubriken Muslimerna är vårt största utländska hot släppte då Aftonbladet honom lös. När man läser detta i dag i skenet av terrordåden i Norge blir man direkt illamående. Det är en skam att ett parti med dessa unkna åsikter kunnat bli invalda i den svenska riksdagen.

I dag är det exakt 20 år sedan en annan av högerns rasistiska terrorister inledde sin verksamhet. I dag är det nämligen 20 år sedan John Ausonius sköt ner sitt första offer. Det skulle bli 10 till, varav en dödades, innan han greps och spärrades in. I Malmö har han fått en efterföljare. Peter Mangs sitter sedan länge häktad misstänkt för minst 3 mord och många fler mordförsök när han gick runt i Malmö och sköt ner oskyldiga människor med utländskt utseende. Nyligen avslöjades att man hittat handlingar hos honom där han bland annat planerade att skjuta ihjäl artisten Timbuktu. Terrorister med rasistiska och högerextrema åsikter är ett verkligt hot i Sverige. Och deras verklighetsfrämmande syn på hur världen ser ut får näring från partier och grupperingar som Sverigedemokraterna.

Lämna en kommentar

Under Björklund, Högerextremism, HBT, Rasism, Skolan, Sverigedemokraterna, Terrorism, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s