MP3-spelaren gåva från Gud eller Djävulen?

Jag fick lite elaka tankar medan jag satt på Pågatåget i morse. MP3-spelaren, är det Guds gåva till mänskligheten – eller är det möjligen Djävulens bidrag till mänsklighetens undergång? Visst är det trevligt att kunna lyssna till sin egen favoritmusik lite var som helst och när som helst. Via en separat MP3-spelare, eller via mobilen eller något annat. Men håll er förb-de musik för er själva! Att lyssna på musiken via mobilens egen högtalare ger att så anskrämligt ljud att jag förvånar mig över att lyssnarna accepterar oljudet. Vi som sitter runt omkring accepterar i varje fall inte oljudet. Och det blir inte bättre av att den yngre generationen har en musiksmak som gör att jag undrar över mänskligheten framtid. Och det fascinerande är att så har det alltid varit. Vuxna, mogna människor (som eder bloggare) kan inte förstå att ungdomar vill lyssna på sådant oväsen. Redan när jag var ung insåg den vuxna världen att vi ungdomar hade usel musiksmak. Men, det ska till de flestas försvar sägas att de flesta använder olika former av hörlurar eller hörsnäckor. Men, det är tyvärr ingen garanti för att omgivningen slipper oväsendet. Varför använder så många små hörsnäckor som är så usla att mesta (o)ljudet går ut bakvägen så att det är omgivningen som får lyssna på rapmusikens terror. För det kan väl ändå inte vara så illa att mesta ljudet trots allt går in i örat, men dom har volymen så högt uppskruvad att omgivningen ändå tvingas höra på rapmusikens terror. För är det så har vi om ett antal år en hel generation med svåra hörselskador.

Så var var det tyckt till om det.

Mätningarna av TV-tittandet visar att SVT ökar medan TV4 tappar tittare. Under veckorna 34-37 hade SVT1 22,6%, TV4 18,4%, TV3 8,1%, SVT2 7,4%, Kanal 5 6,6%, TV6 5,1%, Sjuan 3,8%, TV8 3,0% och Kanal 9 2,4%. Om ni ser andra siffror från de kommersiella kanalerna så beror det på att dom i sina mätningar inte räknar de kommersiellt mindre intressanta som är under 15 eller fyllt 50.

Jag läser att Mauderaten Olofsson fått löfte av de svenska kärnkraftsföretagen att till vintern ska alla de svenska kärnkraftsverken gå för fullt. Just nu står 6 av de 10 verken stilla. Jag är nästan villig att slå vad om att det löftet till vår avgående Näringsminister inte kommer att uppfyllas. Dom har inte lyckats de senaste åren så varför ska vi tro att dom lyckas denna gången?

Samtidigt som debatten om vems fel det är att fredsförhandlingarna mellan palestinier och israeler inte kommer någon vart passar man från Israels sida på att visa att man inte är intresserade av några meningsfulla förhandlingar. I dagarna har man från Israeliska myndigheter godkänt byggande av ytterligare 1100 bostäder i bosättningar på ockuperad mark. Samtidigt som man alltså ska förhandla om marken befäster man sitt eget innehav av marken. Och på det sättet visar man med tydlighet att man faktiskt inte har för avsikt att göra några eftergifter i förhandlingarna. Israel har bestämt sig för att behålla marken och göra palestinierna till en andra klassens innevånare på den ockuperade och stulna marken.

Dom påstår att vi befinner oss i en tid med ekonomiska problem. Fredde den Allsmäktige hakade upp sig på ordet Ansvar i sin Regeringsförklaring. Det gläder mig därför att kunna konstatera att den ekonomiska krisen trots allt inte är så allvarlig. Jag ser nämligen att säsongens fem första svenska humrar nu sålts på auktion. Priset blev 31.600 kronor per kilo. Så det finns de som har några pengar kvar. Det är väl dom som fått ta del av Högeralliansens rejäla skattesänkningar (fastighetsskatten gav rejält med pengar till en del). Samma personer som sedan blivit bidragstagare genom ROT och RUT. Och nu ska hummersoppan bli lite billigare på krogen genom att momsen sänks. Det kan behövas om hummern kostar 31.600 kr per kilot.

Lämna en kommentar

Under Israel, Kärnkraft, Maud Olofsson, Media, Musik, Palestina, Samhällsklyftor, Skatter och ekonomi, TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s