Högerns straffbeskattning av de svaga

Högeralliansens stora paradnummer har varit Jobbskatteavdraget. Dvs att straffbeskatta den som är sjuk, arbetslös, gammal eller föräldraledig. Syftet har varit att det ska skapa jobb, och enligt vår Moderata högerregering har det skapat upp emot 120.000 nya jobb. Sedan kan man ju säga att om man använt dessa 70 miljarder kronor i skattepengar som nu försvunnit från vår gemensamma skattkista till att anställa fler människor inom vård, skola och omsorg, så hade man fått ungefär 150.000 nya tjänster. Nu har Arbetsmarknadsdepartementets Institut för arbetsmarknadspolitisk utvärdering (IFAU) granskat hur det gått. Och man har kommit fram till att det helt enkelt inte går att dra några slutsatser alls om att det skapats några nya jobb av Jobbskatteavdraget. Min gissning är att nämnda institut inom kort kommer att läggas ner efter beslut av Anders Borg. Regeringens institut som kommer fram till ”fel” slutsatser läggs ner på löpande band.

Teorin bakom Jobbskatteavdraget, dvs att den som är sjuk och inte kan jobba, den som är arbetslös och inte får jobba, den som är föräldraledig och inte behöver jobba eller den som är gammal och inte orkar jobba genom att straffbeskattas ska fås att plötsligt bli frisk, ska helt plötsligt hitta ett jobb, ska låta bli att skaffa barn eller helt plötsligt bli ung och spänstig. För det vet vi ju alla, att sjuka människor i själva verket bara är simulanter och inbillningssjuka. Arbetslösa är egentligen bara arbetsskygga. Unga människor skaffar bara barn för sitt eget höga nöjes skull för att slippa arbeta. Och vi är ju inte äldre än vi känner oss. Det är inget problem att fortsätta jobba när vi är 70 eller 80 eller 90 år gamla. Bara vi vill så fungerar det bra.

Fast det är klart, alla dessa åtgärder SKAPAR ju inte nya jobb. Men då är det så vist med Jobbskatteavdraget. Att det finns en andra effekt av detta. Eftersom den som jobbar får ut mer pengar när skatten är avdragen så kommer vi att acceptera en lägre löneökning som kompenseras av det minskade skatteavdraget. Teorin bakom Jobbskatteavdraget är inte alls att vi ska få mer pengar i plånboken. Vi ska få lika mycket i plånboken. En lägre löneökning ska kompenseras av lägre skatt. Och det är denna lägre löneökning som ska skapa jobben. Företagen får lägre lönekostnader och kan då konkurrera bättre och kunna nyanställa. Det är DÄR som dom nya jobben ska komma. Men det bygger alltså på att du i slutändan inte har fått mer i plånboken. De som fått mer pengar över har helt enkelt raserat Anders Borgs teori om att skapa nya jobb. Det är alltså antingen mer pengar i plånboken eller nya jobb. Jobbskatteavdraget har helt enkelt inte fungerat som det var tänkt. Det har inte blivit några nya jobb. Istället har det blivit färre jobb inom vår gemensamma sektor eftersom skatteintäkterna rasat.

Och sedan något helt annat. Moderaterna i Botkyrka är: ”Nyttiga idioter, terrorister och ideologiskt drivna israelutrotare!” I varje fall om den förre MUF-ordföranden Niklas Wykman får bestämma. Det var nämligen så han benämnde de som var engagerade i Ship to Gaza. Och nu ser jag att Moderaterna i Botkyrka vill skicka gamla skolsaker med Ship to Gaza. Jag vill därför passa på att ge nämnda moderater i Botkyrka månadens Alliansberöm. Ni är värda all heder om nu rapporten är korrekt. Niklas Wykman kan dra dit pepparn växer – och han kan stanna där också.

Dagens citat kommer från Sverigedemokratisk Ungdoms ordförande Gustav Kasselstrand. Detta med anledning av att Kristdemokratiska Ungdomsförbundet under deras ordförande Aron Modig deklarerat att ett rejält steg åt höger är nödvändigt:
”Ideologiskt sett är det helt uppenbart att KDU står närmare oss än sitt eget moderparti.”

Dom båda kan slås ihop och sedan också dra dit pepparn växer…

För ni har väl inte missat kristdemokraten Ardavan Khoshnood i Malmö som tyckte att till och med barnen till invandrare som begår brott skulle förlora sina svenska medborgarskap och utvisas från Sverige, Snacka om att tro på blodsband! Ardavan Khoshnood härstammar från Iran, och är starkt engagerad i kampen för att återinsätta den iranska monarkin på tronen i Iran. Hans familj tvingades lämna Iran efter revolutionen för sitt stöd till Shahen av Irans diktatur. Ardavan Khoshnood sitter i dag i ledningen för KDU i Malmö men satt tidigare i ledningen för MUF. Uppenbart är att han vill införa den iranska diktaturens lagar som är ett brott mot alla mänskliga rättigheter.

1 kommentar

Under Arbetsmarknad, Kristdemokraterna, Palestina, Regeringsberöm, Samhällsklyftor, Skatter och ekonomi, Sverigedemokraterna

Ett svar till “Högerns straffbeskattning av de svaga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s