Stockholm vs Sverige

Aftonbladet gör i dagens tidning en tydlig uppdelning i hur Socialdemokraterna består av två inriktningar. En mer högerinriktad grupp dominerad från Stockholm och en mer vänsterinriktad grupp dominerad från vad Aftonbladet kallar Landsorten men vad som också kan sägas vara resten av Sverige. Och för Stockholmare kan jag berätta att det är just där, dvs utanför Stockholm, som de flesta svenskar bor. Den mer högerinriktade Stockholmsfalangen står närmare de borgerliga partierna och driver en politik mer inriktad mot den mer välbeställda medelklassen. Detta medan den mer vänsterinriktade gruppen står för en mer traditionell socialdemokratisk politik. Håkan Juholt representerade just denna mer traditionella socialdemokratiska politik och kom alltså från Landsorten. De grupper inom det Socialdemokratiska partiet som, med hjälp av bland annat Aftonbladet, motarbetat honom och sysslat med direkt internt krypskytte domineras från Stockholm. Där också alla de stora och duktiga journalister som varit drivande i drevet mot Håkan Juholt sitter.

En fortsatt uppräkning av exempel på hur Fredrik Reinfeldt regelbundet har problem med sanningen kan vi hitta här. Och ännu fler exempel hittar vi här. Ska bli spännande och se om granskningen når fram till de stora drakarna på allvar en dag.

I Veckans Affärer skriver Pontus Schultz om hur Jakten på Juholt förändrar media. Jag håller inte med om allt, kanske inte ens det mesta. Men det finns anledning för alla att läsa och fundera över hur dom själva reagerar. Det intressanta i efterdebatten till drevet mot Håkan Juholt är den nästan eniga presskåren som ställer upp för sig själv. Media gör aldrig fel, hur fel än media gör. För media gör helt enkelt inte fel, och skulle media göra fel så gör det inget för media får alltid sista ordet ändå.

Jag ser i Svenska Dagbladet att Riksdagsförvaltningen nu ändrat den blankett där Riksdagsledamöterna söker bidrag till sina övernattningslägenheter i Stockholm. De där reglerna som var så självklara har förändrats nu rejält för att bli tydliga. Och ansökningsblanketten har ändrats så att man nu måste ange om man bor ensam eller inte. I de tidigare reglerna stod faktiskt inget om att man måste bo ensam i lägenheten. Det stod att man skulle bifoga hyreskontrakt eller hyresavi, vilket Håkan Juholt gjorde. Och på den hyresavin stod det två namn… Håkan Juholts misstag (och ett antal andras misstag vilka dock media glömt av) har fått Riksdagsförvaltningen att förtydliga reglerna. Själv tycker jag inte att det är så självklart att om en arbetsgivare håller med en övernattningslägenhet på arbetsorten så får hustrun inte följa med och bo i lägenheten också som sällskap. Hur som helst, här är den gamla och här är den nya ansökningsblanketten.

Sedan ser jag att nu när kylan anlänt till oss här i syd på allvar och elkonsumtionen stiger. Då står plötsligt 2 av 3 reaktorer i Oskarshamn still pga tekniska problem! Är det inte dags att göra allvar på riktigt med att göra oss mindre beroende av kärnkraften!

Och så ser jag att Trafikverket är kritiska mot underhållet av bussarna inom kollektivtrafiken. När man kontrollerade 300 bussar i Västra Sverige fick 200 anmärkningar. Bussbolagen tvingas helt enkelt lämna så låga anbud som möjligt när trafiken handlas upp att dom sedan inte har råd med ett ordentligt underhåll för att få ekonomin att gå ihop.

Jag ser att TV4 i dag startat upp sin egna nyhetskanal. TV4 News. Men News? Kan dom inte prata svenska på TV4, Dom är ju löjliga som tror att det är ”modernt” att snacka engelska.

Lämna en kommentar

Under Håkan Juholt, Kärnkraft, Media, Privatisering, Radio & TV, Reinfeldt, Trafik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s