Modiga folkpartiklar

I Svenska Dagbladet går flera folkpartistiska EU-parlamentariker till storms mot den moderata inställningen till vad som just nu sker i Ungern. Under rubriken M måste våga ta avstånd från Ungern kräver Cecilia Wikström, Olle Schmidt och Marit Paulsen att moderaternas partivänner i EU-Parlamentet som försvarat den ungerska konservativa regeringens odemokratiska utveckling tar avstånd från denna. Jag skrev om utvecklingen i Ungern den 3 och 5 januari. Men, man måste ju ställa upp för kompisarna tycker Fredrik… Jag tycker att det i varje fall är skönt att se att folkpartiklarna vågar stå upp mot Husbonden.

Så blir det då tydligen Stefan Löfven som ska leda Socialdemokraterna en tid framåt. Och det är modigt av honom att ställa upp. Med tanke på den vidriga granskning och förföljelse som Håkan Juholt utsattes för så kan ju Stefan Löfven förvänta sig samma behandling. Allt som sagts, gjorts och allt som sägs och görs kommer att fingranskas. Och INGEN är ofelbar. Eller också har man från medias jättar dåligt samvete för hur Håkan Juholt behandlades och ber om förlåtelse genom att göra tvärtom nu. Endast framtiden kan visa vad som sker.

Men, Stefan Löfven tillhör ju inte Socialdemokratins vänsterflank direkt (i motsats till Håkan Juholt). Och det börjar sannerligen inte bra med att Socialdemokraterna tydligen tänkt acceptera ett nytt steg mot ett införande av Euron (som väl Stefan Löfven tillhör de stora tillskyndarna till). Sossarna har uppenbarligen gjort upp med Högerregeringen om att ansluta Sverige till Europakten. Tragiskt men sant. Men det gör kanske att han slipper det drev som Håkan utsattes för.

Apropå gårdagens funderingar om Calle Stropp så ser jag att Veckans Affärer har kommit på varför Calle klarar sig undan allt. Men jag är lite tveksam till om Veckans Affärer inte fått lite om bakfoten. Eller har en journalist som inte hänger me. Jag kan inte hitta ordet ”teflon” någonstans i artikeln.

I en debattartikel i Dagens Nyheter kritiserar flera tidningsmän Filippa Reinfeldt för hennes vägran att ställa upp för media och besvara frågor. Det har under fru Reinfeldts styre i Stockholm gjorts flera mycket dåliga affärer i Stockholm. Men Filippas strategi är att hålla sig undan när media vill granska. Men Filippa håller inte alls med. Hon ställer tydligen gärna upp på Hemma Hos-reportage!

Och så ser jag slutligen att vår moderata Arbetsmarknadsminister, Hillevi Engström, vädjar till Husbonden om hjälp. Det där utanförskapet som ”man vann valet på” har ju inte direkt utvecklats åt rätt håll. Och i det nya Schlingmannska Moderaterna används inte ordet ”utanförskap” längre. Nu vädjar ansvarigt moderat statsråd om hjälp från Uppdragsgivaren. – ”Arbetsgivarna måste göra mer för att hjälpa regeringen få ner arbetslösheten” vädjar Hillevi Engström. Arbetslösheten ska ner för att hjälpa Högerregeringen. Inte för att arbetslöshet är en tragedi för den som drabbas. Å andra sidan tycker Moderaterna att den som är arbetslös har sig själv att skylla.

1 kommentar

Under Arbetsmarknad, Bildt, EU, Euro, Folkpartiet, Media, Moderaterna, Privatisering, Reinfeldt, Socialdemokraterna, Stockholm, Ungern

Ett svar till “Modiga folkpartiklar

  1. Ping: HEMIMAMMAS KAMP – Är hastverk kastverk? Vad ska vi ACTA oss inför framtiden? Löfvéns kärnkraft eller EU-Pakten? « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s