Flyktingfiasko

Den 23 augusti tyckte jag till om Högerregeringens nya reform för flyktingmottagandet. Och jag katalogiserade den som mindre lyckad – för att använda ett försiktigt uttryck. Och jag är inte ensam om den åsikten. Dagens Nyheter skriver om reformen i dagens tidning under rubriken: Flyktingreformen blev en flopp. Och jag tror inte att jag behöver kommentera det hela så mycket mer än att citera Dagens Nyheter. – ”Nyanlända flyktingar skulle bort från socialkontoren och in i arbete. Men hittills är regeringens reform ett misslyckande. I till exempel Göteborg får 97 procent av de nyanlända socialbidrag innan de länkas över till Arbetsförmedlingen. Systemet får nu skarp kritik av Sveriges Kommuner och landsting.” Det förtjänar därför att påminna om vad som sades om reformen innan den genomfördes. ”Den största integrationsreformen på 25 år”, sade den folkpartistiska Integrationsministern Erik Ullenhag (FP). Du har misslyckats säger jag!

Det är tydligen kris inom Kristdemokraterna. Pengarna är slut. Och då är det tur att ha tillgång till ett departement som kan ställa upp. För ett drygt halvår sedan tvingades KD:s partisekreterare Lennart Sjögren avgå efter att ha avslöjats med att yttra sig mindre lämpligt om vissa partikamrater. Nu har samma Lennart Sjögren fått jobb hos Kristdemokraten och Bostadsministern Stefan Attefall som särskild utredare. Det fanns för en tid sedan fog när oppositionen tvingade Högerregeringen att minska den växande regeringsbyråkratin. Nu växer det igen. För det var väl inte för att ”ta hand om de egna” som vi har regeringsdepartement?

I 10 år har den svenska journalisten Dawit Isaak suttit fängslad utan någon rättegång i diktaturen Eritrea. Under alla dessa år har man använt vad som kallas ”tyst diplomati” för att få honom fri. Jag tycker det är ganska självklart att denna ”tysta diplomati” har misslyckats. Det är dags för andra åtgärder. Det är dags att ta till lite grövre artilleri. Den ”tysta diplomatin” har bevisligen misslyckats. Det kan ju faktiskt inte bli sämre. Gör något Carl Bildt!

Den europeiska extremhögern utmärker sig. I EU-Parlamentet fick Jean Marie Le Pen ett utbrott och gapade och skrek när det utlysts en tyst minut för offren för den kristna högerterroristen i Norge. Högerextremismen är sig lik.

Dom fyra påstådda terrorister som greps i Göteborg krymper. Först var det fyra terrorister. Sedan krympte det till fyra som var misstänkta för planerat mord. Nu är det nere i tre misstänkte. Vad jag tror det hela slutar i är att det var några mer eller mindre naiva killar som var förbannade på den s.k. konstnären Lars Vilks och hotade att ”han borde mördas” eller något liknande. Och Lars Vilks njuter återigen över publiciteten han får. Hr Vilks är en egoistisk konstnär med islamofobiska åsikter som tror att han bara för att han är konstnär står över lagen. Men hur illa jag än tycker om honom så är naturligtvis våld fel lösning.

Lämna en kommentar

Under Dawit Isaak, Högerextremism, Integration, Kristdemokraterna, Terrorism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s