Stöd Palestina

1991 började en grupp rysshatare tillsammans med balter i Sverige att varje måndag demonstrera för de baltiska staternas rätt att skapa sina egna demokratiska fria stater. Varje måndag demonstrerade man för de baltiska staterna, och för 20 år sedan hade Sovjetunionens sammanbrott kommit så långt att Estland, Lettland och Litauen kunde bilda sina egna demokratiska stater. För att högtidlighålla detta (och vinna lite politiska poäng) hölls i dag en minnesdemonstration i Stockholm tillsammans med regeringscheferna från de baltiska staterna. Och visst finns det anledning att fira att ester, letter och litauer fick skapa sina egna stater. Och för att vinna lite politisk poäng på frågan skriver Fredrik Reinfeldt i dag ett långt debattinlägg om saken i Aftonbladet. Jag tar för givet att Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt nu tar initiativ till nya måndagsmöten varje måndag för att tillsammans med palestinier i Sverige kräva palestiniernas rätt till att få bilda en självständig Palestinsk stat fri från israelisk ockupation. Tar ni upp handsken Fredrik och Carl?

Det har blivit en hel del publicitet om att pajaspolitikern (och Tea Party-rörelsens favorit) Michele Bachmann vann vad man kallar det republikanska partiets första primärval. Fast om primärvalet i Ames i Iowa verkligen är någon styrkeindikator är mycket tveksamt. Primärvalet här har en mycket tveksam ställning i USA också. Vid mötet fick Michele Bachmann (som är senator för just Iowa) 4832 röster. Men då ska man ha i åtanke att kandidaterna kan köpa inträdesbiljetter till sina supportrar till mötet. Michele Bachmann hade köpt 4000 sådana… Michele är damen som står för hat mot homosexuella, motstånd mot aborter, motstånd mot evolutionsläran, det finns inga bevis för att koldioxid är skadligt, Disneys Lejonkungen propagerar för homosexualitet, Barack Obama är muslim och svininfluensa bryter bara ut med demokratiska presidenter. Hon är damen som på en tipsrunda skulle vinna bottenligan med 0 rätt! Och egentligen vore hon idealmotståndaren för Barack Obama, för någon chans att vinna har hon inte – inte ens i USA. AB1 och AB2

Aftonbladet presenterar sin första opinionsundersökning sedan Norge drabbades av en kristen högerextremistisk terrorist. Och den ger den Rödgröna oppositionen ett rejält övertag över Högeralliansen. Medan både S och V ökar tappar alla de fyra borgerliga partierna i stöd. Allra mest Kristdemokraterna som nu närmar sig 3%-strecket. Enligt undersökningen ökar även Sverigedemokraterna marginellt. Men, undersökningen har gjorts både före och efter terrordåden i Norge. Och man kan se att hos de som tillfrågats efter terrordåden så rasar SD i opinionen. Och när man läser kommentarerna till artikeln ser man hur lite SD:are begriper, och hur totalt insnöade på att dom är förföljda av media dom är. Det är SÅ synd om dom. Dom begriper helt enkelt inte hur en opinionsundersökning går till utan är helt övertygade om att AB manipulerar med siffrorna för att förfölja SD.

Allt fler organisationer ställer nu upp och kräver att Ahmed Agiza och Mohammed Alzery ska tillåtas återvända till Sverige. För ett par år sedan hävdade SÄPO att dom fortfarande var en säkerhetsrisk. Men sedan dess har diktaturen i Egypten fallit, den diktatur som dom arbetat mot. Ahmed Agiza dömdes i diktaturen Egypten för sina aktiviteter mot diktaturen. Inte för något annat. Mohammed Alzery släpptes efter några år utan att dömas för något. Skandalen när de båda under förödmjukande former och i brott mot alla svenska och internationella lagar utlämnades till beväpnade och maskerade CIA-agent på svenskt territorium för att direkt flygas till diktaturen Egypten är den största rättsskandalen i Sverige detta århundrade. Det är skamligt att man från ansvarigt håll ens överväger att inte låta dom återvända till Sverige.

Slutligen noterar jag att det ekonomiska läget med slipsnissarnas senaste fiasko även har satt sina spår på svenska folkets surfvanor. Förra veckan ökade våra besök på olika ekonomisajter med 47% jämfört med veckan innan. Besöken på bostadssajter ökade med 24% medan besöken på jobbsajter bara ökade med 8%. Där kan väl ökningen förklaras med att det börjar bli slut på semestrarna. Men fascinerande är hur ett litet antal slipsnissar, börssnobbar och finanshajar som blir sittande på pottkanten kan förändra våra vanor så snabbt. Dom klantar ju till det regelbundet på samma sätt utan att lära sig ett dugg av sina misstag.

Kanske ska jag berätta att mina Spammejl som jag berättat om under några dagar helt plötsligt upphört. Har man stängt någon server någonstans?

Lämna en kommentar

Under Baltikum, Datorer, Egypten, Okategoriserade, Palestina, Svensk politik, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s