En teflonpolitiker åker på solsemester

Så har då domen fallit i Etiopien mot de båda svenska journalisterna Johan Persson och Martin Schibbye som tog sig in i den etiopiska provinsen Ogaden för att granska Carl Bildts gamla bolag Lundin Oils inblandning i det inbördeskrig som pågår i regionen. Carl Bildt har gjort sig en rejäl förmögenhet på sitt uppdrag under många år för oljebolaget. De båda svenska journalisterna åkte dit för att granska de brott mot befolkningen som pågår i området och för att granska Lundin Oils inblandning i detta. I samma veva som Johan Persson och Martin Schibbye tog sig in i Ogaden illegalt (journalister tillåts inte i området av den etiopiska regimen) så har någon på Lundin Oil varit inne och läst på de båda journalisternas hemsida på nätet. Några dagar senare greps de båda av etiopisk militär. Sveriges utrikesminister Carl Bildts (f.d. styrelseledamot i Lundin Oil) första reaktion på gripandet var: – ”Vad skulle dom där att göra”. Samtidigt som domen faller i Addis Abeba (11 års fängelse) så åker Sveriges utrikesminister Carl Bildt på solsemester med familjen och överlåter handläggningen på sina underlydande. Dom har nu bara några dagar på sig att förhandla med den etiopiska regimen för att utreda möjligheterna för en benådning och utvisning. Under dessa vitala dagar åker alltså den högsta ansvariga ministern i Sverige på solsemester. Den minister som delvis skulle granskas av journalisterna.

Och apropå de båda tyckerierna den 21 och 22 december om svensk terroristjakt, så ser jag i dag att de tre unga män som stått åtalade för att ha planerat ett terrordåd mot den s.k. konstnären Lars Vilks, nu har frisläppts. Jag kan inte förstå detta? Dom är ju muslimer och hade dessutom en ihopfällbar fickkniv. Dom måste ju vara terrorister!

Och låt oss fortsätta på uppföljningarna. I går skrev jag om lobbyorganisationen West Sweden och dess VD Kjell Peterson. I dag läser jag att det inte bara är så att medan mat och uppehälle när man träffats har betalts i Sverige så har spritnotorna skickats separat till ett dotterbolag i Belgien så att det inte ska synas att träffarna ibland varit rena spritorgierna. Nu visar det sig att VD:n Kjell Peterson låtit West Sweden betala allt från fortkörningsböter, parkeringsböter och medlemskap i en exklusiv herrklubb. Han har också sett till att få 13 månadslöner per år de senaste 16 åren. ”Helt normalt” tycker gubben. I Belgien och Tyskland alltså… Och hela denna koloss som främst finansieras av kommuner och landsting i Västsverige har som huvudsakligt uppdrag att se till att de Västsvenska kommunerna får del av EU:s bidragskarusell. Tillåt mig att omväxlande skratta och gråta. GÅ UR EU och teckna istället ett handelsavtal med EU. DET är den positiva biten med EU. Resten av dårhuset är till skada!

Er bloggare har blivit förmögen. Bara på att ha en viss epostadress. Min epostadress har nämligen vunnit 985.950 pund från National Lottery. Fast jag har ett par små undringar. Varför skickar National Lottery ut vinnarmejlet från en tysk epostadress? Och varför skulle dom överhuvudtaget ha med en epostadress registrerad på ön Niue med i dragningen. Fast det kanske finns en förklaring i den bilaga som fanns med och som dom tyckte jag skulle öppna. Fast jag tror jag avstår.

I dag är det Värnlösa barns dag. Det som fram till 2001 hette Menlösa barns dag. Tänk på det när ni framhäver er själva.

2 kommentarer

Under Bildt, Etiopien, EU, Internet, Korruption, Media, Terrorism

2 svar till “En teflonpolitiker åker på solsemester

  1. Ping: Demokrati « skvitts

  2. Bra inlägg!
    Här är mitt eget bidrag i upplysningen tjänst:
    http://skvitts.wordpress.com/2011/12/28/demokrati-3/

    /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s