Efter Håkan

En av de mest tänkvärda tankarna efter det att drevet mot Håkan Juholt skördat sitt byte står Göran Greider för i gårdagens Aftonbladet Kultur. Under rubriken Håkan Juholt i mediernas kikarsikte skriver Göran Greider bland annat om det klassförakt som Stockholmsjournalisterna visat landsortsbon Håkan Juholt. Jag brukar gilla vad Göran Greider skriver. Och det här är mycket tänkvärt. Läs och begrunda!

Aftonbladet berättar i dag att Socialdemokraternas VU i en omröstning med röstsiffrorna 9 – 3 röstat bort Håkan Juholt. Det intressanta med denna uppgift är att det finns bara 7 röstberättigade i det Verkställande Utskottet! Så kan det gå när våra skickliga journalister spekulerar.

Och så ser jag att Håkan Juholt gav en rejäl känga till de Stockholmsjournalister som i sitt drev fällde honom, han kommer ju från det 08:or kallar ”Landsorten”. Den enda intervju han beviljade efter sin avgång gick till lokaltidningen Östran. Och det pressmeddelande där han bjöd in till presskonferensen i Oskarshamn skickades ut klockan 22.45 på kvällen när Stockholmsjournalisterna just satt och firade sin skalp med champagne. Och så fick dom avbryta firandet för att åka ut i ödemarken till Oskarshamn dom stackarna.

Vidare fortsätter jag mitt eget lilla drev mot Fredrik Reinfeldt för alla hans lögner och felaktiga påståenden. I partiledardebatten hävdade vår statsminister apropå kritiken mot utförsäljningen av Apoteket att: – ”Den större delen av apoteken finns kvar hos Apoteket AB.” I själva verket är det ungefär 70% av apoteken som ägs av privata intressenter. Fredrik Reinfeldt hävdade också att: ”Nu öppnas en del apotek på ställen i landet där det förr inte fanns apotek.” Och det är tveksamt hur korrekt det är. Det är faktiskt bara två orter i hela landet som fått ett nytt apotek, Älmsta och Insjön. Alla andra nyöppnade apotek har öppnats på orter där det redan fanns apotek. De flesta i själva verket i storstäder där det redan fanns gott om Apotek. Tror ni att Fredrik Reinfeldt kommer att utsättas för något mediadrev pga alla felaktiga påståenden? Allt läst i tidningen Dagens Apotek

Och så ser jag att EU:s utrikesministrar beslutat att stoppa all import av olja från Iran pga misstankarna om att Iran håller på att försöka forska fram en egen atombomb. I EU:s blockadbeslut står inget om att även stoppa importen från den andra misstänkta kärnvapenmakten i området – Israel.

Dagens citat får bli det här:
– ”Som republikan både av princip och av övertygelse vill jag till min dödsstund bekämpa alla rojalister.”
/Jean Baptiste Bernadotte (kanske lite senare i Sverige mer känd som Karl XIV Johan)

Vidare så ser vi hur den fria marknadsekonomin i form av bemanningsföretag fungerar. Vi kan nu läsa om hur bemanningsföretagen som Uniflex hittar på påhittade jobb långt iväg att erbjuda till sin personal så att dom ska känna sig tvingade att tacka Nej och därmed gå miste om garantilön. Den fria marknadens arbetsmarknad är en fiffelmarknad. Inte så konstigt att den omhuldas så av högern och Näringslivet!

Slutligen har vi ännu ett exempel på den moderata historieomskrivningen som inspirerats av Propagandaminister Per Schlingmann. I ett debattinlägg på Brännpunkt i Svenska Dagbladet oroar sig de fem moderaterna Jenny Petersson, Erik Bengtzboe, Ulrika Karlsson, Kajsa Lunderquist och Oskar Öholm för att Fredrik Reinfeldt drar Moderaterna för långt till mitten och glömmer högerrötterna. Och man börjar sitt inlägg med påståendet: – ”Med över sex år av borgerligt styre…”. Vad jag kan komma ihåg så trädde Fredrik Reinfeldt till som statsminister den 6 oktober 2006. 6 år av högerstyre har vi då haft 6 oktober 2012! ”Mer än 6 år..” blir då tidigast framåt hösten den 7 oktober! Kan dom inte räkna, eller är det Schlingmannsk historieomskrivning som är på gång?

5 kommentarer

Under Arbetsmarknad, Håkan Juholt, Media, Monarki, Privatisering, Reinfeldt, Socialdemokraterna, Stockholm

5 svar till “Efter Håkan

 1. Dan Greider

  Bra skrivet. Allt. Tack.

 2. Fast jag tycker ju att mitt inlägg är bättre än Göran Greiders… *fniss*

  I övrigt har du rätt 😉

  Hemikram

 3. Ping: HEMIMAMMAS KAMP – SKULD SKA LÄGGAS DÄR SKULD HÖR HEMMA – Det bortglömda förräderiet « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

 4. Det är säkert så att Juholts landsortsframtoning provocerat Stockholmsmedia lite. Och det var verkligen kul att HJ lurade Sthlm-media till att åka bil 2x4h till Oskarshamn i lördags. Jag hoppades in i det sista att han inte skulle avgå utan meddela något helt annat till media. Det hade varit riktig humor från HJ.
  Att Greiders åsikter faller dej i smaken förvånar knappast. Möjligen kan det vara uppfriskande för dej att läsa, och få en viss form av balans, följande inlägg på Newsmill. http://www.newsmill.se/artikel/2012/01/22/struntprat-av-g-ran-greider-medieopinionen-r-v-nsterdominerad-0

  • Det var ganska mycket smörja. Men man utgår ofta från sin egen åsikt (och det gör jag ju själv också). Står man rejält till höger är allt som är till vänster om det rejäla höger ju vänster. Även om det i en neutral synvinkel är lätt höger.

   Faktum är att den mediaforskning som gjorts visar att just DN och Expressen är de politiskt mest partiska på nyhetsplats (i borgerlig riktning) medan Svenska Dagbladet och i ännu högre grad Aftonbladet är på nyhetsplats mer neutrala.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s