Skärp straffen – jaga tjyvarna med blåslampa!

Kriminaliteten i vårt samhälle ökar stadigt. Det är dags att skärpa straffen och öka övervakningen. Och med inspiration från England och Tottenham så tycker jag att det får accepteras en lägre bevisgrad för att markera att vi tycker det räcker nu! Dagens Nyheter har berättat att Skatteverket räknar med att det försvinner 130 miljarder i skattepengar som egentligen skulle betalats in. Rubriken är Affärsmän drivande i skattebrott. Sedan läser vi om moderatpolitikern som gömde undan en halvmiljon. Jag läser att hon bland annat helt självmant nu har lämnat sin nämndemannaplats där hon dömt i skattemål! Vi läser om den kvinnliga chefen vid Göteborgs Spårvägar som lurat skattebetalarna på flera miljoner genom att låta Göteborgs Spårvägar betala renoveringen av hennes villa. Vi läser i Aftonbladet om läkaren som lättvindigt skriver ut narkotikaläkemedel utan tillräcklig kontroll och som tjänar tiotals miljoner på den verksamheten. Pengar som förs över till ett bolag på Cypern. Och vi läser om affärsmannen och ägaren till flera porrklubbar som nu dömts för sjukförsäkringsbedrägeri. Listan är lång, detta är bara från de senaste dagarna. Det är helt enkelt dags att skärpa straffen för den ökade ekonomiska brottsligheten bland det fina folket. Om man fick flera månaders fängelsestraff i England för att ha stulit ett paket med vattenflaskor så vete tusan hur mycket det ska ge att stjäla miljonbelopp från oss andra skattebetalare?

På senare tid har flera SD-politiker och SD-arrangemang angripits med våld. Och hur mycket jag än föraktar SD, dess politik och dess politiker så är detta förkastligt. Den enda som tjänar på det är just SD som kan fortsätta att utmåla sig som martyrer. Jag vill därför påminna om min egen rekommenderade metod att demonstrera mot SD. Man börjar med uppladdning hemma genom att gemensamt äta en rejäl måltid på bruna bönor och köttbullar. I värsta fall för den som inte gillar bruna bönor kan man ta ärtsoppa. I samband med SD:s möte är det sedan bara att vända ryggen mot mötet och låta naturen ha sin gång!

Traditionstyngda Björnekulla Fruktindustri verkar nu vara räddade efter att man nyligen gått i konkurs. En ny ägare i Helsingborgsföretaget Finax ser ut att var en positiv utveckling. Björnekulla startade 1935 och tillhörde under nästan 60 år Kooperativa Förbundet innan dom sålde och problemen började. Jag använder stort sett ingen annan sylt, marmelad, saft, senap osv än Björnekullas (och hemlagad…)

Förra veckan drabbades USA av en jordbävning. Nu har det visat sig att denna var så kraftig att en kärnkraftsanläggning i Virginia fått så svåra skador att den fått stängas. Den var helt enkelt inte byggd för att klara en jordbävning av den kraften. Det var ju tur att jordbävningen inte var ännu kraftigare. Den var ju inte ens kraftig nog till att komma med i nyhetsrapporteringen. Den visar återigen att kärnkraften är något som vi ska undvika. Riskerna är helt enkelt för stora. Det går inte att bygga in garantier. Och konsekvenserna av en svår olycka är för svåra för att vi ska ta dom riskerna.

I går berättade jag att Expressen skulle ändra sina regler för publicering av kommentarer på nätupplagan av tidningen. Tydligen var detta bara starten för en ny våg av inskränkningar. Dagens Nyheter stoppar nu tillfälligt helt möjligheterna till kommentarer och Aftonbladet är på väg att införa krav på koppling till ett Facebookkonto. Enligt en undersökning som Medievärlden gjort så har redan innan detta 40% av de svenska tidningarna krav på registrering av de som kommenterar på nättidningen och 29% förhandsmodererar kommentarerna. Och det är faktiskt med splittrade känslor jag noterar detta. Det är i och för sig tragiskt att det anses nödvändigt. Men, jag har viss förståelse för besluten. Det skrivs en hel del vidrigheter i kommentarer som ingen skulle vilja stå för utan att gömma sig bakom anonymiteten. Det förtjänar att påpekas att vi inte kan kräva att få bli publicerade av andra. Lika lite som vi tidigare har kunnat kräva att våra insändare till papperstidningarna blir publicerade så kan vi kräva att våra kommentarer till nätartiklar blir publicerade.

Kanske ska jag komplettera gårdagens kommentar om Nordeas minskning av personalen. I Dagens Nyheter för Pia Gripenberg fram en ytterligare teori om varför Nordea vill minska personalkostnaderna. Det handlar helt enkelt om att nya storägaren, finska Sampo, kräver större överskott än vad tidigare storägaren Svenska Staten krävde. Vi (dvs de politiker vi valt – Högeralliansen alltså) har ju förskingrat större delen av vårt gemensamma ägande av Nordea till finska Sampo. Och då går det som det går.

2 kommentarer

Under Bankerna, Bloggar, Kärnkraft, Lokalt, Privatisering, Skattefusk, Skatter och ekonomi, Sverigedemokraterna

2 svar till “Skärp straffen – jaga tjyvarna med blåslampa!

  1. en raffinerad form av åsiktsregistrering alltså?

  2. Nja, jag vet inte om jag håller med. Det är fortfarande ingen som har krav på registrering så exakt att du måste uppge personnummer och alltså registrera exakt vilken individ du är. Jag tycker att det är tragiskt att man begränsar, men jag har svårt för att bli upprörd. Jag har istället, med tanke på vad som ibland skrivs, en viss begränsad förståelse. Tidningen är inte skyldig att publicera kommentarer alls, ännu mindre att publicera just min kommentar. Att man publicerar kommentarerna är ett kommersiellt beslut man tagit. Det blir helt enkelt fler läsare (och då mer reklamintäkter) om man även har kommentarer. Men det är ingen skyldighet dom har.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s