Demokrati på EU-vis

Dagens citat måste väl ändå vara Frankrikes president Nicolas Sarkozys kommentar till Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt vid EU:s toppmöte nyligen. – ”Ni är ett litet utanförland, du är ny. Vi lyssnar inte på dig.” Så talar maktens arrogans!

I vår ständigt pågående serie om att världen faktiskt inte saknar resurser, men vi har fördelat dom helt fel, har vi nu kommit till Ekaterina Rybolevleva. 22-årig dotter till Dmitry Rybolevleva. Hon pluggar på universitet i USA. Och för att ha någonstans att sova när han gästar New York har hon låtit köpa en 10-rums lägenhet vid Central Park. De 626 kvadratmeterna kostade motsvarande 600 miljoner kronor att köpa in. Det är väl skönt när världens resurser kommer till vettig användning?

Av de sjuka människor som slängts ut ur sjukförsäkringen pga Högerregeringens Ättestupa så har var tionde tvingats söka Försörjningsstöd från kommunen (Socialbidrag). – ”En stor framgång…” kommenterade nuvarande Socialutförsäkringsminister, moderaten Ulf Kristersson, det med. Var det att var tionde tvingats begära socialbidrag eller var det att trots allt 9 av 10 hade klarat sig ändå som var framgången?

Resebyrån Ving har konstaterat att man i fortsättningen INTE ska utnyttja Maria Montazami i sin reklam. Den stora sensationen är hur f-n man ens kunde komma på den tanken att utnyttja henne från början. Efter att ha genomlidit TV-reklamen med Hollywood-frun några gånger bestämde jag mig för att ALDRIG resa med Ving.

Och så ser jag att den borgerliga majoriteten i Ängelholm bestämt sig för att skita i den folkomröstning som genomfördes nyligen. Visserligen röstade 57% Nej (och 39% Ja) till att förstöra miljön kring Pyttebron med en bilgenomfart. Men dagen då folkomröstningen genomfördes stormade det rejält och folk uppmanades att hålla sig inne. Valdeltagandet blev för lågt så man kan skita i resultatet resonerar högergubbarna (och högertanterna).

Vidare så ser jag att man kommit fram till att det kommer att ta ungefär 40 år för att städa upp efter kärnkraftsolyckan i Fukushima. Kostnaden uppskattas till motsvarande 100 miljarder kronor (100.000.000.000). Och det är innan alla oförutsedda kostnader tillkommit.

Och slutligen så fortsätter min favorit Oisín Cantwell i Aftonbladet sin granskning av den svenska terroristjakten. Sedan Sverige (efter krav från USA) infört den nuvarande terroristlagstiftningen har 29 personer gripits misstänkta för terroristbrott enligt den nya lagstiftningen. Av dessa kom 15 så långt att dom häktades. 11 kom så långt att dom åtalades. 2 har slutligen dömts för terroristbrott i sista instans. Dom båda, som var av kurdisk bakgrund, dömdes för att ha samlat in pengar till en organisation som terroriststämplats i Irak. Som Oisín Cantwell påpekar, hade den nuvarande lagstiftningen funnits på 80-talet när många samlade in pengar till ANC i Sydafrika så hade många av dom kunnat dömas för terrorism för det. ANC var terroriststämplat av USA fram till 2008. Låt oss tacka de högre makterna för att vi stod mer med båda fötterna på jorden på den tiden.

Nu ska jag bädda ner mig och kurera en förkylning så jag kan jobba i morgon.

Lämna en kommentar

Under Ängelholm, EU, Kärnkraft, Samhällsklyftor, Sjukförsäkringen, Terrorism, TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s