Stoppa avregleringsfanatismen

Avregleringen av Apoteken i Sverige har uppenbarligen inte blivit den kassako för de olika multinationella jättarna som förväntat. Troligen har förtroendet för Apoteket AB varit större än väntat. De som kan välja, väljer ofta Apoteket AB som sin leverantör. Den tyskägda kedjan Doc Morris har nu beslutat att lägga ner 16 av sina 81 apotek. Vi får väl hoppas att det inte är någon ort som blir utan apotek i varje fall.

Så har vi en annan misslyckad avreglering. Transportföretaget Cargonet lägger ner. Deras transporter går inte ihop så istället för järnvägstransporter blir det nu vägtransporter. Det blir för dyrt med järnvägstransporter sedan Högerregeringen bestämt att fördubbla banavgifterna på fyra år. Det ska helt enkelt bli dyrare att köra tåg. Samtidigt har avregleringen med mängder av underleverantörer i systemet gjort det så komplicerat och ingen som vill ta ansvar. ”Med så många olika aktörer för järnväg och terminaler blir det ingen som tar helhetsgreppet” säger ägaren och fortsätter med ”Det fungerar inte att stycka upp järnvägsproduktionen på det sättet”. Jag gissar att det är därför man från Den Allsmäktige Fredrik Reinfeldts regering nu ska avreglera ännu mer. Högerns avregleringsvansinne är ett hot mot vårt samhälle.

Och på tal om järnvägstrafik så ser jag en notis i City som berättar att facket för de anställda på Øresundstågen begärt svar på en del frågor om bland annat icke-fungerande värme och icke-fungerande toaletter på tågen. DSBFirst som kör tågen lovar att svara facket om 14 dagar. Och detta är ett yttrande som föranleder rejäla skratt bland de som vet något. DSBFirst har nämligen förlorat trafiken med Øresundstågen på grund av fiffel och dålig ekonomi. Från den 11 december tas trafiken över av Veolia. dvs när DSBFirst lovat svara har man inget med trafiken att göra. Tillåt mig skratta!

Det är inte bara Moderaterna som satsar hårt på att skriva om historien. Även Kristdemokraterna är tydligen inne på samma väg. I dagens Ystads Allehanda skriver de båda kristdemokraterna Eva Hörberg och Carl-Axel Johansson och hävdar på fullt allvar att den ceremoni som nyligen hölls där samhället bad om ursäkt till alla de fosterbarn som under årens lopp behandlats mycket illa var just tack vare Kristdemokraterna. Själv tycker jag det känns som om den ansvariga Kristdemokratiska ministern Maria Larsson fick ge med sig under galgen snarare än att ha varit drivande i frågan. Dom båda debattglada kristdemokraterna lägger istället all skuld på Moderaterna. Och det är väl fullt möjligt att det i själva verket är så. Alla ministrar i Högerregeringen (möjligen förutom Den Allsmäktige Fredrik Reinfeldt och Twitterministern Carl Bildt) existerar helt på Översittarminister Anders Borgs nåder.

Evert Svensson vars båda ben är amputerade har ansökt hos landstinget om en Permobil, men fått avslag. Motiveringen är ”osäkert om funktionsnedsättningen är bestående”! DET är onekligen humor på högsta nivå. Nu ska det påpekas att jag har ingen aning om vilka kriterier som gäller för att få en Permobil, så jag kan inte avgöra om Evert har rätt till det. Men DEN motiveringen…

1 kommentar

Under Avreglering, Järnvägar, Kristdemokraterna, Skånetrafiken

Ett svar till “Stoppa avregleringsfanatismen

  1. *skakar på huvudet*

    Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s