Mer om Knugens klavertrampande

Egentligen är det synd om Knugen att han har så dåligt omdöme och så omdömeslösa rådgivare att han så ofta trampar i klaveret. Om hans utdelande av utmärkelser från Scoutrörelsen drabbar scoutrörelsen eller monarkin värst vet jag inte. Att scoutrörelsen runt om i världen rymmer en hel del grumliga delar är väl känt. Och egentligen är det inte underligt att kung Abdullha i Saudiarabien har kunnat köpa sig en utmärkelse. Han har gott om pengar och scoutrörelsen har under alla år gillat att frottera sig med högdjur av mer eller mindre tvivelaktig natur. Nu har kung Abdullha skänkt den internationella scoutrörelsen 7 miljoner dollar, och har lovat ytterligare 37 miljoner dollar. Inte så underligt att Knugen gör en blixtutryckning till sin kollega för att hänga en medalj om halsen. Att omdömeslösa högdjur inom scoutrörelsen blir så entusiastiska är tragiskt. Att Knugens rådgivare inte har mer omdöme än att tacka nej till uppdraget är ännu mer tragiskt. Antalet monarkier här i världen är inte så många, så det förundrar inte att Knugen åker runt till sina kollegor och hyllar dom. Minoriteter måste hålla ihop. Men det är tråkigt att den svenska scoutrörelsen inte tar avstånd från att diktaturer köper utmärkelser.

För inte så många dagar sedan framkom det att en hel del av pensionsbolagen hade rejält lågt kapital. Det fanns stor risk för att det kapital man hade tillgängligt inte skulle räcka till för att betala ut de pensioner man utfäst sig att göra. Bland de bolag om pekades ut som liggande allra sämst till var SPP. I dagens Svenska Dagbladet läser jag att trots detta delade SPP förra året ut 75 miljoner kronor till ägarna. Och i juni i år fick ägarna ytterligare 395 miljoner kronor utbetalda. Det var inte långt före som rapporten om risken för insolvens hos en del av bolagen (inkl SPP) presenterades. I sedvanlig ordning går kapitalägarna, slipsnissarna och börsspekulanternas intressen i första hand. Vi kan räkna med att många försäkringsbolag (inkl SPP) kommer att tvingas höja premierna när detta är möjligt. Det finns alltid en säker vinnare, den som sitter på sin breda röv. SvD rubrik är: SPP fortsätter mörka läget.

Vid förra kraschen var svenska Carnegie en av de värst drabbade. Bolaget hade i sin iver inte ens följt lagar och regler så för dom blev kraschen ännu kraftigare. Slutresultatet blev att staten till slut helt enkelt tog över skiten och rensade upp. Detta gillade inte moderbolaget D Carnegie & Co som stämde staten och ville ha 5,3 miljarder i ersättning som dom ansåg att Svenska staten hade lurat dom på. Nu har dom fallit, och Prövningsnämnden har beslutat att D Carnegie & Co ska få 230 miljoner i ersättning. Fast tydligen har Staten ett större krav på D Carnegie & Co, så det blir inget över till slipsnissarna. Men dom får betala rättegångskostnaderna.

För övrigt kan jag berätta att jag vid dagens medlemsmöte med Åstorps Fotoklubb lyckades undvika förra gångens nesa att belägga de två sistaplaceringarna. Även denna gången hade jag två bilder anmälda till ”färg på papper” och även om den ena bilden blev oplacerad i botten så kom jag faktiskt på tredje plats med min andra bild. Riktigt trevligt. Bilden kommer om någon dag när jag hittat fram den digitala filen. I morgon är det redovisning av Fotomaran i Örkelljunga den 10 september. Vi får se hur mycket jag hinner få med i morgon av det hela.

1 kommentar

Under Aktiemarknad, Ekonomi, Foto, Monarki, Saudiarabien, Scouter

Ett svar till “Mer om Knugens klavertrampande

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s