Vem är terrorist?

Medan säkerhetstjänster runt om i västvärlden intensivt jagat muslimska terrorister har högerextrema rasister helt ostört kunnat mörda runt. I Tyskland har det helt nyligen avslöjats en rasistisk terroristgrupp som under åren 2000 – 2006 begått 10 rasistiska terrormord i Tyskland. Och under tiden har tysk säkerhetspolis jagat muslimer. I Sverige är situationen liknande. Medan vi suttit och varit rädda för islamistiska terrorister så har vi t.ex. haft två rasister som gått omkring och skjutit ihjäl invandrare bara för att dom var just invandrare.

Svensk utvisningspolitik handlar i många fall inte om mänsklig flyktingpolitik. Det handlar istället om att Sverige måste markera att vi inte kan ta emot alla, alltså måste ett antal personer utvisas (slängas ut) oberoende av om det finns mänskliga skäl – eller inte. Ut med dom så att det syns att vi utvisar folk. Det får till resultat att omänskliga beslut fattas regelbundet. Och med en ansvarig minister som glömde medmänskligheten på toa när han var fjorton och sedan aldrig hittade den igen så förvärras situationen. Tobias Billström heter han och är officiellt skåning, men det är bara bluff. Men att han är moderat är helt riktigt. Nu läser jag om mannen som skulle utvisas till Iran. Men det blev fel. Han skickades till Irak, där han fängslades för att felaktigt ha utgett sig för att vara Irakisk medborgare. Han riskerar nu 15 års fängelse i Irak. För övrigt har de irakiska myndigheterna vädjat till svenska myndigheter om att inte utvisa folk till Irak alls, eftersom samhället inte fungerar i tillräcklig omfattning så att man kan ta hand om dom. Men i sedvanlig ordning skiter Utvisningsminister Tobias Billström i sån’t.

Här i Skåne har det som kallas Skånes Universitetssjukhus fått ett rekordstort sparkrav. 450 miljoner kronor ska nu kapas i budgeten så att man slipper höja skatten. Omkring 300 jobb kommer att försvinna. Skånes Universitetssjukhus är en så’n där kolossalkoloss som skapats eftersom man tror att stordrift är effektivt. SUS är en gemensam sjukhuskolossadministration mellan Skånes båda största sjukhus, de i Lund och Malmö. En koloss som blir så stor att det helt enkelt inte fungerar. Och där mycket energi går åt till dragkamp mellan de båda delarna. Senaste förslaget på hur man ska spara en slant är att inte ha dygnet runt öppet akutmottagning på båda sjukhusen. Istället bara öppet på det ena. Mest effektiva inbesparingen vore egentligen att stänga alla akutmottagningar så slapp man den kostnaden. Enligt politikernas och administratörernas sätt att se på saken så åker vi ju till akuten och sätter oss i väntrummet på ren pin kiv och för att vi tycker det är kiff. Majoriteten i Region Skåne består av de fem partierna Moderaterna, Folkpartiet, Miljöpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna i nämnd storleksordning.

Slutligen ett litet smått bevis för att vi trots allt har ett klassamhälle. Stockholms stads trafikborgarråd, moderaten Ulla Hamilton har varit i New York på en konferens med två nätters övernattning. Tillsammans med två tjänstemän gick hela resan på 100.000 kronor. Fördelat på 75.000 för resan och 25.000 för vistelsen två nätter. Vad har det med klassamhälle att göra undrar ni? Det är väl bara helt vanligt slöseri med skattepengar? Jo, det moderata borgarrådet kostade 33.000 att flyga över. Hennes borgarrådssekreterare kostade 24.000 kronor att flyga över och en simpel tjänsteman från statsledningskontoret fick flyga bland pöbeln för bara 18.000 kronor. Det var väl bra att man sparade på pengarna och inte köpte den dyraste biljetten till alla utan bara till det moderata borgarrådet. Jag skulle gissa att mediaskandalen hade blivit mycket större om det varit en socialdemokratisk politiker som inte hade anständighet.

1 kommentar

Under Flyktingmottagande, Högerextremism, Irak, Islamofobi, Moderaterna, Rasism, Samhällsklyftor, Sjukvård, Skåne, Terrorism

Ett svar till “Vem är terrorist?

  1. Jag är ganska säker på att om man hade köpt dom dyra businessclassbiljetterna till alla tre, så hade detta varit regelvidrigt. Det finns helt säkert reglerat hur personer i olika tjänsteställning får resa. Det är vanligt att det står i ett företags resereglemente vem och i vilka sammanhang businessclass får användas.
    Däremot kanske någon hungrig journalist skulle kunna kolla upp om Ulla fick bonuspoäng på sitt privata Eurobonuskort för resan, det är i så fall troligen regelvidrigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s