Moderaterna skriver historia

Dagens citat måste vara de följande här klargörandena om Israels premiärminister Benjamin Netanyahu: – ”Jag står inte ut med honom längre, han är en lögnare.” och sedan svaret: – ”Du kanske är less på honom, men tänk på mig. Jag måste hantera honom varje dag.” Det första citat kommer från Frankrikes Nicolas Sarkozy och svaret kommer från USA:s Barack Obama. Allt avlyssnat under de nyligen avhållna G20-mötet när dom inte trodde att någon ovälkommen skulle höra dom.

Själv har jag fortfarande inte riktigt fattat hur Sverige kunde hamna på en så skamlig sida att man tillsammans med 13 andra länder röstade Nej till Palestinas medlemsansökan till UNESCO. Som enda Nordiska land och som ett av få EU-länder. Annars är ju FN:s utbildningsorgan UNESCO det ideala stället för Palestina att inleda ett medlemskap i. Just kultur och utbildning är ett av de få områden där Israel tillåter Palestina att själv sköta de egna angelägenheterna inom. Men, Sverige stödjer tydligen visst en tvåstatslösning – men bara på Israeliska villkor. Villkor som mycket starkt påminner om Sydafrikas apartheidpolitik med s.k. Bantustans”.

Men, det ryktas att man redan inom det moderata propagandaministeriet håller på att fila på ett stycke i partiboken som berättar att Moderaterna alltid har stött det palestinska folkets rätt att få skapa en självständig stat inom internationellt erkända gränser. Avsnittet som berättar att Moderaterna alltid krävt att Silvio Berlusconi skulle avgå är färdigskrivet och väntar bara på det slutliga godkännandet av Propagandaminister Per Schlingmann innan det kan skickas för tryck.

Enligt ett uttalande från Silvio Berlusconi (som han gjorde till en av de TV-kanaler han själv äger) så ska han ju avgå som premiärminister – snart. Han ska väl koncentrera sig på sin huvudsysselsättning, att pippa unga blondiner. Det är ju inte så lätt att bli gammal. Han har väl dålig ork till bisysslor som politik och annat tråkigt då. Men, jag tror vad jag vill innan jag ser att han verkligen avgår. Hur som helst tog börsen i Italien ett glädjeskutt.

Sedan berättas det om att Den Allsmäktiges profet, Anders Borg, även är kritisk till flera av de nya avreglerade apoteksbolagens smarta knep att flytta ut sina pengar till diverse skatteparadis där deras ägare, internationella riskkapitalbolag, helst vill ha pengarna – skattefritt. De svenska apoteksbolagen flyttar ut pengarna från Sverige genom att dom får betala ockerhyror på interna lån från sina ägare. Samma metod används av de internationella riskkapitalbolag som numera dominerar de svenska avreglerade friskolorna. Samma metod används också av de internationella riskkapitalbolag som äger de stora vårdkoncerner som dominerar den privatiserade vården. Bra affär för uthyrarna av postboxar i skatteparadis på olika små öar. Mindre bra affär för de svenska skattebetalarna och det svenska folket. Men arbetet inom det moderata progandaministeriet pågår intensivt på att skriva ett nytt avsnitt om hur Moderaterna alltid varit motståndare till privatiseringar av den offentliga servicen.

Jag ser att Anders Borg nu uppmanar missnöjda Nordea-kunder att byta bank. Jag som hade tänkt göra detta och så kommer den karln och uppmanar till det. Då kan JAG ju inte byta! Och vilken bank ska man då byta till? De andra tre dinosaurierna är ju inte mycket bättre. Girigheten är nog nästan lika stor där. Det finns ju det verkliga alternativet, JAK Medlemsbank. Och sedan har vi ju här en lokal sparbank. En lokal sparbank som vill växa genom sammanslagningar. Vilket ju gör att den allt mer slutar att vara den lokala banken? Några argument från Nordea har det ännu inte kommit. Jag avvaktar. Men moderaterna har snart sitt avsnitt klart om att dom alltid varit motståndare till att försnilla folkets ägande i Nordea.,

Slutligen ser jag att Strålsäkerhetsmyndigheten nu gett klartecken till Ringhals att starta upp en av sina reaktorer. Dom andra tre får stå stilla ett tag till! Ett första utkast finns nu hos moderaterna till en passus där man berättar att Moderaterna alltid varit motståndare till kärnkraften.

God Natt! Moderaterna har alltid tyckt att vi ska få en god natts sömn.

1 kommentar

Under Bankerna, Israel, Italien, Kärnkraft, Moderaterna, Palestina, Privatisering

Ett svar till “Moderaterna skriver historia

  1. Tack för länken till JAK, den kommer att bli ovärderlig…

    Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s