Skadeglädje är den enda sanna glädjen

Rapporten från Studieförbundet Näringsliv och samhälle (SNS) som fastslog att det inte finns några vetenskapliga bevis för att privatiseringsivern inom vård och skola skulle ha gett några förbättringar fortsätter att engagera. Att just SNS kommit fram till detta blev en ren jordbävning för borgerliga privatiseringsivrare som drabbades av hjärtsnörp. Dom ser SNS som deras egen megafon, och helt plötsligt berättar SNS fel ”sanning”. I torsdags kunde jag berätta att forskningsledaren Laura Hartman tvingats lämna SNS. Och kort efteråt meddelade professorn i statsvetenskap Olof Pettersson att han sade upp sig från SNS i protest mot att man satt munkavle på Laura Hartman. Nu har SNS VD, Anders Vredin, på SNS hemsida tvingats be om ursäkt för sin reaktion. Dvs att han gav efter för SNS finansiärer när dessa krävde att Laura Hartman måste tystas och krävde rättning i leden. SNS ska vara Näringslivets propagandamegafon, då går det inte för sig att man publicerar rapporter som går emot Näringslivets intressen. Och det fortsätter. I Dagens Nyheter publicerar i dag 7 medlemmar av SNS högsta beslutande organ ett debattinlägg med rubriken: ”SNS har fallit undan för näringslivets påtryckningar”. Allt medan eder bloggare sitter och gnuggar händerna och småmyser.

Konflikt i P1 diskuterade ungdomsarbetslösheten (i Sverige och i världen). Dom konstaterade först att de med störst problem var de med ofullständiga utbildningar, och sedan hade man en paneldiskussion bland ungdomar på Högskolan i Stockholm…

Hur skicklig den nya Centerledaren Annie Lööf är på att få någon ordning på Centerns opinionssiffror vet jag inte. Hon har tydligen målet satt till 20%, och det kan hon ju drömma om. Men på ett område har hon visat att hon är duktig. Hon blir nämligen nu Sveriges högst betalda politiker. 151.000 totalt i månaden. 115.000 som statsråd och till detta en rejäl lön som partiordförande (Centern är ett rikt parti) gör att hon passerar Fredrik Reinfeldt i löneligan. Money talks!

För övrigt ser jag att den gamla trenden att de svenska fotbollsproffsen när karriären börjar ta slut återvänder hem till sina moderklubbar börjar ta slut. Förr reste dom hem och avslutade sina karriärer där dom började. Lite av att betala tillbaka allt dom fått från grunden. I dag är att tjäna pengar det viktigaste. Högstbjudande, nå’n klubb i Saudiarabien, i Japan, i USA eller i Tjotahiti är viktigast. Egoismen har tagit över. Idrotten har blivit en form av prostitution. Money talks!

Slutligen ser jag att Centerledningen gick på pumpen i frågan om ökad kvotering av föräldrapenningen. Medan kvinnorna talade mot ökad kvotering talade männen för en ökad kvotering. Något som styrker min åsikt sedan många år. Dvs att den största bromsklossen mot att öka pappornas uttag av föräldraledigheten är just mammorna. Dom ser i allt för många fall hela föräldraledigheten som deras. Papporna kan få en liten del om dom är snälla. Jag har under min tid på Försäkringskassan hållit mängder av informationsträffar för blivande mammor och pappor. Och allt för många gånger reagerat på mammornas inställning i den frågan. Det ska påpekas att jag inte är övertygad om att en ökad kvotering är den rätta lösningen på problemet. Istället är lösningen att fler mammor ser barnen som deras gemensamma barn och inte främst deras eget barn.

2 kommentarer

Under Arbetsmarknad, Centern, Föräldrapenning, Idrott, Privatisering

2 svar till “Skadeglädje är den enda sanna glädjen

  1. Bäste Sven,

    Du skriver ofta en massa tokigheter på din blogg och inte sällan skakar jag bara på huvudet samtidigt som jag noterar att dina tokigheter oft är väldigt välskrivna.
    Någon gång ibland så lyckas du faktiskt få till det hela riktigt väl och ditt reflekterande över föräldraförsäkringen och att mammorna anser att det är DERAS föräldraförsäkring är ett sådant tillfälle. När barnen var mindre konstaterade jag ofta detta när man hörde mammor diskutera med varandra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s