Moderata skandaler

Två medlemmar av MUF (Moderata Ungdomsförbundet) i Skellefteå som lade ut bilder på sig själva på sin blogg där dom gjorde Hitlerhälsningar med förklaringen att: – ”Så här gör vi i Norrland.” har trots bortförklaringen att dom bara sysslade med gymnastik blivit ombedda att lämna MUF. Det hela blev lite väl för mycket även för de nya Moderaterna…

Laholms moderata kommunalråd Per Asklund har tagit en timeout sedan han står anklagad för sexköp. Och då visade det sig att han sysslat en hel del med porrsurfande på sin tjänstedator också. Fast han förnekar sexköp, han har bara betalt…

Henry Sténson heter moderaternas ordförande i Stockholm. Henry Sténson leder också pr-byrån Brunswick. Nämnda pr-firma har fått i uppdrag av Carema Care att sudda ut det dåliga ryktet för Carema Care efter Caremagate…

I SVT satt nyligen moderaten Kristina Axén Olin och debatterade (och försvarade) Carema. Vad Kristina glömde att berätta var hennes bakgrund i ansvar för etiska frågor på just Carema…

Birgitta Holm är moderat kommunpolitiker som tagit många beslut om att anlita Carema. Hon är också chef på Carema…

Men det är ju alla moderater som varit inblandade så rubrikerna har inte blivit så stora – om det ens blivit en notis.

Enligt en rapport från Institutet för Framtidsstudier så har RUT-avdraget i stort sett inte alls haft någon effekt på svartjobben i branschen! Skillnaden är tydligen främst att priserna gått ner lite och att kraven ökat på ”tjänstvillighet”. Nåja, det är många direktörer (och en del andra) som fått sin städning där hemma subventionerad av oss andra skattebetalare. Alltid något bra. Fast jag tycker dom borde ha råd att själva betala för sig så kunde fler gamla och handikappade fått hjälpen istället.

Och så ser jag att fiaskot hos kärnkraftverket Ringhals fått sina konsekvenser. VD:n Bertil Dihné får sluta i förtid och ersätts av Eva Halldén. Vi får se om det hjälper. Strålsäkerhetsmyndigheten börjar tröttna och hotar att helt stänga anläggningen.

Slutligen ser vi ännu ett exempel på hur lågt i tak det är på Försäkringskassan. När Sara var sjuk (hon jobbar på Försäkringskassan) visade det sig att andra anställda varit inne och kikat i sjukakten via datasystemet. Och dom som gjort det uppger att dom gjort det på uppdrag av chefen. Just för att sekretessen ska kunna fungera så handläggs aldrig sjuk personal där dom själva jobbar. Det här är något som inte ska kunna hända. Sekretessen ska sitta ända ut i fingerspetsarna om man jobbar på Försäkringskassan. Och den chef som ger ett sån’t uppdrag istället för att helt sätta stopp för det ska inte vara chef.

4 kommentarer

Under Caremagate, Försäkringskassan, Kärnkraft, Media, Moderaterna, RUT-avdrag

4 svar till “Moderata skandaler

 1. Du sågar det här med RUT alltsom oftast. Vi vet båda att det finns studier som tyder på att det en stor del svartjobb nu har flyttat till vita RUT-arbeten. Gott så.
  Men du glömmer en aspekt, det är det välbefinnande som det kan innebära hos en dubbelarbetande barnfamilj att man på lördagen slipper ägna halva dagen åt att städa och istället kan umgås med varandra, vara mer aktiv i barnens fritidsaktiviteter och kanske vårda sitt äktenskap. Tack vare RUT-avdraget så finns det nu många barnfamiljer som har råd med städhjälp, med större välbefinnande som följd.
  Broder – försök bredda ditt synsätt, det skulle göra dej gott.

  • Dom får gärna köpa städhjälp. Jag tillhör inte de som tycker att det är ”fel” sorts jobb. Men jag kan verkligen inte förstå varför jag som inte har råd att köpa även en subventionerad städhjälp ska hjälpa till att med mina skattepengar betala för städhjälpen till den som har råd att betala för den. Jag subventionerar gärna städhjälpen till den som pga ålder och hälsa behöver hjälpen, men inte till den som egentligen kan göra det själv, men inte anser sig ha tid med det.

   Och när det gäller hur mycket svartjobb som försvunnit så råder det delade meningar. Det var ju detta som var argumentet. Men allt fler undersökningar visar att minskningen varit marginell. Verksamheten fortsätter bredvid den subventionerade verksamheten. Och hälften av de städfirmor som finns upplever den svarta konkurrensen som omfattande.

   Jag förvånar mig att du som annars är så stor motståndare till bidragssamhället kan stödja statliga bidrag till de som har råd?

 2. Saken är den Sven att en stor del av medelklassen inte har råd att betala städhjälpen utan subventioner. Då är det väl alldeles utmärkt att RUT hjälper till att öka livskvaliteten hos barnfamiljerna. Vi pratar om mjuka värden. Men jag har vid flera tillfällen noterat att ni i vänstern inte unnar oss detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s