Datorer är ett stort mög

En av mina datorer har fått fnatt. Ja, den har snarare fått sirap hälld i sig. Finns det något mer deprimerande är krånglande datorer. Jag håller på att bli galen på skiten. Det är inte långt ifrån att hela skiten åker ut genom fönstret – och jag följer med efter. Dagens blogg är därför skriven på en liten 9″ laptop utrustad med Ubuntu. Fungerar helt superbt som resedator. Liten och behändig att bära med sig. Inte ett stort åbäke som de flesta 15″ bamsar som folk släpar med sig. Men tangentbordet blir i minsta laget…

ECB, den europeiska Eurobanken har fått en ny chef – en italienare vid namn Mario Draghi! Är det någon som fortfarande tror på Eurons framtid sedan chefen för den italienska riksbanken befodrats till chef för hela Euron?

Och för att hålla oss inom ekonomin. Saab verkar nu också hamna i kinesisk ägo. Det är nog inte många år kvar innan Kina är världens stora ekonomiska imperium och har degraderat USA till en andra plats. Företag runt om i världen köps upp av kineser och många länder är skuldsatta upp över öronen – med Kina som fodringsägare.

Jag såg en liten notis som berättade att en israelisk flygattack mot Gaza hade dödat 6 personer. Ännu fler personer har alltså mördats utan rättegång av en demokratisk stats statsterrorism. Hade rubrikerna varit lika små och obetydliga om en palestinsk terrorist mördat 6 israeler. Eller är det i själva verket så att israeliska liv är så mycket mer värda än palestinska liv.

I Frankrike har det gjorts tecknad serie av Per Wahlöös och Maj Sjöwalls deckare Den skrattande polisen. Men det har blivit lite fel. Deckaren Åke Stenström har döpts om till Äke! Vem f-n heter Äke? Finns det någon i Sverige som heter Äke?

Och så är sommartiden slut. Så glöm inte i kväll att ställa om klockan. eller i värsta fall fixa det i morgon innan frukost. Klockan ska alltså skruvas tillbaka en timme. Eller är det fram man ska skruva? Nä, tillbaka är det! På sommaren är vi UTC +2, och på vintern UTC +1. SÅ är det – tror jag!

Lämna en kommentar

Under Datorer, Ekonomi, Euro, Frankrike, Israel, Italien, Kina, Kultur, Näringsliv, Palestina, Privat

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s