Allt eller inget

Det har blivit debatt om omhändertagna barn som utsatts för övergrepp. Ansvarig minister Maria Larsson har förklarat att det inte blir någon form av ekonomisk ersättning till dessa. Anledningen är att det skulle vara svårt att avgöra vilka som ska ha ersättning och vilka som inte har rätt till det. Så då är det, enligt Högerregeringens resonemang, mer rättvist att ingen får någon ersättning än att man riskerar att någon som inte skulle ha rätt till ersättning får någon ersättning. Troligen är det på samma sätt man resonerat inom sjukförsäkringen. Eftersom det är så svårt att avgöra vem som verkligen ska vara långtidssjukskriven eller inte ha rätt till detta så drar vi in sjukpenningen för alla långtidssjuka. Hade det inte varit så tragiskt så hade det varit riktigt humoristiskt.

I Helsingborg har kretsar kring Sverigedemokraterna för andra gången delat ut flygblad och varnat för att det ska byggas en moské. Boende på Ramlösagården har fått flygblad med texten ”Ni kommer inom en snar framtid att bo i det närmaste granne med en moské”. Liknande rykten spreds för ett par år sedan. Och lika lite som då är det nu aktuellt med någon moské – eller frikyrka eller buddhistiskt tempel i området. Själv har jag svårt för att se varför det skulle vara så hemskt med just en moské. Jag skulle helst se att det inte fanns några religiösa byggnader alls, men nu finns det människor som tror på dessa olika sagor. Så jag får acceptera att dom finns. Men vad är så hemskt med en moské. Vad som än byggs och som skapar trafik kan vara ett problem. Men det kan vara en kyrka, ett företag, en affär eller något annat. Lika störande, men kanske ibland nödvändigt och till och med nödvändigt. Sverigedemokraterna fortsätter att bevisa att man är ett mindre seriöst parti.

Skattefiffel är inte ett svenskt högskattefenomen, om nu någon trodde detta. I Belgien utreder just nu Skattemyndigheten en härva där personer inom diamanthandeln misstänks för att ha gömt undan uppskattningsvis motsvarande 6 miljarder kronor på hemliga konton i Schweiz för att undvika beskattning. Antwerpen i Belgien är världens centrum för diamanthandeln.

Och så läser vi om ryttaren i Malmö vars häst överfölls av en lösspringande hund. Det finns på tok för många oseriösa hundägare. Just deras hund är så snäll så. Den gör inte ens en mygga förnär. En hund ska hållas kopplad, punkt slut! Jag anser att hundskatten ska återinföras. På så sätt får vi en mycket bättre koll på vem som har en hund, och vilka hundar som finns. När det är förknippat med en kostnad att ha hunden inser kanske en del att det också är förknippat med ett ansvar. De pengar som kommer in kan användas till informationskampanjer till hundägare om vad det innebär att ha en hund och vilka regler som faktiskt gäller. Övriga slantar kan användas till fler hundlatriner och kanske rastgårdar. Återinför hundskatten!

Och så ser vi att det hänt en olycka i en kärnkraftsanläggning i Frankrike. Anläggningen har i dag inget aktivt kärnkraftsverk, däremot sker det upparbetning av radioaktivt avfall. En anställd dödades. Och ledning hävdar frenetiskt att det inte skedde något utsläpp av radioaktivitet.

Mediadrevet och nu domen mot Ola Lindholm har återigen satt ljuset på poliser som läcker till media. De poliser som mot betalning läcker till media om kändisar och liknande är inte värda något annat än vårt totala förakt. Dom är inget annat än giriga svin. Däremot ser jag fortfarande fram emot den modiga polis som läcker till media hur det gått till när av polisen omhändertagna värdeföremål som hålls inlåsta i värdeskåp ändå bara försvinner. Där har ni något att läcka om istället!

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Lämna en kommentar