Inget ont som inte har något gott med sig

Som jag sade i går så håller den svenska ekonomin på att tvärnita och börja backa. Den Allsmäktige Fredrik Reinfeldt har tydligen i dag gått ut med att det är tveksamt om det kommer att finnas ekonomiska möjligheter till ännu ett Jobbskatteavdrag. Det är uppenbart att även dåliga nyheter kan innehålla positiva besked. Straffbeskattningen av gamla, sjuka, arbetslösa och föräldralediga blir åtminstone inte ännu värre. Sven Tycker att det är självklart att alla inkomster ska beskattas på samma sätt. Sedan kan man vara ärlig om man tycker att sjuka får för hög sjukpenning, att arbetslösa får för hög A-kassa, att gamla får för hög pension och att föräldralediga får för hög föräldrapenning och helt enkelt sänka ersättningsnivåer och pensioner. Men, det är man för fega för. Då blir det mer uppenbart vad det hela egentligen handlar om. Dvs att sjuka, arbetslösa, föräldralediga och gamla i själva verket bara är lata snyltare som tjänar för mycket. Ger man dom en spark i häcken i form av ännu lägre inkomster så kommer dom nog att se till att skaffa jobb. Jag för min del hoppas att Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och deras kollegor blir arbetslösa och tvingas leva på en inkomst med det A-kassetak som gäller och sedan får den inkomsten straffbeskattad. Kanske ändrar dom åsikt då.

Jag läser i senaste numret av den amerikanska tidningen Time. Dom har granskat inkomstklyftorna i de olika amerikanska staterna. Och det skiljer ganska mycket mellan olika delstater. Det är mycket tydligt att klyftorna ökar och dom är värst i söder och i öster. Minst är klyftorna i norr och väst. Time har också gjort en annan tydlig upptäckt. Nämligen att ju högre inkomstklyftorna är desto osäkrare är ekonomin och krascherna fler. Bostadsbubblor, bankkrascher osv ökar med klyftorna.

Jag ser att Officersförbundet kommit fram till att det svenska försvaret behöver minst 8 miljarder kronor ytterligare för att upprätthålla nuvarande ambitioner. Det är uppenbarligen dags att ändra ambitionerna!

Sedan läser jag om den f.d. folkpartistiska riksdagsledamoten och extremliberalen Camilla Lindberg. Nyligen skrev hon en krönika i Dalarnas Tidningar. Och Camilla tror så stort på den extrema liberalismens frihet att texten hon skrev var i stort sett identisk med en annan krönika som publicerats i tidningen Sydöstran tidigare – av någon annan. Det var alltså inte Camilla som skrivit den. Gissningsvis tror Camilla så mycket på fri fildelning att även fri kopiering av texter är fritt fram. För några år sedan bildade Camilla Lindberg tillsammans med Alexander Bard nätverket Liberati. Och hade man inte tappat förtroende för Camilla Lindberg innan så gör man det när hon lierar sig med den mannen. Bland de frågor som drevs (och som drivs av Camilla Lindberg) är ett avskaffande av sexköpslagen och en liberalisering av den svenska drogpolitiken. Jag läser på Wikipedia att Liberati arbetade tillsammans med Stureplanscentern för att slå ihop Folkpartiet och Centern. Vem man väljer som vän säger väldigt mycket om människor…

Jag ser att enligt statistiken så minskar rökningen år från år. Svenskarna blir allt mer intelligenta. Men, enligt den senaste statistiken så har det skett en vändpunkt inom en grupp. Antalet unga tjejer som röker har ökat! Jag har alltid hävdat att de flesta svenskar är intelligenta varelser. Men uppenbart är att det finns en stor grupp tjejer som inte ens tänker så långt som näsan räcker. Finns det något mer avtändande än en rökande tjej / kvinna? Är ni så korkade?

2 kommentarer

Under A-kassa, Liberalism, Militär, Rökning, Reinfeldt, Samhällsklyftor, Sjukförsäkringen, Skatter och ekonomi, USA

2 svar till “Inget ont som inte har något gott med sig

  1. Själv tror jag att Reinfeldt går ut med försämringarna för att skrämma oss in i den nya europeiska pakten som är så hysh hysh…

    • Vad menar du? Tror du inte alltid väl om Fredrik? Men faktum är att jag är tveksam. Jag tror nämligen inte heller att Fredrik Reinfeldt är någon stor älskare av Euro-pakten eftersom den tar makt från honom. Baktanke? Ja! Men kanske inte den. Men jag kan ju ha fel hur osannolikt det än låter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s