Fjollträsk – stad med storhetsvansinne

Stockholmarna känner sig förolämpade. Tax free-operatören Global Blue och tidningen Economist Intelligence Unit har rankat de bästa shoppingstäderna i Europa. 33 städer har jämförts, och Stockholm lyckas precis ta sig in på top-20 listan. Och får stryk av städer som Istanbul, Prag, Aten, Dublin osv. I topp hittar vi London, Madrid och Barcelona. Och allra värst är nog att man får stryk av København. Stockholms skryt om ”Capital of Scandinavia” är inget annat än struntprat. Ännu ett bevis får vi alltså här om att det är København i Danmark som är den verkliga huvudstaden i Norden. Copenhagen – the Nordic capital! Fjollträsk spelar i andra divisionen.

USA:s militär fortsätter att tro att man har rätt att göra som man vill i världen. Tidigt i morse attackerade amerikanska militärhelikoptrar en pakistansk militärförläggning inne i Pakistan. Totalt 26 pakistanska soldater mördades. Det är möjligt att det hela var ett amerikanskt misstag. Och det gör det egentligen ännu värre. Hur många människor dödas av militärer av misstag? USA:s översittarmetod att tro att dom har rätt att göra som dom vill är ett stort hot mot världsfreden.

Och för att hålla oss bland det militära. Förhandlingarna om att förbjuda klusterbomber som hållits i Genève har avbrutits utan resultat. Och Norge, som tillhör initiativtagarna, är besvikna – på Sverige. Vi tillhör nämligen de länder som stoppar en överenskommelse. Och det gör vi av omsorg om den svenska krigsindustrin som vill fortsätta producera och sälja klusterbomber. Bland annat till USA. Det finns verkligen dagar då jag skäms över att vara svensk!

Och vi fortsätter ett tag till på den militära linjen. Ett av de ”löften” Högeralliansen gjorde när man kom till makten var att nya tjänster inom Statsförvaltningen skulle utannonseras offentligt istället för att tilldelas trogna vänner. Men det har inte gått så bra med det löftet. Ett exempel är när tjänsten som chef för den svenska insatsen i Afghanistan skulle tillsättas. Tjänsten utannonserades bara på Regeringskansliets Intranät. När tjänsten sedan hade tillsats visade det sig att den gått till Henrik Landerholm – den ende sökande utifrån. Det intressanta med Landerholm är hans moderata bakgrund. Bland annat som riksdagsledamot för moderaterna. För några år sedan handplockades Henrik Landerholm till chef för Folke Bernadotteakademin. Ett jobb som inte alls utannonserades. Det är jättebra med vänner här i livet. Som arbetssökande själv har jag fått lära mig att de flesta jobb får man genom kontakter och vänner. Så det här är ju inget ovanligt förfarande.

Och för att hålla oss till moderata skandaler så läser jag att Stockholm polisanmälts för privatiseringen för något år sedan av bland annat hemtjänstverksamhet. Chefer fick överta verksamheten och fick köpa inredning osv för en struntsumma. Allt för att genomföra privatiseringen. Bra affär för cheferna som kunde tjäna en rejäl slant. Dålig affär för skattebetalarna som i princip skänkte bort vad man tidigare köpt för skattepengar. Allt för att driva igenom privatiseringen.

Slutligen läser jag vad fosterföräldrarna till Hiyab och Deymond, som jag skrev om i går, tycker om Utvisningsminister Tobias Billström: – ”Hans inställning är fruktansvärd”. Och det är ju faktiskt en underdrift. Jag upprepar: Tobias Billström är en skam för mänskligheten!

1 kommentar

Under Afghanistan, Arbetsmarknad, Avreglering, Fred, Högeralliansen, Militär, Moderaterna, NATO, Privatisering, Stockholm, Tobias Billström, USA, Vapenexport

Ett svar till “Fjollträsk – stad med storhetsvansinne

  1. Bra skrivet och jag delar på Facebook

    Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s