Eurons undergång?

Jag läste nya numret av Veckans Affärer på tåget till Burlöv i dag på morgonen. Tidningen har på framsidan rubriken: ”Välkommen till det nya Europa. 52 sidor om varför EU:s kris bara har börjat”. Och som aktiv EU-kritiker så kändes det ganska inspirerande. Sedan ska det erkännas att det hela handlar om falsk marknadsföring. Även om EU:s (och Eurons) kris är huvudtema i en hel del av artiklarna så finns det artiklar som handlar om helt andra saker också. Men det är uppenbart att allt fler inser EU:s och Eurons problem. EU och Euron är inte lösningen på en massa problem, EU och Euron skapar istället mängder av problem. Dagens börsoro (med rekordras på börser runt om i världen) beror inte bara på EU:s, Euron (och USA:s) kris. Det finns andra problem också. Men krisen förvärras av det hela. Allt fler experter talar i dag om att det inte alls är omöjligt att ett eller flera länder lämnar Eurosamarbetet. Hela tanken med en valutaunion mellan mycket olika, men självständiga, stater är ett feltänk.

Något som verkligen bidrar till att göra börskrisen värre är alla datorer som handlar på börsen utan att människor är inblandade. Och dom har som enda uppgift att göra snabba och korta spekulationsaffärer. Trender upp eller ner förstärks betydligt av dessa maskingenererade spekulationsprocessorer. En verksamhet som inte på något sätt tillför något positivt till aktiebörserna (förutom möjligen för ägarna till datorerna) utan bara skapar problem. Hela aktie- och finansmarknaden är i dag sjuk och skulle behöva en rejäl rehabilitering. Slipsnissar, börssnobbar och finanshajar skulle behöva gå en moralutbildning först och främst.

Månadens skratt läser jag i ett nyhetsbrev jag får från Dagens Media. Tydligen var det så att sladderblaskan Hänt Extra i sitt nya nummer hade artikeln ”Det dröjer med kunglig babylycka”! Och det var ju onekligen inte den ideala artikeln att trycka i dagarna. Alltså fick det ske ett akut stopp av pressarna och tidningen fick göras om. Själv skrattar jag fortfarande, HAHAHA. Tänk att en blåblodig graviditet kan göra er bloggare så glad.

En annan sak som man regelbundet får ett gott skratt åt är regelbundet återkommande insändare i tidningarna om parkeringsböter. Det är ALDRIG felparkerarens fel att han får böter. Det är fel på skyltningen, på reglerna, på parkeringsvakten, på allting annat – förutom den som felparkerat. Med tanke på alla bilar som är parkerade lite hur som helst så tycker jag snarare att det skrivs ut för lite parkeringsböter.

Mindre glad är jag över det faktum att mitt senaste jobb nere i Burlöv nu är slut – i varje fall för den här gången. Har ni ett bra tips – hör av er.

Jag ser förresten i bladet att en anställd på Försäkringskassan försökt lura till sig en rejäl slant genom att betala ut en del av Föräldrapenningen som han betalade ut till sitt eget bankkonto. Det tyder på ett rejält tragiskt människoöde. Det är nämligen så att den typen av bedrägeri garanterat avslöjas. Dvs antingen har Försäkringskassans anställningspolitik totalt misslyckats och man har anställt en komplett okunnig idiot, eller också handlar det om en människa som hamnat i en rejäl kris och var i behov av stöd och hjälp långt tidigare.

Lämna en kommentar

Under Aktiemarknad, EU, Euro, Försäkringskassan, Privat, Republik, Rojalism, Slipsnissar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s