Finanshicka

Jag hörde i morse börschefen i Stockholm uttala sig om Tobinskatt, datorgenererad aktiehandel och de snabba och korta spekulationsaffärerna på börsen. Och precis som väntat tyckte han inte att det var något problem att datorer skyfflar pengar fram och tillbaka om och om igen för att tjäna en hacka genom att trissa upp eller ner aktiekurserna. Dom snabba och korta spekulationsaffärerna är inget som helst problem. Däremot vore en s.k. Tobinskatt en katastrof för hela aktievärlden. Tobinskatt innebär att en mycket liten skatt tas ut på alla aktieaffärer. För den normala aktiespararen märks den inte, men den eller de som gör mängder av snabba och korta affärer blir det till slut en liten summa pengar av det. Var det någon som hade förväntat sig att han skulle tycka annorlunda?

Och på tal om börsen så rasade den tydligen i dag igen. Slipsnissarna, börsskojarna och finanshajarna är igång igen. Dom vet inte vad dom sysslar med, men tror att dom är duktiga.

Som väntat fylldes tidningarna i dag av spekulation och en massa trams om den kommande lyckliga tilldragelsen. Aftonbladet förlorade mot sin konkurrent genom att bara ägna 18 sidor i tidningen år den stora världsnyheten. Vann gjorde alltså Expressen som vräkte på med 20 sidor. Och i dag hörde jag SVT:s Aktuellt berätta om hur duktig Victoria var som även i dag när hon befinner sig ända in i tredje gravmånaden fullgjorde sina plikter, och dessutom såg frisk och glad ut. Halleluja!

”Kring konungen med Guds nåde och hans anförvanter har i alla tider uppblommat en rik flora av servilitet och inställsamhet, kryperi och allsköns fjäsk.”
/Wilhelm Moberg/

Jag ser att ungdomar i rikemansghettot Vellinge är de i Sverige som missbrukar droger allra mest. Är det någon som förvånar sig över detta? Dom har ju mest pengar för att köpa skiten.

Och när vi är inne på droger så var cannabis uppe i nyheterna vid två olika tillfällen i dag. Dels handlade det i morse om legaliseringsivrarna som verkar tycka att röka brajja är helt ofarligt. Om man tittat en haschrökare i ögonen en gång så inser man att det inte alls är så lämpligt. Sedan gjordes det ganska stor nyhet av att det var på väg att godkänna cannabis som läkemedel. Och det är något helt annat. Cannabis är en drog, och läkemedel är olika former av droger. Det är möjligt att cannabis under vissa reglerade former kan vara en användbar drog mot vissa sjukdomstillstånd. Jag är inte läkare och kan bedöma detta. Men jag är inte upprörd över om det är så. Läkemedel är läkemedel. Ibland kan läkemedel mot en sjukdom har fler positiva egenskaper än biverkningarna. Men det innebär inte att det är fritt fram för den som inte behöver läkemedlet. Då är biverkningarna bekymret.

För övrigt anser jag det vara självklart att Ahmed Agiza och Mohammed Alzery omedelbart får klartecken att återvända till Sverige. Något annat vore en ny rättsskandal.

1 kommentar

Under Aktiemarknad, Droger, Egypten, Monarki, Republik

Ett svar till “Finanshicka

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s