Sven funderar lite

LO och TCO väljer nu att gå till JO med Försäkringskassans tolkning av begreppet ”stadigvarande nedsatt arbetsförmåga”. Försäkringskassan och LO/TCO tolkar ju Högsta Domstolens prejudicerande domar på olika sätt. Detta tyder på att antingen är HD:s domare inkompetenta som inte kan skriva en dom så att den går att tolka, eller också är antingen LO/TCO eller Försäkringskassan helt ute och reser. Tyvärr har jag en oro i magen för att Försäkringskassan har tolkat Högeralliansens lag rätt. För hade dom tolkat den fel så hade man väl från Högerhåll framfört att något var fel i tolkningen? Eller…?

Under rubriken ”Slarv ger hackarna öppet mål” skriver Marcin de Kaminski i Svenska Dagbladet och har synpunkter på de hackerattacker som fått en hel del publicitet den senaste tiden. Marcins syn på saken går i princip ut på att alla vi datoranvändare som INTE har olika lösenord på alla ställen, som inte byter alla dessa lösenord regelbundet, som inte har riktigt långa lösenord med både stora och små bokstäver och dessutom siffror och andra tecken i, vi får helt enkelt skylla oss själva om någon hackare tar sig in på våra konton. Jag undrar om han även tycker att tjejer som går sexigt klädda får skylla sig själva om dom råkar ut för en våldtäktsman. Hackarna eller våldtäktsmannen gör uppenbarligen inga fel. Menar du allvar Marcin? Eller…?

I går berättade jag om den moderata ministern Tobias Billströms lägenhetsaffärer. Det är inte bara i Stockholm som den gode Tobbe gjort ett klipp på sin lägenhet där han tjänat flera miljoner på att den ”övernattningslägenhet” han har som skattebetalarna står för har ombildats till bostadsrätt. Lägenheten där hans familj bor och är folkbokförd i och där han själv bara övernattar är värd mångmiljonbelopp. Själv är den gode Tobbe folkbokförd i Malmö i en annan mycket mindre lägenhet. Där Tobias är ordförande i den förening som vill ombilda huset till bostadsrätter och göra ännu ett klipp. Redan 2004 blev han ordförande i den nybildade föreningen. Men det vill han inte erkänna nu, han påstår att han avgått för länge sedan. Men tydligen har man glömt att registrera detta. För formellt är han fortfarande ordförande. Men Tobbe har tur. När det avslöjades att han som nybliven regeringsledamot hade struntat i TV-avgiften under många år så hade redan kvoten för avgående regeringsledamöter fyllts så Tobbe fick sitta kvar. Eller också fick han sitta kvar eftersom han var man, bara kvinnor tvingades gå. För så fungerar mediadreven i det här landet. Kvinnor döms hårdare än män. Och sossar döms hårdare än borgerliga. Antagligen är det så att vi förväntar oss en bättre moral hos kvinnor och sossar. Medan män och borgerliga politiker förväntas vara giriga. Eller…?

Lämna en kommentar

Under Datorer, Försäkringskassan, Moderaterna, Sjukförsäkringen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s