Krigets förlorare

NATO-flyg har utfört kraftiga flygbombningar av Qadhdhafis sista återstående fästen i Bani Walid. Enligt talesmän för Qadhdhafis styrkor, med flera hundra döda civila, som resultat. Var det så det står i FN:s uppdrag? Nu ska det påpekas att den första förloraren i ett krig är sanningen, därefter alla civila som dödas. Det finns alltså ingen anledning att ta rapporter från de sista återstående Qadhdhafisupportrarna på allvar. Dom ljuger! Precis som det inte finns någon anledning att ta rapporter från rebellerna på allvar. Dom ljuger! Och det finns inte heller någon anledning att ta rapporterna från NATO på allvar. Dom ljuger!

Palestina kommer nästa vecka att begära fullvärdigt medlemskap i FN. Vilket är ett stort bakslag för bland annat USA som gjort allt för att sätta stopp för detta. Konflikten måste lösas förhandlingsvägen säger man. Och hänvisar till förhandlingar som pågått i mer än 20 år. Förhandlingar som inte lett till något annat än att allt fler israeliska bosättare flyttar in och bosätter sig på den mark som förhandlingarna handlar om. Ju längre förhandlingarna pågår (dom är i allmänhet ganska frånvarande) så ökar antalet bosättare. Förhandlingar som misslyckats under 20 år har helt enkelt misslyckats. Nu är det dags för andra metoder för att få en början till slutet på förhandlingarna. Den israeliska bosättarpolitiken är ett grovt brott mot alla internationella lagar och överenskommelser.

Så här mot slutet noterar jag att vår lokala riksdagsledamot, Margareta ”Meta” Pålsson, publicerat sig i Svenska Dagbladet och som vanligt skyller hon alla problem i skolan på Socialdemokraterna. Vad den goda Meta INTE berättar är att de senaste Läroplanerna är det borgerliga ministrar som har ansvar för. Det är hennes egna partikamrater som har ansvaret. 1980 var det moderaten Britt Mogård som var ansvarig. Nästa Läroplan kom 1994 och då var det partikamraten Beatrice Ask som var ansvarig minister. Kära Meta, det är dags att ta ansvar och sluta skylla allt på någon annan. Det där ansvaret som din partiledare upprepade 26 gånger i regeringsförklaringen. Men du gick väl i skolan innan den socialdemokratiska flumskolan infördes så du begriper ingenting.

Ibland blir man imponerad över tidningarnas rubriksättare. Kvällspesten (som alltså är Expressens skånska version) har rubriken Se upp – rymdskrot kan falla över Skåne. Och bor man då i Skåne så blir det ganska spännande att läsa. Nu visar det sig att det där rymdskrotet kan trilla ner var som helst mellan 57:e norra och 57:e södra breddgraden. Och det är stort sett större delen av världen. 57:e södra breddgraden går söder om Kap Horn i Sydamerika… Och visst finns det en risk att skiten trillar ner i Skåne. Men det kan trilla ner i stort sett var som helst i världen. Bra gjort på Kvällspesten…

Jag har nog sagt det förr, men min stora dröm är att smyga mig in i Sydsvenskanhuset i Malmö där väl fortfarande Kvällspesten trycks och byta ut logotypen på tidningen. Så att det istället för Kvällsposten står just Kvällspesten. Men, jag är för feg!

Lämna en kommentar

Under Fred, Israel, Libyen, Media, Palestina, Skåne, Skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s