Det går utför för skolan

Det har nu gått ett antal år sedan snackemostern Jan ”skoltalibanen” Björklund (fp) fick makt över det svenska skolväsendet. Sedan dess har i princip utvecklingen varit att svenska elever halkar mer och mer efter. I skolans resultat har det i princip inte skett några som helst förbättringar. I dag berättas att utvecklingen mot att allt fler elever inte blir behöriga till att studera på gymnasiet fortsätter i oförminskad hastighet. Sedan har snackemostern skärpt kraven ytterligare för att få studera på gymnasiet så att ännu fler inte blir behöriga. Friskolor och det fria skolvalet har gynnat en liten grupp elever med studievana och starka föräldrar som kan hjälpa och stötta. Medan däremot den stora gruppen elever inte haft någon som helst nytta av det. Snarare har det resulterat i ännu sämre resultat eftersom duktigare och mer studiemotiverade kamrater som fungerat som sporrar och mentorer försvunnit. Klassamhället har förstärkts, klyftorna har ökat.

Sedan ser jag att det är mycket mer stake i Försäkringskassans nya generaldirektör Dan Eliasson. Han har nu deklarerat att han vill avskaffa de intyg som i dag krävs från dagis när föräldrar behöver utnyttja Tillfällig Föräldrapenning. – ”De skapar bara krångel för småbarnsföräldrar” deklarerar han, utan att det fungerar för att eliminera fusk. Som gift med en Förskollärare kan jag berätta att intygen inte alls är populära bland personalen på förskolor heller. När intygen infördes av den tidigare Socialutförsäkringsministern Cristina ”en tredagars släng av utbrändhet” Husmark Pehrsson (m) så var det några kommuner som skickade en räkning för merarbetet till Försäkringskassan. Dom fick naturligtvis inte betalt… Bra Dan! Nu återstår att övertyga de moderater som bestämmer också. ”Jippi” sade i varje fall hustrun!

Visst blir man ibland fascinerad över journalistiken. Är det någon som kan förklara varför läkarna ska behöva ta i så mycket när dom tar tag i receptblocket. Väger dom så mycket? Eller menar man att man ska ta ifrån dom receptblocket kanske? Och kan någon förklara vad det är för rundor med noshörningar? Visst är noshörningar ganska runda och mulliga djur, men ändå? Eller menar man kanske att man ska ta undan noshörningarna kanske? Särskrivningar är ett ökat problem i det svenska språket. Många ungdomar skriver som krattor (och uppenbarligen även journalister). Någon förklarade det hela med att vi är mycket bättre på engelska i dag. Och i det engelska språket skapar man inte på samma sätt nya ord genom att sätta samman olika orddelar till ett nytt längre ord, som vi gör i svenskan. Och då fortsätter svenska ungdomar att tänka fel. Eller handlar det bara om snackemostern Björklunds skola?

Annars ser jag att Säpo av någon anledning inte vill lämna tillbaka det USB-minne med stulet material från TV som handlar om Knugen och hans vänners kontakter med kriminella. SVT:s Dokument Inifrån jobbar på ett program som handlar om Knugen och hans vänners kontakter med kriminella. Material stals från SVT och dök upp på USB-minnen som skickades till olika personer. SÄPO vägrar nu att lämna tillbaka minnet till SVT. Undrar på vems uppdrag man gör detta? För att söka efter källor till vem som lämnat känsliga uppgifter till SVT? Det hela är en präktig skandal.

Jag ser att Nordbankens ledning börjar få lite panik av den kritikstorm som den nya bankledningens girighet har skapat. Den enligt styrelseordföranden Björn Wahlroos egentligen underbetalda vd:n Christian Clausen har skrivit brev till all personal. Själv har jag faktiskt fått svar från Nordea på min efterlysning av argument för att överhuvudtaget stanna kvar som kund. En stackare har fått i uppdrag att kontakta mig och han vill helst prata med mig i telefon. Vi får se hur det går med den saken. Fortsättning följer…

Slutligen ser jag att varghatare på en liten Facebookgrupp börjat samla in uppgifter och publicerar på människor som ställer upp för den svenska vargstammen. Det handlar om namn, bilder, adresser osv till vargvänner. En sådan, miljöpartisten Arne Johansson i Ånge, fick för några dagar sedan en stor sten slängd in genom fönstret och som träffade honom så att han fick uppsöka sjukhus. Så demokratiskt fungerar delar av den svenska jägarkåren!

1 kommentar

Under Bankerna, Björklund, Föräldrapenning, Försäkringskassan, Monarki, Republik, Skolan, Sverige, Vargar

Ett svar till “Det går utför för skolan

  1. Det ska bli kul att följa hur ditt samtal med Nordea utvecklar sej. Men glöm inte att Clausen faktiskt måste ha någonstans att bo….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s