Politikerbroilern skor sig

Aftonbladet kan i dag berätta om hur Centerpartiets nya politikerbroiler, Annie Lööf, gör sig en bra hacka på att hårddra reglerna. Sedan många år äger hon en mycket attraktiv bostadsrätt i Stockholm. Men, det är inte i denna hon är folkbokförd. Det är hon i en lägenhet i Värnamo. Däremot är hennes man folkbokförd i bostadsrätten i Stockholm. Och det har han varit sedan en tid innan dom gifte sig. Men dagens moderna äktenskap behöver man inte bo ihop för att vara gifta. På lägenheten i Värnamo står både hennes och makens namn. Men grannarna har inte sett henne så ofta där. Och detta förklarar Annie Lööf med att hon det sista året bott hos sina sjuka svärföräldrar. Men det har tydligen inte maken gjort. Den goda affären i det här är att hon får hyresbidrag från Riksdagen och traktamente när hon är i Stockholm eftersom hon är folkbokförd på annat håll. Som sagt en bra affär. Nu tror jag dock inte att detta hindrar den sedan länge fastlagda vägen till att väljas som partiledare för Centern. Hon är ju bara skicklig! Och för att det ska bli en ”skandal” krävs ett mediadrev. Och för ett mediadrev krävs att Hela mediasverige blåser på. Och det gör inte det borgerligt dominerade media om det inte är en sossepolitiker.

I Expressen skriver folkpartiklarna Jan Björklund och Birgitta Ohlsson en debattartikel där dom argumenterar emot att godkänna en Palestinsk stat. I korthet går argumentationen ut på att ett sådant erkännande skulle kunna störa förhandlingarna. Förhandlingar som pågått i princip hela mitt liv. Det är helt enkelt så att de fundamentala extrema judar som styr i Israel kommer aldrig att acceptera en självständig palestinsk stat på Västbanken och Gaza med full kontroll över sitt eget territorium om dom inte tvingas till detta. Och så länge alla israeliska medlöpare i USA, inom Folkpartiet osv när dom tvingas välja, väljer att låta Israel hållas och stoppar en palestinsk stat, så blir det inte heller någon palestinsk stat. Vi har nu nått tids ände. Den förhandlingslösning som förespråkats i årtionden fungerar helt enkelt inte. Nu krävs andra åtgärder. Det är dags för världen att visa Israel att deras förhalningstaktik inte accepteras. Under alla dessa årtionden är den enda effekten att mer och mer av Västbanken tas över av israeliska bosättare medan den palestinska myndigheten får hållas med pluttar mark här och där utan möjlighet att existera som en riktig stat.

Enligt en undersökning gjord av SCB så har männen ökat sin andel av hushållsarbetet medan kvinnorna minskat sin andel. Samtidigt har männen minskat den tid dom ägnar åt förvärvsarbete medan kvinnorna ökat sin del. De flesta delarna av hushållsarbetet är det kvinnorna som gör mest av, förutom det som kallas ”Underhållsarbete”. Men, det finns ett par spännande delar i undersökningen. Bland annat kan vi se att både män och kvinnor har ökat den tid vi ägnar åt städning. För 10 år sedan ägnade vi totalt 49 minuter om dagen åt städning, i dag är siffran 55 minuter. Vi kan också se att det område där männen ägnar överlägset mest tid, dvs ”underhållsarbete”, där ökar männen sin tid medan kvinnorna minskar sin tid. Det går alltså åt helt fel håll.

1 kommentar

Under Centern, Jämställdhet, Palestina

Ett svar till “Politikerbroilern skor sig

  1. Läste du mitt inlägg där jag ber bloggarna att hjälpa ”Morsan”

    Ett strålande tillfälle att visa att solidaritet och rättvisa är kvar i vår värld på ett verkligt och påtagligt sätt?

    Hemikram ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s