Jag gnuggar mina händer i förtjusning

Såpan om William Petzäll, Sverigedemokraten som hoppade av, blir allt mer absurd. Just nu pågår en rejäl pajkastning där Petzäll kallas både det ena och det andra från olika håll inom SD. Och beskyllningarna är hårda. Vem som berättar den korrekta versionen har jag dock inte den blekaste aning om. Bland annat beskyller SD:s ledning Petzäll för att ha krävt stora summor pengar för att lämna sin riksdagsplats. Petzäll å andra sidan hävdar att det var SD som ville köpa ut honom. Och köpa hans tystnad. Uppenbart är att man från SD:s ledning är livrädda för att Petzäll ska avslöja obehagliga sanningar.

Rent principiellt är det så att riksdagsledamöterna väljs in på personliga mandat. Det är alltså William Petzäll som valts in i Riksdagen. Han är i sin fulla rätt att sitta kvar på sin plats även om han lämnat Sverigedemokraterna eller slängts ut ur Sverigedemokraterna. Å andra sidan har dom som röstat, röstat på Sverigedemokraterna och kan ju förväntas anse att mandatet ska innehas av en Sverigedemokrat. Inte av någon som lämnat partiet och bland annat tagit kontakt med sitt gamla parti (Moderaterna) och som väl främst sitter kvar för att skydda sin inkomst. Jag tycker att huvudprincipen är att om man inte längre kan ställa upp på det partis program som man valdes in på, så ska man inte heller sitta kvar. Men det blir ju onekligen roligare om han sitter kvar. Det är bara att sitta och gnugga händerna av förtjusning. Det här är en rejäl mardröm för SD. Obehagliga interiörer från det interna arbetet inom SD kommer att avslöjas. Det ordval som redan använts avslöjar lite av var nivån i partiet ligger.

De båda folkpartisterna Nyamko Sabuni och Nina Larsson fortsätter genom en debattartikel i Expressen sin kamp för att minska föräldrapenningdagarna för invandrare. Men faktum är att deras argumentation haltar betänkligt. I dag är det så att även de barn som flyttar till Sverige får fulla antalet föräldrapenningdagar. Och enligt Nyamko Sabuni och Nina Larsson är detta en kvinnofälla. Men dom har uppenbarligen en mycket dålig koll på hur det fungerar i praktiken. Eftersom mammorna och papporna inte har arbetat tidigare i Sverige så är det belopp som kan betalas ut bara minimibeloppet. Föräldrarna får alltså inte så mycket utbetalt att det finns någon risk för att dom väljer att vara föräldraledig istället för att ta ett jobb t.ex. Däremot tas ”pengarna” ut istället för att t.ex. leva på socialbidrag. En mycket stor andel av dagarna fryser inne eftersom föräldrarna istället får arbete eller helt enkelt inte hinner ta ut ersättningen förrän barnet blir för gammalt. Jag tycker Nyamko Sabuni och Nina Larsson ska kolla upp verkligheten lite innan dom skriver debattartiklar. Det ska sägas att de båda inser att Vårdnadsbidraget är en kvinnofälla. Där har dom rejält på fötterna. Men det löjliga bidraget fick vi som en eftergift för att göra Kristdemokraterna glada.

Och när vi nu ändå talar om det svenska bidragssamhället. Ett av de verkligen stora posterna i samhällets bidragsvansinne är ROT och RUT. Ni vet väl att det finns tusentals svenskar som är bosatta i Spanien, Italien och så vidare som får skattebidrag från oss andra skattebetalare för att få sina villor nere i Spanien eller var dom nu bor fixade till eller städade. Det finns inget krav på att arbetet ska utföras i Sverige eller av svenska arbetare för att få skattesubventionerat från oss svenska skattebetalare. Totalt bidragshaveri skulle jag vilja säga.

Enligt LO:s lönerapport var de genomsnittliga löneökningarna förra året dom lägsta på 50 år. När därför de sedvanliga debattartiklarna från Arbetsgivarhåll nu inför lönerörelsen dyker upp som varnar för hur oansvariga de fackliga organisationerna är så kan vi konstatera att de fackliga organisationerna i Sverige är mycket anvarsmedvetna. Men från arbetsgivarna hör det till att man ska gnälla lite varje gång löneförhandlingarna drar igång.

Något som däremot stiger rejält är elpriserna. Sedan elmarknaden avreglerades 1996 har elpriserna fördubblats. Enligt Villaägarnas riskförbund (jo, det står faktiskt Riskförbund…) så är detta politikernas fel. Och det är kanske korrekt. Det är ju politikerna som beslutat om avregleringen. Avregleringar innebär ju priskonkurrens och sänkta priser. Så tänk om våra folkvalda INTE hade avreglerat elmarknaden. Kan ni tänka er hur höga priserna DÅ skulle ha varit. Hugamuga!

Om ni har en bilfantast som ni inte vet vad ni ska köpa i julklapp till (jo, det är dags att börja fundera på julklapparna nu) så har jag ett tips. Det har nämligen getts ut en CD med namnet ”Beetles: Greatest Sounds of the ’60s and ’70s”. Och det handlar alltså om Beetles, inte Beatles. Den innehåller 30 inspelade spår med olika folkvagnsbubblors motorljud. Allt från en gammal 60-talsfolka till en modernare variant. Önskepresenten för en del – dock inte mig.

1 kommentar

Under Avreglering, Föräldrapenning, Folkpartiet, Skatter och ekonomi, Svensk politik, Sverigedemokraterna

Ett svar till “Jag gnuggar mina händer i förtjusning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s