Funderingar om skam

FN-organet UNESCO har beviljat Palestina medlemskap. Efter en omröstning där 107 länder röstade för ett medlemskap och 14 röstade emot antogs Palestinas medlemsansökan. Det skamliga är att Sverige var ett av de 14 länder som rösta Nej till medlemskapet. Motiveringen från Jan ”snackemostern” Björklunds Utbildningsdepartement vet jag inte om man ska skratta eller gråta åt. ”… Det bör ses i perspektivet av hur angeläget vi anser det vara att nå en tvåstatslösning…” För att uppnå en tvåstatslösning så ska alltså den ena staten stoppas från att bli medlem? Skäms du inte Jan Björklund? Jag gör!

Enligt Synovates senaste opinionsundersökning i Norge om stödet för ett norskt medlemskap i EU så säger i dag hela 12% av norrmännen Ja till att gå med i EU. 72% säger Nej till ett EU-medlemskap. Stödet för ett norskt medlemskap är därmed det lägsta som uppmätts sedan man började mäta. Jag ser samtidigt att de Baltiska staterna fortsätter att vara positiva till euron. Men i den notis hos SR:s Ekoredaktion där jag läser informationen står inget om vad befolkningen i Baltikum tycker. De som uttalar sig är de politiska ledarna. Och DOM tycker alltid annorlunda än befolkningen när EU och Euron kommer på tal. EU-projektet är ett projekt för en maktelit som sparkar befolkningen framför sig. Så fort det blir folkomröstningar bromsas hela projektet upp.

Och med tanke på den stora publicitet som uppgiften om att de flesta kvinnor ville bli hemmafruar fick, så väntar jag bara på den publicitet som DN:s undersökning av förhållandet till EU får. Enligt den omröstning som DN har på sin webbsida så vill 57% att vi går ur EU medan 43% tycker vi ska stanna kvar. I varje fall när jag tittade och drygt 6000 hade röstat.

Undersökningen om hemmafruar visade sig ha gjorts på ett webbforum där 10% av deltagarna hade röstat. Dvs värdet av undersökningen var av Noll och intet värde. Den undersökningen var mindre tillförlitlig än DN:s webbenkät om EU-medlemskapet.

Sedan ser jag att Grekland ska hålla en folkomröstning om landets sparpaket. Det ska bli spännande att se om det ska gå att övertyga grekerna i allmänhet om att det är dom som ska betala för att det fina folket vägrar betala sina skatter och Grekland ska fortsätta ha EU:s dyraste militär så att Tyskland och Frankrike kan fortsätta sälja vapenmaterial till dom.

1 kommentar

Under Baltikum, EU, Euro, Grekland, Norge, Palestina

Ett svar till “Funderingar om skam

  1. ”Sedan ser jag att Grekland ska hålla en folkomröstning om landets sparpaket. Det ska bli spännande att se om det ska gå att övertyga grekerna i allmänhet om att det är dom som ska betala för att det fina folket vägrar betala sina skatter och Grekland ska fortsätta ha EU:s dyraste militär så att Tyskland och Frankrike kan fortsätta sälja vapenmaterial till dom”

    de meningarna tänker jag bära med mig i morgon…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s