Pengarna har talat

Och så konstaterar vi att pengar är viktigt. Det står nu nästan klart att IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn kommer undan anklagelsen om våldtäkt. Dominique Strauss-Kahn har ju gott om pengar och har satsat en hel del av dom på att anlita advokater och detektiver för att leta fram mindre positiva uppgifter om den kvinna som anmält honom för våldtäkt. Och det har gått så långt så att åklagarna nu valt att lägga ner åtalet eftersom kvinnan inte bedöms vara helt trovärdig. Lärdomen vi kan lära oss är att om man som kvinna långt ner på samhällsstegen blir våldtagen av en man högst upp på samhällsstegen så är det ingen idé att göra någon anmälan. Trovärdigheten är för låg för att åklagaren ska tycka det är någon idé att driva ärendet mot alla miljonerna dollar. Ekot, Aftonbladet, Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter. Kanske ska det påpekas att han inte går helt säker. Det finns en anmälan i Frankrike också om våldtäkt. Och mängder av vittnesmål om tafsande och snuskiga förslag. För övrigt har jag inte en aning i skuldfrågan.

Antalet lantbrukare som jobbar heltid har från 2007 – 2010 minskat med mer än 5.000, från drygt 27.000 till ca 22.000. Under perioden 2003 – 2007 skedde en mindre ökning, men sedan vände det tydligen. Vad var det som hände strax innan, år 2006, som kan ha förorsakat att trenden de senaste åren vände? Kan det finnas något samband med att Centerpartiet, som ju en gång i tiden ansågs vara ett parti för småfolk på landsbygden, kom i regeringsställning och fick ansvaret för jordbrukspolitiken? Nä! Så kan det väl ändå inte vara? Hipp hipp hurra för Mauderaten Olofsson.

Det står mer om Pjätteryd i dagens Dagens Nyheter (se även i söndags). Det är alltså i Pjätteryd som både min pappa och IKEA:s Ingvar Kamprad är född (med ett par års mellanrum). Men med tanke på de nya avslöjandena om Ingvar Kamprads ännu starkare koppling till nazistiska kretsar under tiden före och under andra världskriget så är väl kopplingen inte så mycket att skryta med, Ekot, Expressen, Aftonbladet. Ingvar är väl ett klart exempel på hur glorior kan hamna riktigt på sned. Nazikopplingar, skattesmitande och lögner har väl ändrat vår syn på mannen en aning.

Jag hörde förresten om alla föräldrarna som håller sina barn borta från skolan i protest mot den lärare som skolan utsett. Enligt rykten är hon inte bra för barnen. Jag har naturligtvis ingen aning om vem som har rätt; skolan, de f.d. föräldrar som spritt rykten, de f.d. föräldrar som inte håller med, de föräldrar som tror på ryktena, de föräldrar som inte tror på ryktena (en del elever är kvar i skolan) eller skolan. Men jag vet vem som har fel – skoltalibanen Jan Björklund. Han har ju drivit igenom att skolk (vilket är all olovlig frånvaro inkl att föräldrarna håller barnen hemma) ska skrivas in i skolbetyget. Så dom här barnen kommer att leva med betyg med inskrivet skolk. Jan Björklund är en katastrof för den svenska skolan

Börsstyrelsen börjar oroa sig för kritiken mot den datorgenererade börsspekulationen. I dag står den sekundsnabba datorgenererade handeln för 25% av handeln på Stockholmsbörsen, och siffran stiger. Kritikerna menar att det till stor del är just de programmerade datorerna som ligger bakom de många snabba förändringarna på börsen. Ofta ras som inte har någon faktabakgrund men där de programmerade datorerna säljer bara för att andra datorer säljer. Och allt sker på några sekunder. Men, som sagt, ägaren till Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX, är oroliga. Dom tjänar ju på alla affärerna, och införs det begränsningar så minskar ju inkomsterna. Alltså har man kallat samman till presskonferens för att lugna kritikerna. – ”Det är bra och hälsosamt med en diskussion om högfrekvenshandel. Men den har inte påverkat volatiliteten i marknaden. Idag ser vi snarare högfrekvenshandel som ett smörjmedel som tillför likviditet på marknaden” hävdar Carl-Magnus Hallberg som är global it-chef på Nasdaq OMX. I korthet, det är bra med datorer som handlar med varandra, det får upp omsättningen och vi tjänar mer pengar. Ordet ”volatiliteten” ska nog vara en försvenskning av ordet volatility som betyder flyktighet. Enligt Wikipedia är Volatilitet ett begrepp inom finansvärlden för prisrörligheten hos aktier och andra finansiella tillgångar. Om du vill läsa mer så har naturligtvis ekonomipressen nappat på presskonferensen: Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och IDG.se.

Sedan ser jag att skvallerpressen och kvällspressen har gett ut extranummer, Madde har skaffat ny hårfärg. Verkligen skönt att se att mina skattepengar används till något vettigt för en gångs skull.

Jag ser förresten att en utredning har kommit fram till att man kan spara några miljoner på att slå samman administrationen för ett antal av våra stora myndigheter på ett och samma ställe. En enorm superadministrationscentra i Östersund för Försäkringskassan, Skatteverket, Kronofogden osv osv. F-n tro’t!

Slutligen (nästan) noterar jag att den brittiske premiärministern David Cameron gått ut och krävt stränga straff för alla de soldater ur ”befrielsearmén” som trängde in och erövrade Gaddafis högkvarter. Det rapporteras nämligen om en omfattande plundring, och när det sker är det ju bara kriminella element som är igång. Eller har han kanske kommit på andra tankar sedan upploppen i Tottenham. Dom som plundrade där var ju inget annat än kriminella element som straffats på ett sätt som inte passar i en västeuropeisk demokrati.

Sommarjogging 2011: Sommaren är snart slut, men i dag på förmiddagen kom jag ut på en kort runda efter nästan 3 veckors uppehåll. Uppehållet, och det faktum att jag inte riktigt litade på min rygg, gjorde att jag valde en kort runda på bara 4 km. Och tyckte dessutom att jag tog det lugnt. Det blev svettigt, och backen upp vid Skogslund var mycket tung. Men tiden 22.10 upplevde jag som klart bättre än jag hade väntat. Det är ju ingen rekordtid, men jag har sprungit mycket sämre i början på säsongen.

Lämna en kommentar

Under Aktiemarknad, Björklund, Ekonomi, Ikea, Jogging, Lantbruk, Libyen, Maud Olofsson, Monarki, Näringsliv, Rojalism, Samhällsklyftor, Skolan, Spekulationsekonomi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s