Moderaternas inre arbete

Här i Åstorp har en av moderaternas påläggskalvar blivit ett arbetsmiljöproblem. Huvudskyddsombudet på Åstorps kommun har krävt att åtgärder sätts in för att lösa problemen med moderatpolitikern Pontus Pålsson. Flera anställda inom kommunen har tvingats sjukskriva sig efter att ha blivit utsatta för hans temperament. Och exemplen på tillfällen då hans dåliga humör gått ut över personal är många. Och det är inte bara kommunens personal som drabbats. Vid flera tillfällen har Pontus åkt fast för fortkörning och när polisen haffat honom har hans humör gått ut över poliserna som blivit utskällda och tillsagda att hålla käften. Senaste gången han kom i klammeri med polisen resulterade det i att han förlorade sin post som Nämndeman. Det hela kan dock inte bero på den socialdemokratiska flumskolans oförmåga att fostra våra ungdomar eller dålig uppfostran hemifrån eftersom mamma är f.d. lärare och nu riksdagsledamot med ansvar inom moderaterna för just skola och utbildning. Men det kanske förklarar varför han inte avpolletteras.

En annan moderat Pålsson är däremot inte längre moderat. Den f.d. moderata riksdagsledamoten Anne-Marie Pålsson har nämligen lämnat partiet i protest mot att moderaterna vägrar offentliggöra varifrån partiets pengar kommer från. Tillsammans med Sverigedemokraterna är det Moderaterna som uppenbarligen har något att dölja eftersom man vägrar offentlighet av partiets finansiärer.

Enligt en dom i Högsta Domstolen har Försäkringskassan tolkat lagen alldeles för strängt när det gäller Ättestupan i Sjukförsäkringen. Man har helt enkelt ersatt ordet ”stadigvarande” i lagen till ”livslångt” i anvisningarna. Uppenbart är att Försäkringskassans ledning velat vara riktigt duktiga, vilket har drabbat sjuka människor.

I den ekonomiska gödselhögen diskuteras nu bland annat bankernas förmåga att suga kunderna på pengar i allmänhet och banken Nordeas sådan förmåga i synnerhet. Banken ger rekordvinst, men kunderna tjänar inget på detta. Bland annat berättas hur dålig affär för kunderna deras Fondsparande är – men en god affär för banken (bankens ägare alltså). Det ska påpekas att Nordea inte längre är en svensk statlig bank. Sedan förre Förskingringsministern Mats Odell sålt ut svenska folkets ägande i Nordea till främst finska Sampo så är dom överlägset största ägare. Svenska staten är nu så liten ägare att man inte ens har någon styrelsepost. Inflytandet är alltså Noll, och banken är bara en i raden av blodsugande iglar som suger kunderna på pengar och delar ut till ägarna. Tills nästa gång nå’n bubbla spricker och skattebetalarna får rädda bankerna igen.

Jag läser förresten att Sverigeflyg protesterar mot avgifterna för att landa och starta på Bromma. Dom missgynnar de små bolagen hävdar man. Tidigare har SAS protesterat mot att flygplatsens rabattsystem missgynnar de stora bolagen. Jag har ett råd. Sluta flyg på Bromma! Det är årtionden sedan de som bor i närheten blev lovade att flygplatsen skulle stängas. Sedan dess har bara trafiken (och därmed oväsendet) ökat. Min morfar bodde i Hallonbergen i Sundbyberg och var inte särdeles förtjust i oväsendet. Och han hade det ju inte värst. Arlanda byggdes ju just för att slippa ha en flygplats mitt inne i bebyggelsen.

Enligt statistiken är svenskarna de sjätte rikaste i världen. I genomsnitt äger en svensk 1,6 miljoner kronor. Det innebär inte att medelsvensson äger detta. Eftersom klyftorna är stora (och växer – vi styrs ju av en Högerallians) så är det väldigt få svenskar som äger så mycket. En intressant sak i statistiken såg jag när jag tittade på förändringarna bland länderna på 10-i-topp. Några länder gick det sämre för än andra. Och av någon anledning var det just de länder som hade infört Eurovalutan som har en sämre utveckling! Underligt?

2 kommentarer

Under Bankerna, Försäkringskassan, Flyg, Moderaterna, Samhällsklyftor

2 svar till “Moderaternas inre arbete

  1. Ping: Politiker i sandlådan | Sven Tycker

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s